• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Krekeri s dimljenim sirom
krekeri s dimljenim sirom

Krekeri s dimljenim sirom

Objavljeno: 21.01.2020. Autor: Anamarija Habuš

Jednostavno obožavam raditi slane krekere sa aromom dima kada organiziramo druženja s prijateljima. Odlični su kao grickalica, doslovno pašu sa svim vrstama namaza, suhih narezaka pa čak i salata. Neke od prijatelja koji su ih probali okusom su podsjetili na kupovne Tuc krekere tako da ih više ne kupujemo, a zašto i bi kada ih mogu raditi kod kuće? Ako vam treba brza gricaklica, od koje dobijete izdašnu količinu na pravom ste mjestu!

Recept za krekere s dimljenim sirom

Krekeri sa dimljenim sirom

Sastojci

  • 125 g brašna, ja sam koristila oštro
  • 1/2 čajne žl. mljevene crvene paprike
  • 80 g maslaca
  • 125 g naribanog dimljenog sira
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1/2 čajne žl. sušenog origana
  • Sol, papar
  • 1 bjelanjak za premazivane

Priprema

  1. Brašno, papar, sol, crvenu papriku i origano promiješajte.
  2. Dodajte hladan nasjeckani maslac, rukama izradite mrvice.
  3. Dodajte naribani sir, lagano umijesite.
  4. Dodajte žumanjak i limunov sok i umijesite tijesto.
  5. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga u hladnjaku pola sata.
  6. Nakon što je odstajalo, tanko ga razvaljajte i časom ili modlom za kolače vadite oblike.
  7. Vilicom na svakom krekeru napravite rupice, premažite ih bjelanjkom.
  8. Lim obložite papirom za pečenje, a pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 200ºC, 10 minuta.

Slobodno možete koristiti i neki drugi sir, na primjer gaudu ili ementaler. Dobar tek!

Anamarija Habuš
Anamarija Habuš

Moje je ime Anamarija. Po struci sam bacc.med.tech., ali zapravo sam najsretnija kada mogu uniformu zamijeniti pregačom. Od malena sam u kuhinji, kuham i smišljam nove recepte, a prije par godina sam otkrila fotografiju prema kojoj dijelim istu ljubav. Nadam se da ćete među mojim receptima naći nešto i za sebe.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

keksi s kraljevskim preljevom

Keksi s kraljevskom (royal icing) glazurom

Naravno da ovaj recept za kekse možete upotrebljavati u kojem obliku želite, ali mjesec ljubavi je pa su srčeka „must-have“. Od ove smjese će vam ispasti dva velika pladnja puna keksića. Sastojci za kekse: 1 jaje …

milchschnitte s jagodama

Kinder Milchschnitte s jagodama

Dijete u meni nikad ne miruje. 🤭 Sjećam se prije par godina kad sam pronašla ovaj recept na jednom blogu, zapisala ga u svoju tekicu s receptima a onda ga konačno i napravila. Ajme, baš sam bila sretna. Što je uspio i …

Breskvice

Breskvice su poznate kao ukusan i prije svega kolač zanimljivog izgleda. Radi se o poznatoj slastici koju su spremale još naše bake u kojoj smo mogli uživati kao djeca. Danas kada smo malo stariji imamo mogućnost sami …

Prethodna objava: «domaća pileća juha Pileća juha – klasik koji svi volimo
Sljedeća objava: Slatki zeleni roščići zeleni roscici»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.