Pohanje je jedan način spremanja ne samo mesa nego i povrća na koje se mnogi odlučuju jer nije komplicirano, a od sastojaka su vam jedino potrebne krušne mrvice, jaja, brašno i namirnica koju ćete pohati. Pohana piletina je je jedno od najpopularnijih jela kod mladih, ali i među onima malo starijima koji ju znaju iskombinirati s povrćem.
Pohanu piletinu možete poslužiti uz brojne priloge, a osim krumpira preporuča se zdravo i korisno zeleno povrće. Blitva, špinat ili riža pomiješana s kukuruzom jedne su od mogućih kombinacija koju ćete servirati svojim ukućanima.
Uzmite pileća prsa i prvo ih uvaljajte u brašno, zatim jaja i potom krušne mrvice. Kada ste završili stavite luk da se dinsta i potom dodajte rižu. Malo promiješajte i zatim polako dodajte vodu sve dok riža nije kuhana.
Na zagrijano ulje stavite pohati meso i kada je gotovo odložite ga na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće. Kada je riža skuhana, procijedite kukuruz iz konzerve, pomiješajte s rižom i poslužite uz meso.
Za pohanu piletinu potrebno vam je:
- 200 g pilećih prsa
- krušne mrvice
- brašno
- 2 jaja
- 180 g riže (smeđa ili bijela)
- 1 mala konzerva kukuruza šećerca
- 1 luk
Autor: S.Š., Foto: Timolina/Shutterstock