• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Intervju s food blogericom: Kristina Šaško – Pinch of Amour
intervju s kristinom sasko

Intervju s food blogericom: Kristina Šaško – Pinch of Amour

Objavljeno: 09.12.2018. Autor: Maja Zajačko

Upoznajte našu novu kolumnisticu – blogericu koja stoji iza food bloga Pinch of Amour, Kristinu Šaško! Hrabru ženu koja već duže vrijeme dijeli svoje slastice na društvenim mrežama i koja je nedavno pokrenula zanimljiv food blog na kojem dijeli sve uspjehe i dogodovštine iz svoje kuhinje.

U nastavku pročitajte što je to što ju inspirira, koga bi sve pozvala na večeru i što joj nikako ne ide od ruke koliko god puta pokušavala napraviti.

Nedavno ste pokrenuli svoj blog Pinch of Amour, no svoje kolače i recepte već duže vrijeme dijelite sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Ispričajte nam malo kako ste se odlučili pokrenuti svoj blog.

Ideja o blogu postoji već dugi niz godina, ali nikad nisam imala dovoljno hrabrosti i volje da je realiziram. No, kako život često piše čudne priče, ovo ljeto otkrila sam da imam tumor limfnih čvora i od onda mi se život okrenuo naglavačke. Da bih maknula misli sa bolesti i razmišljanja o mogućim negativnim scenarijima primila sam se pečenja kolača i pokrenula blog Pinch Of Amour .

To je moj način nošenja sa bolešću i mentalna terapija koja za sad odlično funkcionira. Kad vidim da ljude vesele i zanimaju moji kolači i to me posebno veseli i daje motivaciju da guram dalje.

Kako biste opisali svoj blog novim čitateljima?

Moj blog je poprilično bazičan, tu se uglavnom nalaze slatki recepti, ali s vremena na vrijeme zaluta i neki slani (najviše na nagovor prijatelja na kojima stalno eksperimentiram). Recepte pokušavam što detaljnije opisati i upozoriti sve koji ih čitaju na greške koje sam ja napravila. Osim recepata pronaći ćete i neke zabavne dogodovštine iz moje kuhinje koje me zbog moje nespretnosti stalno prate.

kiflice

Iz čega crpite inspiraciju? Poznatih kuhara, mame, neke knjige s receptima?

Inspiraciju pronalazim po svuda, ponekad su to stare mamine kuharice ili kulinarskih show-ovi koje volim pratiti, a ponekad ideje jednostavno dođu same od sebe – tipa nađeš se na placu, kupiš neku namirnicu, dođeš doma i onda misliš “a kaj ću sad s tim?“, pa ti padne neka fora ideja na pamet koja baš taj put i uspije.

Koji je vaš najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što vam nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušali napraviti?

Imam ja dosta neuspjeha, no kad razmišljam što mi nikad nije uspijevalo onda su to Macaronsi.

Koja je najbolja i najgora stvar u tome da budete food bloger?

Najbolja stvar je kad dobiješ komentar kako je tvoj recept nekog oduševio. Pozitivne reakcije ljudi je ono što me posebno motivira u ovoj priči i veselim se u pripremi novih recepata upravo zbog tih razloga. Najgora stvar u cijelo ovoj priči food bloganja je da će cijeli svijet (ili barem oni koji me prate) znati da imam najboljeg muža na svijetu kojeg često spominjem u svojim objavama i sad će sigurno nastati pomama za njim…

možda ću morati početi kuhati njegova omiljena jela?!

savijaca od jabuka

Kad biste morali birati tri (3) sastojka kone biste ponijeli na pusti otok sa sobom, koje biste odabrali?

Čokoladu, kavu i pinchofamour.

Koja su to tri (3) sastojka koje svjesno izbjegavate ili eliminirate čak i kada se u receptu traži da se doda?

Ne volim kurkumu, marcipan i repu 😀

Ako biste mogli zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?

Ma ništa ne bih zabranila…

be open minded za sve.

Preferirate li neku određenu vrstu kuhinje?

Obožavam talijansku kuhinju i tjesteninu bih mogla jesti sedam dana u tjednu. Šteta što u Zagorju
umjesto krumpira ne rastu špageti.

Ako biste mogli imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?

To bi svakako bili moji kulinarski uzori, gastro kritičari i najluđa žena na svijetu: Christina Tosi – talentirana i inspirativna slastičarka, Paul Hollywood – apsolutni vladar dizanih tijesta, Joseph Bastianich – žestoki kritičar za kojeg bi voljela vidjeti ima li hrabrosti i meni sve reći u lice i Selest Barber da malo dignemo atmosferu 😀

Pratite li i ostale food blogere? Koji su vam najdraži?

Naravno da pratim ostale food blogere, posebno volim Sally’s baking addiction, a pratim i naše blogere. Posebno mi se sviđa blog likechocolate čije sam recepte često isprobavala i uvijek bih se oduševila. Pratim i naše poznate kuhare, poput Jankovića na čije se jedinstvene opise pripreme nekog jela uvijek valjam od smijeha.

Koji je vaš omiljeni recept s vašeg bloga?

Svi su mi dragi jer su uvijek pripremani za neke ljude ili neke prilike, no kad bih morala izdvojiti onda su to Pikantna rebarca jer sam se odlično zabavila pišući recept, a i ova rebrica su praktički izašla iz raja pa svakako preporučujem da ih probate.

pikantna rebarca

Zahvaljujemo Kristini na odvojenom vremenu i što nam je dopustila da ju bolje upoznamo. Svakako ostanite na Gastronomiji i pratite Kristinine nove dogodovštine i recepte.

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

Neodoljiva i lagana torta s jagodama

Stigle su prve jagode, a s njima i mirisni recepti. Iako uživam u izradi torti, drage su mi i ovakve "brzopotezne". Jedan običan biskvit narezan na kockice, jedna mjerica jagoda i jedna krema koja se vruća lijeva. Može …

muffini s malinama

Eksplozija voćnih okusa – muffini s malinama

Nakon čokoladnih muffina s čokoladnim preljevom koje smo imali jučer, vrijeme je za malu promjenu u okusima. Ovi lagani i sočni muffini u kombinaciji naranče i vanilije punjeni malinama, a za koje nam je recept poslala …

Čokoladni raspucanci bez jaja

Raspuknuti keksići ili crinkle cookies kod nas poznati kao raspucanci su zadnjih desetak godina jako popularni u gastro svijetu. Možete ih pronaći na bespućima interneta kod stranih i kod naših food bloggera u raznim …

Prethodna objava: «keksi linceri Linzeri – recept za božićne keksiće kojima nitko ne može odoljeti
Sljedeća objava: Sočna torta od čokolade i maka Cokoladna torta od maka»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.