• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Boem kocke

Boem kocke

Objavljeno: 24.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Boem kocke su ukusan kolač koji ste zasigurno već imali prilike probati. Pitate li desetak ljudi koji im je najdraži kolač na svijetu netko od njih će zasigurno glasati baš za ovaj. Odličnog je okusa i izgleda lijepo i zanimljivo. Vole ga sve generacije i redovno se nađe na popisu kolača unutar naših kuharica. Priprema se u tri dijela – prvo kore, zatim krema i naposlijetku čokoladna glazura.

Sastojci za kore

  • 10 bjelanjaka
  • 30 g šećera
  • 15o g brašna
  • 200 g oraha
  • 50 g kakaa

Sastojci za kremu

  • 8 dcl mlijeka
  • 10 žumanjaka
  • 250 g šećera
  • 5 žlica brašna
  • 2 vanili šećera
  • 150 g maslaca
  • žlica ruma

Sastojci za glazuru

  • 150 g čokolade
  • 1 žlica ulja
  • 50 g maslaca
  • malo šećera
  • žlica mlijeka

Priprema

Prvo počnite s pripremom kora. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Tek kada je dovoljno čvrst, umiksajte u njega i šećer. Sada je vrijeme da malo pomalo (žlicu po žlicu) dodate i kakao, orahe i brašno te lagano promiješajte kuhačom. Kore pecite na masnom papiru u pećnici zagrijanoj na 170°C i pecite 15-20 minuta.

Kada su kore gotove vrijeme je da načinite kremu. Brašno, šećer i žumanjke umiješajte zajedno i dodajte malo mlijeka. Ovu smjesu sada ukuhajte u preostalo mlijeko i nakon 10 minuta maknite sa vatre. Pjenasto izmiksajte margarin i dodajte ga u ohlađen fil.

Na dno stavite koru i slažite red kore i red smjese. Raspodjelite smjesu na taj način da vam ostane malo i za zadnju (gornju) koru. Kada ste gotovi sa slaganjem katova potrebno je napraviti glazuru.

Rastopite čokoladu sa uljem, margarinom i šećerom i prelijte je po kolaču. Pričekajte da se ohladi i zatim poslužite narezano u kockama. Želimo vam dobar tek!

Foto: Dino O./Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Američki chocolate chip cookies

Vjerojatno ne postoji domaćica koja jednom u svom životu nije oduševila svoje ukućane s ovom ukusnom poslasticom. Radi se o pravom američkom desertu koji je zahvaljujući jednostavnosti pripreme doživio razne varijacije i …

palačinke sa špinatom

Palačinke sa špinatom

Palačinke nisu samo ukusan i jednostavan desert koji možete napuniti popularnom čokoladom ili možda marmeladom. Postoji velik broj jela koji se oslanjaju na palačinke, a mnoga od njih su slane varijante i nemaju veze s …

Neodoljiva i lagana torta s jagodama

Stigle su prve jagode, a s njima i mirisni recepti. Iako uživam u izradi torti, drage su mi i ovakve "brzopotezne". Jedan običan biskvit narezan na kockice, jedna mjerica jagoda i jedna krema koja se vruća lijeva. Može …

Prethodna objava: «bakalar na bijelo Bakalar na bijelo
Sljedeća objava: Bijela torta sa marakujom bijela torta s marakujom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.