Volite li paprike obogaćene mljevenim mesom? Punjene paprike dio su tradicionalne kuhinje u čijim posebnim okusima uživaju razne generacije. Ukusan cvreni umak od pasirane rajčice iskombiniran s finim začinima koji se nalaze u mesu predstavljaju pravi užitak za nepce. Paprike spremljene na ovaj način su jelo koje nije komplicirano.
Pripremite paprike, očistite ih i uklonite peteljke kako bi ih mogli napuniti filom od mljevenog mesa, luka, riže, soli i začina po izboru, a možete dodati i malo bosiljka. Pazite da ih ne napunite do vrha kako vam smjesa ne bi iscurila tijekom kuhanja.
U lonac poredajte paprike, dodajte pasiranu rajčicu, dolijte malo vode i stavite da se kuha na 45 do 50 minuta. Posolite i stavite malo ružmarina i povremeno promiješajte. Punjene paprike možete poslužiti uz kuhani krumpir ili pire.
Od sastojaka vam je potrebno:
- 5 paprika
- luk
- sol
- bosiljak
- ružmarin
- 550 g mljevenog mesa
- 800 ml pasirane rajčice
- 2 žlice riže
Autor: S.Š., Foto: Andrey Starostin/Shutterstock