• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Home / Recepti / Glavna jela / Pečeno pile

Pečeno pile

Objavljeno: 02.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Pečeno pile dio je naših obiteljskih ručkova već duže vrijeme. A kako i nebi bio budući da se radi o tipu mesa kojim je lako baratati, odnosno s kojim možete napraviti puno toga. Najbolje od svega što od svih sličnih specijaliteta u sebi ima najmanje masnoće, odnosno najmanju količinu kalorija.

Radi se o jelu uz koje smo praktički svi odrasli, a koje se i danas sprema uz veliko oduševljenje. Ako niste sigurni kako bi ga spremili na najbolji mogući način, tada vam mi možemo dati par savjeta.

Recept za pečeno pile s krumpirima

Sastojci

  • 1 manje pile
  • par krumpira
  • vegeta
  • začini-mediteranska mješavina
  • malo limuna
  • malo crvene slatke paprike u prahu

Priprema

  1. Prvo što ćete napraviti je uzeti pile, koje ste prethodno dobro oprali i očistili
  2. Cijelo pile premazat ćete smjesom od malo vegete, limuna, crvene paprike i malo ulja te pustiti da odstoji
  3. U međuvremenu ogulite krumpire, operete i narežete na malo veće kockice
  4. Kada ste ih oprali, ocijedite ih te začinite s malo vegete, mediteranske mješavine i ulja
  5. Pustite da odstoji barem dvadeset minuta
  6. Nakon toga uzmete posudu za pečenje u koju posložite pile te krumpire
  7. Pecite na 280°C otprilike sat vremena i svako malo podlijevajte pile sa vlastitim umakom

Preporučujemo da probate recept za krumpir iz pećnice ili pekarski krumpir koji savršeno pašu uz pečenu piletinu ili punjenu puricu.

Foto: Bratwustle/Shutterstock

Kategorije: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Princes krafne koje ćete obožavati

Mekano, puflasto, ukusno?? To su ove najdivnije princess krafne koje ja zovem princezice. Rađene su od domaćih jaja i zato se ovako žute. A punjene su i sjajnom žutom kremom te lagano tučenim šlagom. Želite recept? Imate …

Monte kolač

Monte kolač – omiljeni mliječni desert

Prije 5, 6 godina nije prošla nedjelja da nismo jeli ovaj kolač. Poslije ručka, mama podijeli svakom po ogromni komad i svejedno nam nije dosta. Idemo u goste, čeka nas Monte. Dolaze gosti, pravi se Monte (pa čak i sami …

torta od sira

Cheesecake s višnjama

Ako želite desert bez pečenja tada je cheesecake sa višnjama pravo rješenje. Ova poslastica oduševljava mlade i starije, a može se jesti u bilo koje doba godine. Osvježavajući okus deserta odvest će vas u neke daleke …

Previous Post: « Neodoljiva i lagana torta s jagodama
Next Post: Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primary Sidebar

Novije

paradajz juha

Juha od rajčice (paradajza)

Juha od rajčice ili kako ju većina češće zove juha paradajza ili paradajz juha je postalo jelo …

Namaz od sira

Ukusan namaz od sira odličan je izbor uz gotovo sva jela. Možete ga jednostavno namazati na …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i …

Pita zeljanica

Bosanska kuhinja kao i sve ostale sadrži određene specijalitete koji su oduševili gurmane …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.