• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Pića / Alkoholna pića / Višnjevac

Višnjevac

Objavljeno: 01.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Popis recepata u kojima se koriste višnje dosta je dug, a neki od najpoznatijih i omiljenih recepata na našim područjima su različiti kolači od višanja te bezalkoholni i alkoholni napici kao što je i višnjevac.

Višnjevac ili liker od višnje sada je već tradicionalno alkoholno piće koje se sprema u našim krajevima. Prilikom pripremanja zimnice odvajalo bi se nešto višanja koje su se zatim miješale sa šećerom i domaćom rakijom pa ostavljale na nekom osunčanom i toplom mjestu, a rezultat bi bio slatko i opojno piće.

Višnjevac se može pripremati na nekoliko načina i gotovo svako domaćinstvo ima neki svoj recept za spravljanje ovog ukusnog likera, ali osnovni sastojci uvijek ostaju isti, a to su višnje, rakija i šećer. U nastavku možete pronaći jednostavni recept za višnjevac za koji su vam potrebna samo četiri sastojka.

Recept za višnjevac

Sastojci

  • 60 dag višanja
  • 35 dag šećera
  • 1 štapić vanilije
  • 20 dcl rakije

Priprema

Prvo što trebate napraviti je oprati višnje i dobro ih očistiti, nakon čega ih treba staviti u staklenu posudu i složiti red višanja i red šećera. Na samoj sredini treba staviti vaniliju i koricu limuna.

Sve je to potrebno preliti rakijom, nakon čega trebate prekriti posudu i ostaviti je na hladnom, tamnom mjestu otprilike četiri tjedna. Nakon toga procijedite liker i ulijete ga u bocu.

Foto: Daria Nepriakhina/Pixabay

Kategorija: Alkoholna pića

Želite se zasladiti?

Zaljubljena Cherry pie

Dobrodošlicu veljači, odnosno mjesecu ljubavi, zaželjeti ćemo jednom ljubavnom pitom od višanja. Ovu pitu radim godinama i nikad ne razočara, iako vjerojatno kršim neka osnovna pravila za prhka tijesta. Ako ste …

chocolate chip cookies

Veganska inačica chocolate chip cookies

Pored svih torti, kolača i krema obični keksići su kod mene često zanemareni. Danas sam odlučila ispraviti tu nepravdu. Do sad sam radila razne zdrave, bez glutena, sa sušenim voćem verzije ovih keksića ali danas su …

Topli lava cake od bijele čokolade

Dan je savršen za ovakav desert - topli lava cake od bijele čokolade. Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo! Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može …

Prethodna objava: « Kajgana s mladim lukom i šparogama
Sljedeća objava: Neodoljiva i lagana torta s jagodama »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.