Upoznajte našu novu kolumnisticu – blogericu koja stoji iza food bloga Pinch of Amour, Kristinu Šaško! Hrabru ženu koja već duže vrijeme dijeli svoje slastice na društvenim mrežama i koja je nedavno pokrenula zanimljiv food blog na kojem dijeli sve uspjehe i dogodovštine iz svoje kuhinje.
U nastavku pročitajte što je to što ju inspirira, koga bi sve pozvala na večeru i što joj nikako ne ide od ruke koliko god puta pokušavala napraviti.
Nedavno ste pokrenuli svoj blog Pinch of Amour, no svoje kolače i recepte već duže vrijeme dijelite sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Ispričajte nam malo kako ste se odlučili pokrenuti svoj blog.
Ideja o blogu postoji već dugi niz godina, ali nikad nisam imala dovoljno hrabrosti i volje da je realiziram. No, kako život često piše čudne priče, ovo ljeto otkrila sam da imam tumor limfnih čvora i od onda mi se život okrenuo naglavačke. Da bih maknula misli sa bolesti i razmišljanja o mogućim negativnim scenarijima primila sam se pečenja kolača i pokrenula blog Pinch Of Amour .
To je moj način nošenja sa bolešću i mentalna terapija koja za sad odlično funkcionira. Kad vidim da ljude vesele i zanimaju moji kolači i to me posebno veseli i daje motivaciju da guram dalje.
Kako biste opisali svoj blog novim čitateljima?
Moj blog je poprilično bazičan, tu se uglavnom nalaze slatki recepti, ali s vremena na vrijeme zaluta i neki slani (najviše na nagovor prijatelja na kojima stalno eksperimentiram). Recepte pokušavam što detaljnije opisati i upozoriti sve koji ih čitaju na greške koje sam ja napravila. Osim recepata pronaći ćete i neke zabavne dogodovštine iz moje kuhinje koje me zbog moje nespretnosti stalno prate.
Iz čega crpite inspiraciju? Poznatih kuhara, mame, neke knjige s receptima?
Inspiraciju pronalazim po svuda, ponekad su to stare mamine kuharice ili kulinarskih show-ovi koje volim pratiti, a ponekad ideje jednostavno dođu same od sebe – tipa nađeš se na placu, kupiš neku namirnicu, dođeš doma i onda misliš “a kaj ću sad s tim?“, pa ti padne neka fora ideja na pamet koja baš taj put i uspije.
Koji je vaš najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što vam nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušali napraviti?
Imam ja dosta neuspjeha, no kad razmišljam što mi nikad nije uspijevalo onda su to Macaronsi.
Koja je najbolja i najgora stvar u tome da budete food bloger?
Najbolja stvar je kad dobiješ komentar kako je tvoj recept nekog oduševio. Pozitivne reakcije ljudi je ono što me posebno motivira u ovoj priči i veselim se u pripremi novih recepata upravo zbog tih razloga. Najgora stvar u cijelo ovoj priči food bloganja je da će cijeli svijet (ili barem oni koji me prate) znati da imam najboljeg muža na svijetu kojeg često spominjem u svojim objavama i sad će sigurno nastati pomama za njim…
možda ću morati početi kuhati njegova omiljena jela?!
Kad biste morali birati tri (3) sastojka kone biste ponijeli na pusti otok sa sobom, koje biste odabrali?
Čokoladu, kavu i pinchofamour.
Koja su to tri (3) sastojka koje svjesno izbjegavate ili eliminirate čak i kada se u receptu traži da se doda?
Ne volim kurkumu, marcipan i repu 😀
Ako biste mogli zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?
Ma ništa ne bih zabranila…
be open minded za sve.
Preferirate li neku određenu vrstu kuhinje?
Obožavam talijansku kuhinju i tjesteninu bih mogla jesti sedam dana u tjednu. Šteta što u Zagorju
umjesto krumpira ne rastu špageti.
Ako biste mogli imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?
To bi svakako bili moji kulinarski uzori, gastro kritičari i najluđa žena na svijetu: Christina Tosi – talentirana i inspirativna slastičarka, Paul Hollywood – apsolutni vladar dizanih tijesta, Joseph Bastianich – žestoki kritičar za kojeg bi voljela vidjeti ima li hrabrosti i meni sve reći u lice i Selest Barber da malo dignemo atmosferu 😀
Pratite li i ostale food blogere? Koji su vam najdraži?
Naravno da pratim ostale food blogere, posebno volim Sally’s baking addiction, a pratim i naše blogere. Posebno mi se sviđa blog likechocolate čije sam recepte često isprobavala i uvijek bih se oduševila. Pratim i naše poznate kuhare, poput Jankovića na čije se jedinstvene opise pripreme nekog jela uvijek valjam od smijeha.
Koji je vaš omiljeni recept s vašeg bloga?
Svi su mi dragi jer su uvijek pripremani za neke ljude ili neke prilike, no kad bih morala izdvojiti onda su to Pikantna rebarca jer sam se odlično zabavila pišući recept, a i ova rebrica su praktički izašla iz raja pa svakako preporučujem da ih probate.
Zahvaljujemo Kristini na odvojenom vremenu i što nam je dopustila da ju bolje upoznamo. Svakako ostanite na Gastronomiji i pratite Kristinine nove dogodovštine i recepte.

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.