• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Pića / Alkoholna pića / Višnjevac

Višnjevac

Objavljeno: 01.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Popis recepata u kojima se koriste višnje dosta je dug, a neki od najpoznatijih i omiljenih recepata na našim područjima su različiti kolači od višanja te bezalkoholni i alkoholni napici kao što je i višnjevac.

Višnjevac ili liker od višnje sada je već tradicionalno alkoholno piće koje se sprema u našim krajevima. Prilikom pripremanja zimnice odvajalo bi se nešto višanja koje su se zatim miješale sa šećerom i domaćom rakijom pa ostavljale na nekom osunčanom i toplom mjestu, a rezultat bi bio slatko i opojno piće.

Višnjevac se može pripremati na nekoliko načina i gotovo svako domaćinstvo ima neki svoj recept za spravljanje ovog ukusnog likera, ali osnovni sastojci uvijek ostaju isti, a to su višnje, rakija i šećer. U nastavku možete pronaći jednostavni recept za višnjevac za koji su vam potrebna samo četiri sastojka.

Recept za višnjevac

Sastojci

  • 60 dag višanja
  • 35 dag šećera
  • 1 štapić vanilije
  • 20 dcl rakije

Priprema

Prvo što trebate napraviti je oprati višnje i dobro ih očistiti, nakon čega ih treba staviti u staklenu posudu i složiti red višanja i red šećera. Na samoj sredini treba staviti vaniliju i koricu limuna.

Sve je to potrebno preliti rakijom, nakon čega trebate prekriti posudu i ostaviti je na hladnom, tamnom mjestu otprilike četiri tjedna. Nakon toga procijedite liker i ulijete ga u bocu.

Foto: Daria Nepriakhina/Pixabay

Kategorija: Alkoholna pića

Želite se zasladiti?

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam jedina), dala sam si truda i napravila zdravu verziju za koju nitko nije dao manji komentar od savršenstva. Toliko je savršen …

Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove "domaće". Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta …

Prethodna objava: « Kajgana s mladim lukom i šparogama
Sljedeća objava: Neodoljiva i lagana torta s jagodama »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.