• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Mousse au Chocolat torta
torta mousse au chocolate

Mousse au Chocolat torta

Objavljeno: 02.03.2019. Autor: Anamarija Gulić

Fina čokoladna torta bogatog ukusa, sa puno čokolade i mljevenih badema. Ova torta ne sadrži brašno, a umjesto njega koristi se prašak za puding sa okusom čokolade.

Ova torta može biti vaš as iz rukava za nedjeljni ručak ili kad želite impresionirati svoje goste. Poslužite ju uz žlicu lagano tučenog slatkog vrhnja a može i uz koju kuglicu sladoleda od vanilije i koju jagodu i uz čašu dobro rashlađenog rose vina ili prosecca i uživancija je zagarantirana.

Recept za Mousse au Chocolate tortu

torta mousse au chocolate

Sastojci:

  • 200 g kvalitetne tamne čokolade
  • 150 g maslaca
  • 5 bjelanjaka
  • 5 žumanjaka
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica burbon vanilin šećera
  • 100 g oguljenih mljevenih badema
  • 49 g praška za puding sa okusom čokolade
  • Na vrh noža praška za pecivo

Sastojci za dekoraciju:

  • 1 žlica gorkog kakao praha
  • 1žlica ribane tamne čokolade

Sastojci za posluživanje:

  • 200 ml lagano tučenog slatkog vrhnja (ili sladoled od vanilije i jagode)

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijati na 180°C. Okrugli kalup za tortu promjera 26 cm premažite maslacem i obložite pek papirom.
  2. Čokoladu nasjeckajte na male komadiće, maslac isto nasjeckajte na male komadiće i sve zajedno stavite u lončić i uz mješanje na laganoj vatri rastopite. Premjestite u zdjelicu i ostavite sa strane da se ohladi.
  3. Prije pripreme jaja izvadite na sobnu temperaturu. Od bjelanjaka uz dodatak prstohvata soli mikserom istucite čvrsti snijeg i ostavite sa strane.
  4. U drugoj zdjeli mikserom miksajte žumanke, šećer i burbon vanilin šećer dok ne dobijete svijetlu pjenastu smjesu u koju uz neprestano miksanje polako ulijete ohlađenu čokoladu sa maslacem.
  5. Zatim postepeno lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka te mljevene bademe koje predhodno promješate sa prosijanim praškom za puding i praškom za pecivo.
  6. Kad ste sve lagano sjedinili smjesu ulijte u pripremljeni kalup i stavite peći u zagrijanu pećnicu na srednji nivo.
  7. Tortu pecite oko 35 minuta (provjerite drvenim štapićem).
  8. Kad tortu izvadite iz pećnice ostavite je oko sat vremena da se hladi u kalupu. Čim tortu izvadite iz pećnice biti će visoka a tokom hlađenja će malo splasnuti. Neka vas to ne brine, tako treba biti.
  9. Nakon što se torta ohladila u kalupu odvojite obruč kalupa i onda je preokrenite na komad pek papira ili na tanjur i stavite je na kuhinjsku rešetku da se ohladi do kraja.
  10. Tortu do posluživanja čuvajte na hladnom mjestu prekrivenu alu-folijom (nikako ne u hladnjaku).

Prije posluživanja posipajte je sa kakaom u prahu i pospite je sa fino ribanom čokoladom. Možete je poslužiti uz lagano tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije a možete poslužiti uz nju i koju jagodu.

Ako želite da vam torta ne bude “prejaka” jakog čokoladnog okusa možete kod pripreme polovici potrebne količine tamne čokolade zamjeniti sa mliječnom čokoladom. Kod pripreme možete koristiti i bademe koji nisu oguljeni.

U slast!

Anamarija Gulić
Anamarija Gulić

Ja sam Anamarija, autorica gastro bloga “Srce od čokolade”. Dolazim iz Istre. Mami sam se počela “motati” oko lonaca od malih nogu. A kolače i jednostavna slana jela počela sam pripremati još u osnovnoj školi. Naučila sam puno od moje mame Zore koja je radila u restoranu cijeli život i bila vrsna kuharica. Puno sam naučila i od moje babe Rože i nonne Eufemije (od njih sam puno naučila o istarskoj tradicionalnoj kuhinji i o talijanskoj kuhinji). Moja kuhinja je moje malo carstvo, mjesto za opuštanje i uživanje u pripremi dobre klopice koju rado pripremam za mog supruga, našu obitelj ali i drage prijatelje. Najviše volim pripremati razne slastice a posebno one kojima je glavna namirnica čokolada jer kod mene oduvijek sve započinje i završava čokoladom. Uvijek volim isprobavati nešto novo i otkrivati nove namirnice. Osim na mom blogu već dugi niz godina objavljujem svoje recepte i na gastro portalu Coolinarika. Sa radošću ću moje recepte dijeliti sa vama i nadam se da ćete među njima naći nešto za sebe.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Čokolada i višnja je jedna od omiljenih kombinacija, a tako je i kod mene. U ovom receptu sam podlogu radila kao veliki prhki keks, pa se malo teže rezala kad se dođe do tog dijela, a s druge strane sam dobila onu …

Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj …

ledeni vjetar

Ledeni vjetar

Ledeni vjetar slastica je koja osvaja srca svih slatkoljubaca. Ne samo da je impresivan izgledom, nego i okusom. Iako izgleda kompliciran za napraviti, zapravo je vrlo jednostavan. Idealan je kolač za proljetne i ljetne …

Prethodna objava: «Rolada od bijele čokolade i likera od kave Rolada od bijele čokolade i likera od kave
Sljedeća objava: Rolat s borovnicama i kremom od vanilije »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.