• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pečeno pile

Pečeno pile

Objavljeno: 02.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Pečeno pile dio je naših obiteljskih ručkova već duže vrijeme. A kako i nebi bio budući da se radi o tipu mesa kojim je lako baratati, odnosno s kojim možete napraviti puno toga. Najbolje od svega što od svih sličnih specijaliteta u sebi ima najmanje masnoće, odnosno najmanju količinu kalorija.

Radi se o jelu uz koje smo praktički svi odrasli, a koje se i danas sprema uz veliko oduševljenje. Ako niste sigurni kako bi ga spremili na najbolji mogući način, tada vam mi možemo dati par savjeta.

Recept za pečeno pile s krumpirima

Sastojci

  • 1 manje pile
  • par krumpira
  • vegeta
  • začini-mediteranska mješavina
  • malo limuna
  • malo crvene slatke paprike u prahu

Priprema

  1. Prvo što ćete napraviti je uzeti pile, koje ste prethodno dobro oprali i očistili
  2. Cijelo pile premazat ćete smjesom od malo vegete, limuna, crvene paprike i malo ulja te pustiti da odstoji
  3. U međuvremenu ogulite krumpire, operete i narežete na malo veće kockice
  4. Kada ste ih oprali, ocijedite ih te začinite s malo vegete, mediteranske mješavine i ulja
  5. Pustite da odstoji barem dvadeset minuta
  6. Nakon toga uzmete posudu za pečenje u koju posložite pile te krumpire
  7. Pecite na 280°C otprilike sat vremena i svako malo podlijevajte pile sa vlastitim umakom

Preporučujemo da probate recept za krumpir iz pećnice ili pekarski krumpir koji savršeno pašu uz pečenu piletinu ili punjenu puricu.

Foto: Bratwustle/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

međimurska gibanica

Međimurska gibanica – tradicionalni hrvatski kolač

Međimurska gibanica je slatko jelo nacionalne hrvatske kuhinje, točnije Međimurske. Sastoji se od 12 tankih kora i 4 sloja nadjeva a to su mljeveni mak, svježi kravlji sir, naribane jabuke i mljeveni orasi. U izradi …

Čokoladni kolač

Kada malo bolje pogledamo čokolada je postala zaista nezaobilazna namirnica praktički u svim slasticama, a pritom naravno mislimo na brojne kolače, torte, pa čak i napitke. Koliko je popularna svjedoči činjenica da velik …

tiramisu

Recept za klasični talijanski tiramisu

Tiramisu je izvorno talijanski desert koji je s vremenom osvojio svijet i mnogima postao omiljena slastica. Ovu originalnu i jednostavnu kombinaciju kave, jaja, kakaa i kremastog sira jednostavno svi obožavamo. Iako …

Prethodna objava: « Neodoljiva i lagana torta s jagodama
Sljedeća objava: Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.