• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu
Buhtle, Foto: Daniel Schweinert/Shutterstock

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Objavljeno: 29.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se razdijeli tijesto na manje komadiće i tako poslužuje.

Buhtle, Foto: Daniel Schweinert/Shutterstock

Često se buhtle znaju nazivati i jeftinom slasticom jer namirnice za pripremu nisu skupe. Najbolje ih je napraviti sa marmeladom, voljet ćete ih i vi a posebno mlađi ukućani. Za pripremanje buhtli vam je potrebno:

  • 800 g brašna
  • do 100 g margarina
  • 1 svježi kvasac
  • toplo mlijeko
  • 1 žličica soli
  • 5 – 6 žličica šećera
  • 5 cijelih jaja

U zdjeli za dizanje tijesta miješajte sve sastojke kuhačom. Tijesto se može miješati i raznim strojevima, no preporučamo rukom. Nakon što dobijete glatko tijesto, pustite da odstoji 30 min. Na podlogu stavite brašno i po njoj razvaljajte tijesto. Malene komadiće tijesta otkidajte i punite ih pekmezom po volji.

Tepsiju nauljite i u nju slažite napravljene buhtle. Možete ih još malo nauljiti kako se ne bi ljepili jedan na drugoga. Prije nego što stavite peći, stavite 4 žlice šećera, malo vode i margarina i pustite da se margarin i šećer otope na vatri. Prije nego stavite sve peći, smjesom premazati buhtle. Pecite ih oko 25 min na 200 stupnjeva. Po buhtlima posipajte šećer u prahu.

Autor: S.Š.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

čokoladni mousse

Čokoladni mousse

Čokolada! Oh, kako li je samo volimo. Ima li bolje namirnice za konzumirati kada trebate mali energetski poticaj ili kada vaši okusni pupoljci jednostavno traže nešto zanimljivo kako bi se malo rasplesali? Čokoladni …

američke palačinke na slici

Američke palačinke

Palačinke su najpopularnija slastica raznih dobnih skupina. Ne samo što su ukusne nego su i jednostavne za pripremu. Međutim što je sa američkim palačinkama? One možda i nisu uobičajene za naše krajeve, ali unatoč tome …

voćna torta

Torta “Proljetna vila”

Proljeće u meni uvijek probudi neku novu životnu radost i zaigranost, nadam se da i vas proljeće inspirira za ispeći neku finu slasticu upotpunjenu proljetnim, finim i mirisnim voćem. Pritom ako imate sreće i na dohvat …

Prethodna objava: « Slasne rafaelo kocke
Sljedeća objava: Muffini, jednostavan desert »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.