• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Čokoladni mousse
čokoladni mousse

Čokoladni mousse

Objavljeno: 20.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Čokolada! Oh, kako li je samo volimo. Ima li bolje namirnice za konzumirati kada trebate mali energetski poticaj ili kada vaši okusni pupoljci jednostavno traže nešto zanimljivo kako bi se malo rasplesali? Čokoladni mousse tradicionalni je recept koji potječe iz francuske. Sačinjen je od vrlo malo sastojaka, no unatoč tome što je priprema relativno jednostavna, morat ćete ga ostaviti nekoliko sati u hladnjaku kako bi se u potpunosti stisnuo prije konzumacije, pa nije za one nestrpljive.

Donosimo vam recept, ali vi svakako možete vršiti modifikacije što se tiče količina šećera ili čokolade ili pak dodavati sastojke poput narančinog soka, kave, ruma ili keksa. Potrebno je prvo odabrati dobru i kvalitetnu čokoladu koja ima udio kakaa barem 70%. Natrgajte je na kockice i lagano otapajte na pari bez dodavanja vode ili ulja. Neprestano miješajte.

Odvojite sada bjelanjke i žutanjke te bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postupno dodajte šećer sve dok ne dodate svih 100 g. Od slatkog vrhnja načinite šlag. Žutanjke izmiksajte na pari i dodajte im žlicu vruće vode i 50 g šećera.

Sada miješajte i polako ovoj smjesi dodajte otopljenu čokoladu, zatim šlag i naposlijetku vrlo pažljivo umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Ovaj mousse mora se poslužiti vrlo hladan stoga ga na nekoliko sati ostavite u hladnjaku i zatim poslužite oduševljenim gostim ili ukućanima. Želimo vam dobar tek!

Sastojci:

  • 220 g čokolade (najbolje tamna i vrlo kvalitetna sa visokim postotkom kakaa)
  • 120 ml  slatkog vrhnja
  • 150 g šećera
  • 5 jaja
  • po želji dodaci poput ruma, keksa, soka od naranče ili kave

Autor: L.K., Foto: William Berry/Shutterstock

Kategorija: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite. 70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u …

bijela torta s marakujom

Bijela torta sa marakujom

Ovo je vrlo ukusna i jednostavna torta koja je gotova u samo pola sata. Marakuja je nešto što ne koristimo često u izradi kolača, ali za ovu tortu će vam biti potrebno samo 2 dcl soka od marakuje kako biste joj dali ono …

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

Prethodna objava: «istarska maneštra Istarska maneštra
Sljedeća objava: Gusta juha od vrganja gusta juha od vrganja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.