• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu
Buhtle, Foto: Daniel Schweinert/Shutterstock

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Objavljeno: 29.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se razdijeli tijesto na manje komadiće i tako poslužuje.

Buhtle, Foto: Daniel Schweinert/Shutterstock

Često se buhtle znaju nazivati i jeftinom slasticom jer namirnice za pripremu nisu skupe. Najbolje ih je napraviti sa marmeladom, voljet ćete ih i vi a posebno mlađi ukućani. Za pripremanje buhtli vam je potrebno:

  • 800 g brašna
  • do 100 g margarina
  • 1 svježi kvasac
  • toplo mlijeko
  • 1 žličica soli
  • 5 – 6 žličica šećera
  • 5 cijelih jaja

U zdjeli za dizanje tijesta miješajte sve sastojke kuhačom. Tijesto se može miješati i raznim strojevima, no preporučamo rukom. Nakon što dobijete glatko tijesto, pustite da odstoji 30 min. Na podlogu stavite brašno i po njoj razvaljajte tijesto. Malene komadiće tijesta otkidajte i punite ih pekmezom po volji.

Tepsiju nauljite i u nju slažite napravljene buhtle. Možete ih još malo nauljiti kako se ne bi ljepili jedan na drugoga. Prije nego što stavite peći, stavite 4 žlice šećera, malo vode i margarina i pustite da se margarin i šećer otope na vatri. Prije nego stavite sve peći, smjesom premazati buhtle. Pecite ih oko 25 min na 200 stupnjeva. Po buhtlima posipajte šećer u prahu.

Autor: S.Š.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

savici od dumbira

Sočni savici od đumbira

Đumbir... Tu biljku sam odlučila svrstati u mojih top 5 namirnica ove zime. Njega također smatraju jednom vrstom afrodizijaka, ali i jako dobrim izvorom vitamina i čuvara zdravlja. Kad jednom skuhate šalicu čaja od …

domaca granola

Granola – domaći musli s maslacem od lješnjaka

Kupovni musli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije. Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg …

loptice od lješnjaka

Loptice od lješnjaka

Kada nemate vremena za spremanje kolača i torti za čiju pripremu treba puno vremena, vrijeme je da se okrenete jednostavnim receptima. Loptice od lješnjaka brze su, izdašne i ukusne loptice kojima nećete moći odoljeti. …

Prethodna objava: « Slasne rafaelo kocke
Sljedeća objava: Muffini, jednostavan desert »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.