• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Savršeno kremast kolač s malinama
kolač od malina

Savršeno kremast kolač s malinama

Objavljeno: 07.04.2019. Autor: Sanja Štetić

Maline su ukusno bobičasto voće u kojem zasigurno uživate u toplijim mjesecima. Čak i ako ne budete više mogli kupiti svježe maline kako biste napravili ovaj kolač, ne brinite, jer, u nedostatku svježih, uvijek možete koristiti i one smrznute. Maline su zapravo nešto blaža i slađa varijacija kupina, a ako ste istinski ljubitelj kupina svakako možete maline u ovom kolaču zamijeniti i kupinama. U tom slučaju će samo biti potrebno dodati više šećera jer su kupine mrvicu kiselije od malina.

Recept za kolač s malinama

kolač s malinama

Sastojci za biskvit

  • 5 žlica šećera
  • 4 jaja
  • 4 žlice brašna
  • prašak za pecivo

Sastojci za kremu

  • 0.4 l jogurta
  • 500 g malina
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 vanili šećer
  • 250 g šećera
  • 2 vrećice želatine
  • 2 pakiranja šlaga
  • sirup od maline

Priprema kolača od malina

Za pripremu donje kore (biskvita) pjenasto umutite jaja i šećer. Kada ste ih dobro izmiksali dodajte pomiješano brašno s prašakom za pecivo i izlijte u prethodno namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (kalup).

Pecite 20 minuta na 180°C i pripazite da odaberete duboku tepsiju jer ovaj biskvit nećete vaditi van nego ćete ostatak kolača (kreme) slagati na njega.

Za kremu skuhajte jogurt, šećer, vanili šećer, kiselo vrhnje i dodajte im maline. Kada se maline počnu raspadati krema je gotova i sada je vrijeme da ubacite i želatinu koju ste pripremili po uputama s vrećice. Maknite s vatre nakon 2 minute. Prelijte po biskvitu i ostavite da se ohladi na zraku ili u hladnjaku.

U međuvremenu umutite šlag koji bi trebao biti vrlo čvrst (pripazite da ga ne izmiksate previše kako vam ne bi bio kiseo). Nemojte ga stavljati na vrh sve dok se želatina ne stisne.

Kada ste stavili šlag ukrasite ga još pokojom malinom ili prelijte sirupom od maline. Poslužite ga potpuno ohlađenog. Ako niste ljubitelj šlaga slobodno ga možete izostaviti i završiti samo sirupom od malina.

Savjet

Ako želite nešto malo drugačije od tek klasičnog izgleda kolača, možete od biskvita izrezati krugove. Redajte biskvit – krema – sirup – biskvit i ukrasite ostatkom kreme ili šlagom i svježom malinom. Na taj način ćete dobiti slatke, male zalogajčiće koji će oduševiti i osvježiti vaše goste.

U slast!

Foto: RitaE/Pixabay

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Apple tart

Apple tart – domaća, zdrava pita s jabukama

U moru čokoladnih slastica kod mene se našla ova savršena pita od domaćih jabuka i krušaka koja je nastala sasvim slučajno, a nestala brzinom munje. Tijesto je tako savršeno prhko da se uopće ne osjeti razlika između …

tiramisu

Recept za klasični talijanski tiramisu

Tiramisu je izvorno talijanski desert koji je s vremenom osvojio svijet i mnogima postao omiljena slastica. Ovu originalnu i jednostavnu kombinaciju kave, jaja, kakaa i kremastog sira jednostavno svi obožavamo. Iako …

sedmo nebo

Sedmo nebo

Vrijeme je da osjetite pravi užitak i razveselite svoje nepce popularnim kolačem. Ovaj jednostavan kolač već na prvu će vas vinut u "sedmo nebo".  Kremast i izdašan, idealan je za blagdane, slavlja i druženja no ima …

Prethodna objava: «Quiche od špinata i svježeg sira Quiche od špinata i sira
Sljedeća objava: Slatka bomba: Snickers tart »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.