• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Red Velvet
red velvet

Red Velvet

Objavljeno: 13.02.2019. Autor: Sandra Majerić

Red Velvet torta će vam donijeti još više ljubavi u ove „valentinovske“ dane, jer kad spojite oku ugodnu tortu čiji biskvit se crveni od stida jer ga je poljubila savršena krema od mascarponea, tko vas ne bi volio jer ste ju ispekli.

Recept za Red Velvet tortu

red velvet torta

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 180 g maslaca
  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 160 g brašna
  • Prašak za pecivo
  • 125 ml mlijeka
  • Žlica crvene jestive boje

Sastojci za kremu:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 500 g mascarponea
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Sastojci za glazuru:

Isti kao i za kremu samo u pola:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 250 gl mascarponea
  • 50 g šećera u prahu
  • Pola žlice ekstrakta vanilije

Ili ju možete premazati samo tučenim slatkim vrhnjem, a s obzirom na to da su sada u modi „naked cake“ ne morate ju ničim ni premazivati. Isto tako, što se ukrasa tiče, dajte mašti na volju, dućani su puni raznih ukrasa, srčeka i sl., ako ju radite za Valentinovo, a ako je za neku drugu prigodu, prilagodite i ukrase.

Priprema preljeva za biskvit:

  1. Zakuhajte 1 dcl vode i žlicu šećera, a kada se prohladi, dodajte malo ekstrakta maline ili jagode a može i vanilije.
  2. Upalite pećnicu da se ugrije na 180 stupnjeva celzijusa.

Priprema biskvita:

  1. Dobro električnim mikserom istucite jaja sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj pećnici, sasvim sve jedno samo čokolada ne smije biti vruća kada se dodaje u kremu od jaja i šećera)
  2. Zatim dodajte maslac sobne temperature, te dio brašna koje ste pomiješali s praškom za pecivo, zatim dio mlijeka, ekstrakt vanilije, crvenu boju, pa ostatak brašna i mlijeka.
  3. Rasporedite smjesu u dva kalupa promjera 18 cm, koji ste namastili i pobrašnili (ako želite imati identičnu tortu kakva je na slici). Ali bez problema ju možete peći i u kalupu od 20 cm do 22cm, samo ćete ju tada rezati dva puta i imati 3 biskvita dok sam ja svaki biskvit rezala na pola i dobila četiri biskvita.
  4. Pecite biskvit oko 35 do 45 minuta, ovisno o vašoj pećnici i veličini kalupa. U svakom slučaju isprobajte da li je biskvit pečen tako da ubodete čačkalicu i ako je suha, biskvit je gotov.
  5. Pustite da se biskvit ohladi, a hladan prerežite.

Priprema kreme:

  1. Istucite slatko vrhnje da bude lijepo čvrsto, ali nemojte pretjerati da vam ne ode u maslac.
  2. Posebno miksajte mascarpone, šećer u prahu i ekstrakt vanilije te dodajte tučeno slatko vrhnje spatulom , nikako mikserom, i krema je gotova.
  3. Podijelite kremu na onoliko dijelova koliko katova filate i naravno ne zaboravite na glazuru ako je radite od iste kreme.
  4. Svaki biskvit prije filanja prelijte sa par žlica prelijeva pa tek kad upije premažite kremom.
  5. Ukrasite po želji te stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Uživajte u ukusnoj torti, s ljubavlju od s.love4cake.

Sandra Majerić
Sandra Majerić

Moje ime je Sandra, rođena sam i živim u Zagrebu, na prekrasnim obroncima Zagrebačke gore. Majka sam dvoje djece koja srećom vole jesti sve što skuham, a za stolom se obavezno povede debata o tome što se još moglo napraviti da se dotično jelo dovede do savršenstva, kao da smo svi završili kulinarsku akademiju. Ponosna sam vlasnica tri psa, Njemačke doge i dva Zapadno-škotska bijela terijera koji bi se prodali za šetnju, a u slobodno vrijeme paze da koja mrvica hrane ne bi dotakla pod. Obzirom da sam poslom vezana za zatvoreni prostor, uživam u prirodi, dugim šetnjama po Maksimirskoj ili Sljemenskoj šumi. Nije mi stran kreativan rad, od crtanja, slikanja do izrade nakita ili ukrasa, a tek rad u vrtu, doista puni baterije. Međutim uza sve to moja najveća strast je izrada kolača i torti, osmišljavanje i isprobavanje novih recepata. Obožavam kada kod prijatelja ili rodbine naiđem na neku prastaru kuharicu, ima li boljeg štiva od toga? Veselim se što ćemo se družiti uz moje recepte, nadam se da ću vas inspirirati da u ovom gotovanskom svijetu ne kupujete kolače, već da skupa sa mnom zasučete rukave, osjetite fino brašno pod prstima i mirisne začine u nosu. Što još čekamo? Izaberite recept i počnimo peći!

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Dizani kolači

Koliko vas je imalo priliku dosada probati neki od dizanih kolača? Koliko se sjećamo velik dio nad dok je odrastao nije baš oduševljeno gledao na taj tip kolača gdje nismo moglu vidjeti ukusnu kremu, ili šlag. Naravno …

Speculaas keksi

Speculaas keksi – recept

Vjerujemo da ste do sada već stotinu puta jeli Speculaas kekse. I to najčešće one kupovne. Posebno ih volimo za vrijeme zime, jer imaju karakterističan okus cimeta, kliničića, đumbira i ostalih začina koji podsjećaju na …

torta od oraha

Torta od oraha

Volite li slatko? Pitanje je suvišno jer malo je onih koji mogui izdržati bez barem malo slatke čarolije koja slijedi nakon što ste pojeli nešto slano. Nakon što ste odlučili organizirati druženje s prijateljima, …

Prethodna objava: «tart od limuna Savršeni kolači i torte za Valentinovo
Sljedeća objava: Čokoladni muffini s kremom i jagode u čokoladi cokoladni muffini s kremom i jagodama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.