• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Rolat s borovnicama i kremom od vanilije

Rolat s borovnicama i kremom od vanilije

Objavljeno: 02.03.2019. Autor: Lidija Osmak

Pozdrav svim čitateljima! Danas imam za vas ovu mirisnu i slasnu ljepoticu koju jednostavno morate isprobati!

Sastojci potrebni za izradu biskvita:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna

Priprema:

  1. Odvojite bjelanjke i prvo od njih napravite snijeg
  2. Mikserom izradite šećer i žumanjke te dodajte brašno
  3. Na samom kraju smjesi ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka
  4. Lim za pečenje 30×40 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu koju zatim pecite na 190°C oko 20 minuta
  5. Još topli biskvit prvo lagano odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite ga da se ohladi

Sastojci potrebni za kremu:

  • puding od vanilije
  • 300 ml mlijeka
  • 3 žlice šećera

Priprema:

  1. Skuhajte puding i ostavite malo da se ohladi te mu dodajte šlag koji ste napravili od 250 ml slatkog vrhnja

Postupak slaganja:

  1. Ohlađeni biskvit prvo premažite marmeladom od borovnica, pa zatim namažite kremu
  2. Posipajte malo svježih borovnica i čvrsto zarolajte u roladu
  3. Ostavite u hladnjaku da se malo stisne te ukrasite slatkim vrhnjem i borovnicama

slatki rolat od borovnica

rolat od borovnica i kreme od vanilije

Servus i u slast 🙂

 

Lidija Osmak
Lidija Osmak

Zovem se Lidija Osmak i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka! Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i odškrinula vrata čarobnog svijeta slastica. Međutim, prva snimljena fotografija, prvi recept koji sam upravo ja napisala te neponovljiv osjećaj zadovoljstva su razlozi zašto sam još uvijek tu. Sve ovo za mene je predivna avantura puna divnih iskustava koja mi je užitak dijeliti s vama!

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka je sjajan fini desert koji vas je oduševio već nebrojeno puta u kuhinjama vaše bake ili mame. Vrlo je jednostavan i idealan za ovo godišnje doba dok vani rominja kiša a vi želite nešto slatko, voćno, …

Čokoladni ganache

Čokoladni ganache

Ovaj čokoladni ganache bih opisala kao mali zalogaji mira za mamu koja naporno radi uz djecu. I povremeno mi treba nešto što će mi podići duh i dati energiju za nastavak dana. Recept za čokoladni ganache Sastojci: …

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Prethodna objava: «torta mousse au chocolate Mousse au Chocolat torta
Sljedeća objava: Klasični recept za krafne koje ćete obožavati krafne s cokoladom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.