• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pohana piletina s rižom
pohana piletina

Pohana piletina s rižom

Objavljeno: 03.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Pohanje je jedan način spremanja ne samo mesa nego i povrća na koje se mnogi odlučuju jer nije komplicirano, a od sastojaka su vam jedino potrebne krušne mrvice, jaja, brašno i namirnica koju ćete pohati. Pohana piletina je je jedno od najpopularnijih jela kod mladih, ali i među onima malo starijima koji ju znaju iskombinirati s povrćem.

pohana piletina

Pohanu piletinu možete poslužiti uz brojne priloge, a osim krumpira preporuča se zdravo i korisno zeleno povrće. Blitva, špinat ili riža pomiješana s kukuruzom jedne su od mogućih kombinacija koju ćete servirati svojim ukućanima.

Uzmite pileća prsa i prvo ih uvaljajte u brašno, zatim jaja i potom krušne mrvice. Kada ste završili stavite luk da se dinsta i potom dodajte rižu. Malo promiješajte i zatim polako dodajte vodu sve dok riža nije kuhana.

Na zagrijano ulje stavite pohati meso i kada je gotovo odložite ga na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće. Kada je riža skuhana, procijedite kukuruz iz konzerve, pomiješajte s rižom i poslužite uz meso.

Za pohanu piletinu potrebno vam je:

  • 200 g pilećih prsa
  • krušne mrvice
  • brašno
  • 2 jaja
  • 180 g riže (smeđa ili bijela)
  • 1 mala konzerva kukuruza šećerca
  • 1 luk

Autor: S.Š., Foto: Timolina/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Palačinke s orasima

Brze i ukusne palačinke s orasima

Postoji li netko tko ne voli palačinke? Sumnjamo! Najukusnije su one koje nas vraćaju u djetinjstvo i obuzimaju nas lijepim osjećajima topline i sreće. A jedne od takvih su vječno popularne palačinke s orasima. Mekane, …

zdrava pinca

Zdrave mini uskrsne pince

Svi pričaju o božanstvenoj pinci za Uskrs. U Slavoniji to baš i nije običaj i mnogi koje znam ih ne prave. Od malena nikad nismo imali običaj jesti pincu za Uskrs. Sad, kako sam se preselila i živim u Rovinju, ona je …

kruh od pira s grozdicama i orasima

Desertni kruh od pira s grožđicama i orasima

Ovo je recept posvećen svim siroljupcima, vinoljupcima i onima koji će to tek postati… Ako ste zaljubljeni u miris kruha iz domaće radinosti (a tko nije?), ovo će biti vrhunska poslastica! Ne samo da je ovo domaći …

Prethodna objava: «rakija od trešanja Rakija od trešanja
Sljedeća objava: Punjene paprike punjene paprike»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.