• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Krekeri s dimljenim sirom
krekeri s dimljenim sirom

Krekeri s dimljenim sirom

Objavljeno: 21.01.2020. Autor: Anamarija Habuš

Jednostavno obožavam raditi slane krekere sa aromom dima kada organiziramo druženja s prijateljima. Odlični su kao grickalica, doslovno pašu sa svim vrstama namaza, suhih narezaka pa čak i salata. Neke od prijatelja koji su ih probali okusom su podsjetili na kupovne Tuc krekere tako da ih više ne kupujemo, a zašto i bi kada ih mogu raditi kod kuće? Ako vam treba brza gricaklica, od koje dobijete izdašnu količinu na pravom ste mjestu!

Recept za krekere s dimljenim sirom

Krekeri sa dimljenim sirom

Sastojci

  • 125 g brašna, ja sam koristila oštro
  • 1/2 čajne žl. mljevene crvene paprike
  • 80 g maslaca
  • 125 g naribanog dimljenog sira
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1/2 čajne žl. sušenog origana
  • Sol, papar
  • 1 bjelanjak za premazivane

Priprema

  1. Brašno, papar, sol, crvenu papriku i origano promiješajte.
  2. Dodajte hladan nasjeckani maslac, rukama izradite mrvice.
  3. Dodajte naribani sir, lagano umijesite.
  4. Dodajte žumanjak i limunov sok i umijesite tijesto.
  5. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga u hladnjaku pola sata.
  6. Nakon što je odstajalo, tanko ga razvaljajte i časom ili modlom za kolače vadite oblike.
  7. Vilicom na svakom krekeru napravite rupice, premažite ih bjelanjkom.
  8. Lim obložite papirom za pečenje, a pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 200ºC, 10 minuta.

Slobodno možete koristiti i neki drugi sir, na primjer gaudu ili ementaler. Dobar tek!

Anamarija Habuš
Anamarija Habuš

Moje je ime Anamarija. Po struci sam bacc.med.tech., ali zapravo sam najsretnija kada mogu uniformu zamijeniti pregačom. Od malena sam u kuhinji, kuham i smišljam nove recepte, a prije par godina sam otkrila fotografiju prema kojoj dijelim istu ljubav. Nadam se da ćete među mojim receptima naći nešto i za sebe.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

karamelizirane jabuke

Karamelizirane jabuke

Uvijek se govori kako bismo trebali konzumirati sezonsko voće i povrće u što većoj mjeri. Jabuka je jedna od najukusnijih i najsvestranijih voćki u kojima možemo uživati u ove tople dane. Upoznati smo s njenim …

chocolate chip cookies

Veganska inačica chocolate chip cookies

Pored svih torti, kolača i krema obični keksići su kod mene često zanemareni. Danas sam odlučila ispraviti tu nepravdu. Do sad sam radila razne zdrave, bez glutena, sa sušenim voćem verzije ovih keksića ali danas su …

Breskvice

Breskvice su poznate kao ukusan i prije svega kolač zanimljivog izgleda. Radi se o poznatoj slastici koju su spremale još naše bake u kojoj smo mogli uživati kao djeca. Danas kada smo malo stariji imamo mogućnost sami …

Prethodna objava: «domaća pileća juha Pileća juha – klasik koji svi volimo
Sljedeća objava: Slatki zeleni roščići zeleni roscici»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.