• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Polpete od tikvica
polpete od tikvica

Polpete od tikvica

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Pretpostavljamo da ste dosada imali više puta priliku susresti sa čuvenim polpetama koje daju onu konačnu potvrdu našoj kuhinji. Radi se zapravo o okruglim hrpicama koje pomalo podsječaju na disk, a o vašoj spretnosti ovisi koliko će zapravo biti okrugle.

Prave se od mesa, povrća te zamjene za meso, a pritom mislimo na razne kombinacije osmišljene za vegetarijance i naravno vegane.

Spomenuli smo kako postoji puno načina kako se one spremaju, no nekako su polpete od povrća najučestalija kombinacija jela na tanjuru. Polpete od povrća možemo pripremati od čitavog niza povrća kao što su tikvice, krumpir, paprika, mrkva, poriluk pa čak i riža.

Kod polpeta od povrća postoji namirnica koju ne smijete izostaviti budući da je potrebno neko vezivno sredstvo, a to mogu biti jaka ili malo vrhnja za kuhanje.

Polpete od tikvica

  • 4 jaja
  • 5 velikih žlica brašna
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 1/2 kg tikvica
  • sol
  • papar

Uzmete tikvice, ogulite ih i zmiksate u multipraktiku nakon čega ih posolite i pustite da odstoje 15 minuta nakon čega ih ocijedite. U međuvremenu uzmete luk i češnjak te ih sitno narežete i popržite na malo maslinovog ulja.

Umutite jaja, dodate brašno posolite i malo popaprite. U tekuće tijesto koje mora biti gušće od onog za palačinke dodate tikvice te poprženi luk i češnjak. U dubljoj tavi zagrijete ulje te stavite peći polpete dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Foto: Joerg Beuge/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

chocolate chip cookies

Veganska inačica chocolate chip cookies

Pored svih torti, kolača i krema obični keksići su kod mene često zanemareni. Danas sam odlučila ispraviti tu nepravdu. Do sad sam radila razne zdrave, bez glutena, sa sušenim voćem verzije ovih keksića ali danas su …

knedle sa šljivama

Knedle od šljiva

Knedle od šljiva su zasigurno ukusan desert koji vam je znala poslužiti i vaša baka i bude lijepa sjećanja. Ako ih do sada nikada niste radili donosimo recept u koji ćete se zaljubiti i nećete ga se moći zasititi. Knedle …

Torta od kokosa

Za razliku od čokoladne torte ili recimo voćne torte koje su dosta česte na tanjurima prilikom raznih svečanosti, to nije slučaj sa tortom od kokosa. Razlog vjerojatno leži u tome što se radi o torti specifičnog okusa …

Prethodna objava: « Hobotnica ispod peke
Sljedeća objava: Salata od riže »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.