• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Čokoladni mousse
čokoladni mousse

Čokoladni mousse

Objavljeno: 20.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Čokolada! Oh, kako li je samo volimo. Ima li bolje namirnice za konzumirati kada trebate mali energetski poticaj ili kada vaši okusni pupoljci jednostavno traže nešto zanimljivo kako bi se malo rasplesali? Čokoladni mousse tradicionalni je recept koji potječe iz francuske. Sačinjen je od vrlo malo sastojaka, no unatoč tome što je priprema relativno jednostavna, morat ćete ga ostaviti nekoliko sati u hladnjaku kako bi se u potpunosti stisnuo prije konzumacije, pa nije za one nestrpljive.

Donosimo vam recept, ali vi svakako možete vršiti modifikacije što se tiče količina šećera ili čokolade ili pak dodavati sastojke poput narančinog soka, kave, ruma ili keksa. Potrebno je prvo odabrati dobru i kvalitetnu čokoladu koja ima udio kakaa barem 70%. Natrgajte je na kockice i lagano otapajte na pari bez dodavanja vode ili ulja. Neprestano miješajte.

Odvojite sada bjelanjke i žutanjke te bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postupno dodajte šećer sve dok ne dodate svih 100 g. Od slatkog vrhnja načinite šlag. Žutanjke izmiksajte na pari i dodajte im žlicu vruće vode i 50 g šećera.

Sada miješajte i polako ovoj smjesi dodajte otopljenu čokoladu, zatim šlag i naposlijetku vrlo pažljivo umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Ovaj mousse mora se poslužiti vrlo hladan stoga ga na nekoliko sati ostavite u hladnjaku i zatim poslužite oduševljenim gostim ili ukućanima. Želimo vam dobar tek!

Sastojci:

  • 220 g čokolade (najbolje tamna i vrlo kvalitetna sa visokim postotkom kakaa)
  • 120 ml  slatkog vrhnja
  • 150 g šećera
  • 5 jaja
  • po želji dodaci poput ruma, keksa, soka od naranče ili kave

Autor: L.K., Foto: William Berry/Shutterstock

Kategorija: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

Kuglof od lješnjaka u novom ruhu

Danas imam za vas ukusan i sočan kolač s lješnjacima u sasvim novom ruhu, stari okusi pretočeni u nešto novo i to vrlo privlačno, nadam se da se slažete sa mnom? Recept za kuglof od lješnjaka Sastojci potrebni za …

klasični biskvit

Recept za klasični biskvit s kojim ne možete pogriješiti

Pečenje kolača ili torte ponekad zna biti prava znanost, a jedan od prvih koraka tog procesa je izrada biskvita. Biskvit je osnova svakog kolača ili torte i on mora biti kompaktan, sočan i mekan. Kako bi se to postiglo, …

Išleri

Sigurno ne postoji osoba koja može reći kako barem jednom u životu nije uživala u slatkom. Danas slatko zaista podrazumijeva velik broj recepata, gdje možemo vidjeti velik broj kolača, torti, keksa i svih drugih slastica …

Prethodna objava: «istarska maneštra Istarska maneštra
Sljedeća objava: Gusta juha od vrganja gusta juha od vrganja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.