• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Pita od čokolade
pita od čokolade

Pita od čokolade

Objavljeno: 05.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Čokolada, čokolada i samo čokolada… Tako će mnogi odgovoriti kada ih pitate kakve vrste kolača vole i bez kojih nikako ne bi mogli. Čokoladni kolači i torte predstavljaju najpopularnije deserte koje mnogi vole spremati za rođendane i druge vrste proslava. Pita od čokolade je još jedna poslastica kojom ćete počastiti svoje najdraže.

pita od čokolade

Kako bi napravili najbolju pitu od čokolade potrebno je napraviti smjesu za tijesto i kremu. Krenite prvo s tijestom pa pomiješajte brašno, vodu, žumanjak i maslac. Ostavite da odstoji 45 minuta i zatim razdvojite na dva jednaka dijela. Prvi stavite u nauljenu posudu za pečenje, a drugi na vrh kada stavite kremu.

Smjesu za kremu kojom ćete ispuniti prostor između dvije smjese napravit ćete tako da pomiješate naribanu crnu čokoladu, usitnjene orahe, šećer u prahu, žumanjak i vanilin šećer. Na kraju dodate bjelanjke koje ste prethodno istukli. Zagrijete pećnicu na 18o stupnjeva i pečete do 45 minuta.

Za kremu vam je potrebno:

  • 150 g oraha
  • 7 bjelanjaka
  • 6 žumanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g tamne čokolade
  • 2 vanilin šećera

Za tijesto vam treba:

  • 300 g maslaca
  • 300 g brašna
  • 5 žlica vode
  • 2 žumanjka

Autor: S.Š., Foto: Volosina/Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

madarica

Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati

Kraljica kolača. Zapravo, usudila bih se reći još jedan bezvremenski kolač. Obožavam vrijeme koje nam dolazi. Već sada, u zraku se osjeti onaj božićni duh koji nam govori da je došlo vrijeme bezuvjetne ljubavi i …

štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka je sjajan fini desert koji vas je oduševio već nebrojeno puta u kuhinjama vaše bake ili mame. Vrlo je jednostavan i idealan za ovo godišnje doba dok vani rominja kiša a vi želite nešto slatko, voćno, …

Puslice

Okus djetinjstva: Puslice

Ima li išta slađe nego kada u usta stavimo slatku puslicu, oku privlačnu, hrskavu i zamamnu slasticu koja se u dodiru s nepcem topi, očara nam okusne pupoljke i nestane u sekundi, kao da je iz mašte pobjegla. Priprema …

Prethodna objava: «punjene paprike Punjene paprike
Sljedeća objava: Pohane bukovače pohane bukovače»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.