• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Boem kocke

Boem kocke

Objavljeno: 24.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Boem kocke su ukusan kolač koji ste zasigurno već imali prilike probati. Pitate li desetak ljudi koji im je najdraži kolač na svijetu netko od njih će zasigurno glasati baš za ovaj. Odličnog je okusa i izgleda lijepo i zanimljivo. Vole ga sve generacije i redovno se nađe na popisu kolača unutar naših kuharica. Priprema se u tri dijela – prvo kore, zatim krema i naposlijetku čokoladna glazura.

Sastojci za kore

  • 10 bjelanjaka
  • 30 g šećera
  • 15o g brašna
  • 200 g oraha
  • 50 g kakaa

Sastojci za kremu

  • 8 dcl mlijeka
  • 10 žumanjaka
  • 250 g šećera
  • 5 žlica brašna
  • 2 vanili šećera
  • 150 g maslaca
  • žlica ruma

Sastojci za glazuru

  • 150 g čokolade
  • 1 žlica ulja
  • 50 g maslaca
  • malo šećera
  • žlica mlijeka

Priprema

Prvo počnite s pripremom kora. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Tek kada je dovoljno čvrst, umiksajte u njega i šećer. Sada je vrijeme da malo pomalo (žlicu po žlicu) dodate i kakao, orahe i brašno te lagano promiješajte kuhačom. Kore pecite na masnom papiru u pećnici zagrijanoj na 170°C i pecite 15-20 minuta.

Kada su kore gotove vrijeme je da načinite kremu. Brašno, šećer i žumanjke umiješajte zajedno i dodajte malo mlijeka. Ovu smjesu sada ukuhajte u preostalo mlijeko i nakon 10 minuta maknite sa vatre. Pjenasto izmiksajte margarin i dodajte ga u ohlađen fil.

Na dno stavite koru i slažite red kore i red smjese. Raspodjelite smjesu na taj način da vam ostane malo i za zadnju (gornju) koru. Kada ste gotovi sa slaganjem katova potrebno je napraviti glazuru.

Rastopite čokoladu sa uljem, margarinom i šećerom i prelijte je po kolaču. Pričekajte da se ohladi i zatim poslužite narezano u kockama. Želimo vam dobar tek!

Foto: Dino O./Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

waffle

Klasični waffli na malo drugačiji način

Waffle na ovaj način radim često, pogotovo kad mi treba vremena za odmoriti između pripreme i papanja. Malo su "gumenije" teksture od klasičnih, ali dugo mi ostanu fini i sočni. Već sad sam dobila par dobrih povratnih …

muffini sa zobenim pahuljicama

Ukusni i zdravi muffini sa zobenim pahuljicama

Kao dio našeg poziva da nam čitatelji pokažu svoje muffine, objavljujemo prvi u nizu - ukusne i zdrave muffine sa zobenim pahuljicama naše drage Ane čiji su nam muffini bili iznimno zanimljivi na …

torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite. 70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u …

Prethodna objava: «bakalar na bijelo Bakalar na bijelo
Sljedeća objava: Bijela torta sa marakujom bijela torta s marakujom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.