Pečeno pile dio je naših obiteljskih ručkova već duže vrijeme. A kako i nebi bio budući da se radi o tipu mesa kojim je lako baratati, odnosno s kojim možete napraviti puno toga. Najbolje od svega što od svih sličnih specijaliteta u sebi ima najmanje masnoće, odnosno najmanju količinu kalorija.
Radi se o jelu uz koje smo praktički svi odrasli, a koje se i danas sprema uz veliko oduševljenje. Ako niste sigurni kako bi ga spremili na najbolji mogući način, tada vam mi možemo dati par savjeta.
Recept za pečeno pile s krumpirima
Sastojci
- 1 manje pile
- par krumpira
- vegeta
- začini-mediteranska mješavina
- malo limuna
- malo crvene slatke paprike u prahu
Priprema
- Prvo što ćete napraviti je uzeti pile, koje ste prethodno dobro oprali i očistili
- Cijelo pile premazat ćete smjesom od malo vegete, limuna, crvene paprike i malo ulja te pustiti da odstoji
- U međuvremenu ogulite krumpire, operete i narežete na malo veće kockice
- Kada ste ih oprali, ocijedite ih te začinite s malo vegete, mediteranske mješavine i ulja
- Pustite da odstoji barem dvadeset minuta
- Nakon toga uzmete posudu za pečenje u koju posložite pile te krumpire
- Pecite na 280°C otprilike sat vremena i svako malo podlijevajte pile sa vlastitim umakom
Preporučujemo da probate recept za krumpir iz pećnice ili pekarski krumpir koji savršeno pašu uz pečenu piletinu ili punjenu puricu.
Foto: Bratwustle/Shutterstock