• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Neodoljiva i lagana torta s jagodama

Neodoljiva i lagana torta s jagodama

Objavljeno: 02.05.2019. Autor: Antoaneta Štefec

Stigle su prve jagode, a s njima i mirisni recepti. Iako uživam u izradi torti, drage su mi i ovakve “brzopotezne”. Jedan običan biskvit narezan na kockice, jedna mjerica jagoda i jedna krema koja se vruća lijeva. Može li bolje?

Pa jedino bolje bi bilo da se ne mora uopće hladiti. Ali isplati se pričekati, vjerujte mi. Recept za tortu s jagodama nalazi se u nastavku.

Recept za tortu s jagodama

Torta s jagodama

Sastojci za biskvit

  • 4 jaja
  • 4 žlice vode
  • 160 g šećera
  • 200 g brašna
  • prašak za pecivo

Priprema biskvita

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C
  2. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg
  3. Žutanjke umutiti sa šećerom i postupno dodajte vodu
  4. U žumanjke dodajte brašno, prašak za pecivo i snijeg te sve sjedinite žlicom
  5. Stavite peći u veliku tepsiju*

Biskvit se na kraju reže na kockice tako da možete i u manju, samo će trebati duže vremena da se biskvit ispeče
krema.

Sastojci za kremu

  • 1 l mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 6 žlica brašna
  • 100 g margarina

Priprema kreme

  1. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i brašno stavite u posudu te sve umutite sa 5 žlica mlijeka
  2. Ostatak mlijeka stavite kuhati
  3. Kad mlijeko zakipi dodajte smjesu od žutanjaka
  4. Miješajte na vatri par minuta dok se krema ne zgusne
  5. U vruću kremu dodajte margarin i miješajte dok se margarin ne otopi

Slaganje torte

(biskvit + krema + 500 grama jagoda)

  1. Biskvit izrežite na kockice, a jagode narežite na veličinu po želji
  2. Stavite trećinu narezanog biskvita u kalup dodajte trećinu jagoda i zalijte trećinom kreme
  3. Sve ponovite s ostale dvije trećine
  4. Sve to možete raditi od oka (ne mora biti strogo trećina) jer je i poanta ove torte da se slojevi pomiješaju

Tortu možete zamaskirati šlagom ili s nečim drugim po želji, ali ja sam se ovog puta odlučila ostaviti ju takvu kakva je, nesavršeno savršenu.

U slast!

Antoaneta Štefec
Antoaneta Štefec

Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

palacinke od razenog brasna

Recept za ukusne palačinke od raženog brašna

Mekane, elastične, ukusne i mirišljave palačinke od raženog brašna osvojit će vas isti tren kad ih probate. Malo promjene od kolača nikome ne škodi, zar ne? Recept za palačinke od raženog brašna: Sastojci: 50 g …

krafne s kremom od naranče

Slasna kombinacija pokladnog klasika s narančom i šaumom

Recept za krafne Sastojci: 30 dkg glatkog brašna 15 dkg oštrog brašna 1 cijelo jaje 1 žumanjak 3 jušne žlice šećera malo soli vanilin šećer malo ribane korice naranče na vrh noža kurkume …

Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove "domaće". Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta …

Prethodna objava: « Višnjevac
Sljedeća objava: Pečeno pile »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.