• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Savršeno kremast kolač s malinama
kolač od malina

Savršeno kremast kolač s malinama

Objavljeno: 07.04.2019. Autor: Sanja Štetić

Maline su ukusno bobičasto voće u kojem zasigurno uživate u toplijim mjesecima. Čak i ako ne budete više mogli kupiti svježe maline kako biste napravili ovaj kolač, ne brinite, jer, u nedostatku svježih, uvijek možete koristiti i one smrznute. Maline su zapravo nešto blaža i slađa varijacija kupina, a ako ste istinski ljubitelj kupina svakako možete maline u ovom kolaču zamijeniti i kupinama. U tom slučaju će samo biti potrebno dodati više šećera jer su kupine mrvicu kiselije od malina.

Recept za kolač s malinama

kolač s malinama

Sastojci za biskvit

  • 5 žlica šećera
  • 4 jaja
  • 4 žlice brašna
  • prašak za pecivo

Sastojci za kremu

  • 0.4 l jogurta
  • 500 g malina
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 vanili šećer
  • 250 g šećera
  • 2 vrećice želatine
  • 2 pakiranja šlaga
  • sirup od maline

Priprema kolača od malina

Za pripremu donje kore (biskvita) pjenasto umutite jaja i šećer. Kada ste ih dobro izmiksali dodajte pomiješano brašno s prašakom za pecivo i izlijte u prethodno namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (kalup).

Pecite 20 minuta na 180°C i pripazite da odaberete duboku tepsiju jer ovaj biskvit nećete vaditi van nego ćete ostatak kolača (kreme) slagati na njega.

Za kremu skuhajte jogurt, šećer, vanili šećer, kiselo vrhnje i dodajte im maline. Kada se maline počnu raspadati krema je gotova i sada je vrijeme da ubacite i želatinu koju ste pripremili po uputama s vrećice. Maknite s vatre nakon 2 minute. Prelijte po biskvitu i ostavite da se ohladi na zraku ili u hladnjaku.

U međuvremenu umutite šlag koji bi trebao biti vrlo čvrst (pripazite da ga ne izmiksate previše kako vam ne bi bio kiseo). Nemojte ga stavljati na vrh sve dok se želatina ne stisne.

Kada ste stavili šlag ukrasite ga još pokojom malinom ili prelijte sirupom od maline. Poslužite ga potpuno ohlađenog. Ako niste ljubitelj šlaga slobodno ga možete izostaviti i završiti samo sirupom od malina.

Savjet

Ako želite nešto malo drugačije od tek klasičnog izgleda kolača, možete od biskvita izrezati krugove. Redajte biskvit – krema – sirup – biskvit i ukrasite ostatkom kreme ili šlagom i svježom malinom. Na taj način ćete dobiti slatke, male zalogajčiće koji će oduševiti i osvježiti vaše goste.

U slast!

Foto: RitaE/Pixabay

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Aquaronsi – zdrava verzija popularnih Macaronsa

Neću puno duljiti sa uvodom, ali mogu vam reći da sam se poprilično namučila da dobijem savršene omjere za ovo čudo koje napravi slastičarsku eksploziju kada ih stavite u usta. Odlučila sam ih podjeliti s vama jer …

Prhka i ukusna pita od borovnica

Danas imam za vas hrskavu, prhku, ukusnu i aromatičnu pitu od borovnica koju ćete, sigurna sam, odmah zavoljeti! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g glatkog brašna 100 g maslaca jaje prašak za …

dalmatinska rožata

Dalmatinska rožata

Rožata, ponekad poznata i kao rožada, jelo je koje se tradicionalno servira u Dalmaciji kao ukusan desert. Vrlo je slatko i zasitno i jede se hladno nakon ručka. Ovo jelo zahtijeva vještinu spravljanja i dalmatinske …

Prethodna objava: «Quiche od špinata i svježeg sira Quiche od špinata i sira
Sljedeća objava: Slatka bomba: Snickers tart »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.