• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Čoko-orange muffins

Čoko-orange muffins

Objavljeno: 31.03.2019. Autor: Maja Savanović

Navučeni na čokoladne muffine s čokoladom, a nakon eksplozije okusa muffina s malinama, nastavljamo u istom tonu s malom promjenom u okusima – dodatku soka od naranče. Recept za ove ukusne ljepotice naše čitateljice Katarine Klanac nalazi se u nastavku.

Sastojci za muffine

  • 285 gr brašna
  • 15 gr kakaa (2 žlice)
  • 200 gr šećera
  • vanilin šećer
  • prašak za pecivo
  • 4 jaja
  • 2,5 dl ulja
  • 2,5 dl mlijeka
  • komadići čokolade
  • naribana korica naranče ili par kapi extrakta naranče po želji

Priprema muffina

  1. Umutiti jaja i šećer pa dodati ulje i mlijeko i zatim ostatak suhih sastojaka. Na kraju komadiće čokolade i naranče.
  2. Stavljati žlicom u kalupe, smjesa je dovoljna za 24 muffina.
  3. Peći na 200°C otprilike 20 min.

Sastojci za kremu

(Za duplu mjeru muffina)

  • 1l mlijeka
  • 5 pudinga od čokolade
  • 8 žlica sećera
  • 1 čokolada za kuhanje 200 gr
  • 100 ml svjezeg soka od narance
  • 250 gr maslaca

Priprema kreme

  1. Skuhajte pudinge u mlijeku i soku od naranče. Ostavite hladiti.
  2. U hladno dodajte maslac koji ste prethodno dobro izradili

Nastavak koji koristim za stavljanje kreme na muffine je 1M Wilton i radim tako da ide u krug od sredine prema van. 😉

Klasični čokoladni cupcakes

Ovi čokoladni muffini s čokoladnom kremom su nešto drugačiji od čoko orange muffina. Priprema samih muffina je ista (po receptu iznad, izostavite ekstrakt naranče), krema je slična, također je izostavljen sok od naranče, a razlika je u dekoraciji. Recept za kremu se nalazi u nastavku.

Sastojci za čokoladnu kremu

  • 1l mlijeka
  • 5 pudinga od čokolade
  • 8 žlica šećera
  • 1 čokolada za kuhanje 200 gr
  • 250 gr maslaca

Priprema čokoladne kreme

Priprema ove kreme je ista kao i kod čoko-orange muffina. Skuhajte pudinge u mlijeku s čokoladom za kuhanje, a kad se fil ohladi, dodajte mu maslac koji ste prethodno dobro izradili.

Dekorirajte po želji i uživajte u čoko okusima. Za stavljanje kreme na muffine koristila sam 1M nastavak i išla sam od sredine prema van, a za dekoraciju su kod mene ovaj put bile Giotto kuglice, keksi i sitno bobičasto voće. Kombinacija je savršena!

Ili odaberite klasičnu dekoraciju kad dekoracije nema. Predivni su i bez ičega, a okus ostaje savršeno čokoladan.

Čokoladni cupcakes

To je to! Dekorirajte po želji i uživajte u ovim slatkim ljepoticama.

Autor recepta: Katarina Klanac

Maja Savanović
Maja Savanović

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Pohane jabuke

Želite li probati nešto drugačije što dosada još nise uspjeli spremiti, savjetujemo vam da pokušate s pohanim jabukama. Vjerovali ili ne radi se o jednoj posve neobičnoj, ali prije svega ukusnoj slastici, koja će …

limun ploske

Limun ploške

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa od jaja, šećera, rastopljenoga maslaca, ribane korice limuna i mlijeka umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte svaki na cca pola centimetra …

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

Prethodna objava: « Teletina pod pekom
Sljedeća objava: Bosanska pita »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.