• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Keksi / Slatki zeleni roščići
zeleni roscici

Slatki zeleni roščići

Objavljeno: 21.01.2020. Autor: Anamarija Habuš

Dugo se već spremam isprobati kombinaciju bučinih sjemenki i čokolade, a ovaj put je izbor pao na roščiće. Iako se na prvu kombinacija čini nespojivom, rezultat je izvrstan. Zanimljive su boje i nadasve zanimljivog okusa, gotovi su za čas, a sve što vam je potrebno za njih je recept!

Recept za slatke zelene roščiće

zeleni roscici s cokoladom

Sastojci (za 30ak rošćića)

  • 30 dag glatkog brašna
    1 naribani margarin
    15 dag šećera u prahu
    20 dag mljevenih bučinih sjemenki, prstohvat soli, vanilin sećer

Priprema

  1. Bucine sjemeke izblendati u blenderu u finu prašinu.
  2. Od sastojaka zamijesiti tijesto, ostaviti ga da odmiruje u hladnjaku otprilike jedan sat, zamotano u foliju.
  3. Oblikovati roščiće, staviti ih na lim obložen pek papirom i peći na 160ºC, 15 min.

Ohlađene po želji možete umočiti u bijelu ili tamnu čokoladu. Od ove količine ispadne cca 30 ovih divotica!

Anamarija Habuš
Anamarija Habuš

Moje je ime Anamarija. Po struci sam bacc.med.tech., ali zapravo sam najsretnija kada mogu uniformu zamijeniti pregačom. Od malena sam u kuhinji, kuham i smišljam nove recepte, a prije par godina sam otkrila fotografiju prema kojoj dijelim istu ljubav. Nadam se da ćete među mojim receptima naći nešto i za sebe.

Kategorija: Keksi

Želite se zasladiti?

Sladoled od ljubičastog batata

Drugo lice batata: domaći sladoled

Iako pomalo teška srca, ali vrijeme je i za takve obrate u mome životu, pišem vam kolumnu o mojih 40 dana bez rafiniranog šećera. Da, da dobro ste pročitali 40 DANA BEZ ŠEĆERA. Priznajem, iako sam do sada izbjegavala …

Slatka bomba: Snickers tart

Tartovi i pite su deserti po mojoj mjeri. Volim eksperimentirati s nadjevima i punjenjima i čuditi se kako je svaka kombinacija sve bolja i bolja. Ovo je recept za tart koji me okusom jako podsjeća na Snickers sa …

Čokoladni kolač

Kada malo bolje pogledamo čokolada je postala zaista nezaobilazna namirnica praktički u svim slasticama, a pritom naravno mislimo na brojne kolače, torte, pa čak i napitke. Koliko je popularna svjedoči činjenica da velik …

Prethodna objava: «krekeri s dimljenim sirom Krekeri s dimljenim sirom
Sljedeća objava: Brze kiflice »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.