Dugo se već spremam isprobati kombinaciju bučinih sjemenki i čokolade, a ovaj put je izbor pao na roščiće. Iako se na prvu kombinacija čini nespojivom, rezultat je izvrstan. Zanimljive su boje i nadasve zanimljivog okusa, gotovi su za čas, a sve što vam je potrebno za njih je recept!
Recept za slatke zelene roščiće
Sastojci (za 30ak rošćića)
- 30 dag glatkog brašna
1 naribani margarin
15 dag šećera u prahu
20 dag mljevenih bučinih sjemenki, prstohvat soli, vanilin sećer
Priprema
- Bucine sjemeke izblendati u blenderu u finu prašinu.
- Od sastojaka zamijesiti tijesto, ostaviti ga da odmiruje u hladnjaku otprilike jedan sat, zamotano u foliju.
- Oblikovati roščiće, staviti ih na lim obložen pek papirom i peći na 160ºC, 15 min.
Ohlađene po želji možete umočiti u bijelu ili tamnu čokoladu. Od ove količine ispadne cca 30 ovih divotica!
Moje je ime Anamarija. Po struci sam bacc.med.tech., ali zapravo sam najsretnija kada mogu uniformu zamijeniti pregačom. Od malena sam u kuhinji, kuham i smišljam nove recepte, a prije par godina sam otkrila fotografiju prema kojoj dijelim istu ljubav. Nadam se da ćete među mojim receptima naći nešto i za sebe.