• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pečeno pile

Pečeno pile

Objavljeno: 02.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Pečeno pile dio je naših obiteljskih ručkova već duže vrijeme. A kako i nebi bio budući da se radi o tipu mesa kojim je lako baratati, odnosno s kojim možete napraviti puno toga. Najbolje od svega što od svih sličnih specijaliteta u sebi ima najmanje masnoće, odnosno najmanju količinu kalorija.

Radi se o jelu uz koje smo praktički svi odrasli, a koje se i danas sprema uz veliko oduševljenje. Ako niste sigurni kako bi ga spremili na najbolji mogući način, tada vam mi možemo dati par savjeta.

Recept za pečeno pile s krumpirima

Sastojci

  • 1 manje pile
  • par krumpira
  • vegeta
  • začini-mediteranska mješavina
  • malo limuna
  • malo crvene slatke paprike u prahu

Priprema

  1. Prvo što ćete napraviti je uzeti pile, koje ste prethodno dobro oprali i očistili
  2. Cijelo pile premazat ćete smjesom od malo vegete, limuna, crvene paprike i malo ulja te pustiti da odstoji
  3. U međuvremenu ogulite krumpire, operete i narežete na malo veće kockice
  4. Kada ste ih oprali, ocijedite ih te začinite s malo vegete, mediteranske mješavine i ulja
  5. Pustite da odstoji barem dvadeset minuta
  6. Nakon toga uzmete posudu za pečenje u koju posložite pile te krumpire
  7. Pecite na 280°C otprilike sat vremena i svako malo podlijevajte pile sa vlastitim umakom

Preporučujemo da probate recept za krumpir iz pećnice ili pekarski krumpir koji savršeno pašu uz pečenu piletinu ili punjenu puricu.

Foto: Bratwustle/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Čokoladne fantazije od kesten pirea

Nisam baš ljubitelj kuhanog kestenja, najdraži mi je kad je pečen - kad ga kupimo od kestenjara na ulici početkom jeseni pa se šetamo i grijemo čisteći ga. Ponekad sjednemo na klupicu i podijelimo porciju toplih i …

Recept za najukusnije fritule s jogurtom

Fritule, male mirišljave i ukusne slastice koje su česti način spremanja upravo u Dalmaciji (popularne dalmatinske fritule). Sad, u ovo zimsko vrijeme i vrijeme blagdana sve ih češče možemo naći po adventskim događajima …

karamelizirane jabuke

Karamelizirane jabuke

Uvijek se govori kako bismo trebali konzumirati sezonsko voće i povrće u što većoj mjeri. Jabuka je jedna od najukusnijih i najsvestranijih voćki u kojima možemo uživati u ove tople dane. Upoznati smo s njenim …

Prethodna objava: « Neodoljiva i lagana torta s jagodama
Sljedeća objava: Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.