Kada su u pitanju poslastice onda ne treba zaboraviti i na ukusne pite. Tako je i s pitom od oraha. Umijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, jaja i kiselog vrhnja te ga pustite da odstoji pokriveno u hladnjaku. Potom ga podijelite na dva dijela i razvaljajte prema veličini tepsije.
Jedan list tijesta neka bude malo veći i njega stavite na dno namašćene tepsije sa rubovima izvrnutim na gore. Na njega izlijte nadjev od oraha te ga poklopite drugim listom tijesta. Prije pečenja gornje tijesto nekoliko puta izbodite vilicom pa stavite peći oko 50 minuta na temperaturu od 220 stupnjeva celzijevih. Pečenu pitu pospite šećerom u prahu i izrežite.
Nadjev: Pjenasto izmješajte žumanjke i šećer. Smjesi dodajte mljevene orahe, cimet, ribani oraščić, grožđice, ribanu limunovu koricu i rum. Na kraju lagano u smjesu umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka.
Sastojci
Tijesto
- 1 jaje
- 30 dag brašna
- 20 dag maslaca
- 1 žlica kiselog vrhnja
Nadjev
- 8 jaja
- 25 dag šećera
- 25 dag oraha
- 10 dag grožđica
- cimet
- muškatni orah
- rum
- limunova korica
- šećer za posipanje
Autor: D.K. Foto: JPL Designs/Shutterstock