Navučeni na čokoladne muffine s čokoladom, a nakon eksplozije okusa muffina s malinama, nastavljamo u istom tonu s malom promjenom u okusima – dodatku soka od naranče. Recept za ove ukusne ljepotice naše čitateljice Katarine Klanac nalazi se u nastavku.
Sastojci za muffine
- 285 gr brašna
- 15 gr kakaa (2 žlice)
- 200 gr šećera
- vanilin šećer
- prašak za pecivo
- 4 jaja
- 2,5 dl ulja
- 2,5 dl mlijeka
- komadići čokolade
- naribana korica naranče ili par kapi extrakta naranče po želji
Priprema muffina
- Umutiti jaja i šećer pa dodati ulje i mlijeko i zatim ostatak suhih sastojaka. Na kraju komadiće čokolade i naranče.
- Stavljati žlicom u kalupe, smjesa je dovoljna za 24 muffina.
- Peći na 200°C otprilike 20 min.
Sastojci za kremu
(Za duplu mjeru muffina)
- 1l mlijeka
- 5 pudinga od čokolade
- 8 žlica sećera
- 1 čokolada za kuhanje 200 gr
- 100 ml svjezeg soka od narance
- 250 gr maslaca
Priprema kreme
- Skuhajte pudinge u mlijeku i soku od naranče. Ostavite hladiti.
- U hladno dodajte maslac koji ste prethodno dobro izradili
Nastavak koji koristim za stavljanje kreme na muffine je 1M Wilton i radim tako da ide u krug od sredine prema van. 😉
Klasični čokoladni cupcakes
Ovi čokoladni muffini s čokoladnom kremom su nešto drugačiji od čoko orange muffina. Priprema samih muffina je ista (po receptu iznad, izostavite ekstrakt naranče), krema je slična, također je izostavljen sok od naranče, a razlika je u dekoraciji. Recept za kremu se nalazi u nastavku.
Sastojci za čokoladnu kremu
- 1l mlijeka
- 5 pudinga od čokolade
- 8 žlica šećera
- 1 čokolada za kuhanje 200 gr
- 250 gr maslaca
Priprema čokoladne kreme
Priprema ove kreme je ista kao i kod čoko-orange muffina. Skuhajte pudinge u mlijeku s čokoladom za kuhanje, a kad se fil ohladi, dodajte mu maslac koji ste prethodno dobro izradili.
Dekorirajte po želji i uživajte u čoko okusima. Za stavljanje kreme na muffine koristila sam 1M nastavak i išla sam od sredine prema van, a za dekoraciju su kod mene ovaj put bile Giotto kuglice, keksi i sitno bobičasto voće. Kombinacija je savršena!
Ili odaberite klasičnu dekoraciju kad dekoracije nema. Predivni su i bez ičega, a okus ostaje savršeno čokoladan.
To je to! Dekorirajte po želji i uživajte u ovim slatkim ljepoticama.
Autor recepta: Katarina Klanac
Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.