• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pohana piletina s rižom
pohana piletina

Pohana piletina s rižom

Objavljeno: 03.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Pohanje je jedan način spremanja ne samo mesa nego i povrća na koje se mnogi odlučuju jer nije komplicirano, a od sastojaka su vam jedino potrebne krušne mrvice, jaja, brašno i namirnica koju ćete pohati. Pohana piletina je je jedno od najpopularnijih jela kod mladih, ali i među onima malo starijima koji ju znaju iskombinirati s povrćem.

pohana piletina

Pohanu piletinu možete poslužiti uz brojne priloge, a osim krumpira preporuča se zdravo i korisno zeleno povrće. Blitva, špinat ili riža pomiješana s kukuruzom jedne su od mogućih kombinacija koju ćete servirati svojim ukućanima.

Uzmite pileća prsa i prvo ih uvaljajte u brašno, zatim jaja i potom krušne mrvice. Kada ste završili stavite luk da se dinsta i potom dodajte rižu. Malo promiješajte i zatim polako dodajte vodu sve dok riža nije kuhana.

Na zagrijano ulje stavite pohati meso i kada je gotovo odložite ga na papirnati ručnik kako bi upio višak masnoće. Kada je riža skuhana, procijedite kukuruz iz konzerve, pomiješajte s rižom i poslužite uz meso.

Za pohanu piletinu potrebno vam je:

  • 200 g pilećih prsa
  • krušne mrvice
  • brašno
  • 2 jaja
  • 180 g riže (smeđa ili bijela)
  • 1 mala konzerva kukuruza šećerca
  • 1 luk

Autor: S.Š., Foto: Timolina/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se …

Puslice

Okus djetinjstva: Puslice

Ima li išta slađe nego kada u usta stavimo slatku puslicu, oku privlačnu, hrskavu i zamamnu slasticu koja se u dodiru s nepcem topi, očara nam okusne pupoljke i nestane u sekundi, kao da je iz mašte pobjegla. Priprema …

bijela torta s marakujom

Bijela torta sa marakujom

Ovo je vrlo ukusna i jednostavna torta koja je gotova u samo pola sata. Marakuja je nešto što ne koristimo često u izradi kolača, ali za ovu tortu će vam biti potrebno samo 2 dcl soka od marakuje kako biste joj dali ono …

Prethodna objava: «rakija od trešanja Rakija od trešanja
Sljedeća objava: Punjene paprike punjene paprike»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.