Pozdrav svim čitateljima! Danas imam za vas ovu mirisnu i slasnu ljepoticu koju jednostavno morate isprobati!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
Priprema:
- Odvojite bjelanjke i prvo od njih napravite snijeg
- Mikserom izradite šećer i žumanjke te dodajte brašno
- Na samom kraju smjesi ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka
- Lim za pečenje 30×40 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu koju zatim pecite na 190°C oko 20 minuta
- Još topli biskvit prvo lagano odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite ga da se ohladi
Sastojci potrebni za kremu:
- puding od vanilije
- 300 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
Priprema:
- Skuhajte puding i ostavite malo da se ohladi te mu dodajte šlag koji ste napravili od 250 ml slatkog vrhnja
Postupak slaganja:
- Ohlađeni biskvit prvo premažite marmeladom od borovnica, pa zatim namažite kremu
- Posipajte malo svježih borovnica i čvrsto zarolajte u roladu
- Ostavite u hladnjaku da se malo stisne te ukrasite slatkim vrhnjem i borovnicama
Servus i u slast 🙂
Zovem se Lidija Osmak i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka! Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i odškrinula vrata čarobnog svijeta slastica. Međutim, prva snimljena fotografija, prvi recept koji sam upravo ja napisala te neponovljiv osjećaj zadovoljstva su razlozi zašto sam još uvijek tu. Sve ovo za mene je predivna avantura puna divnih iskustava koja mi je užitak dijeliti s vama!