• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Polpete od tikvica
polpete od tikvica

Polpete od tikvica

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Pretpostavljamo da ste dosada imali više puta priliku susresti sa čuvenim polpetama koje daju onu konačnu potvrdu našoj kuhinji. Radi se zapravo o okruglim hrpicama koje pomalo podsječaju na disk, a o vašoj spretnosti ovisi koliko će zapravo biti okrugle.

Prave se od mesa, povrća te zamjene za meso, a pritom mislimo na razne kombinacije osmišljene za vegetarijance i naravno vegane.

Spomenuli smo kako postoji puno načina kako se one spremaju, no nekako su polpete od povrća najučestalija kombinacija jela na tanjuru. Polpete od povrća možemo pripremati od čitavog niza povrća kao što su tikvice, krumpir, paprika, mrkva, poriluk pa čak i riža.

Kod polpeta od povrća postoji namirnica koju ne smijete izostaviti budući da je potrebno neko vezivno sredstvo, a to mogu biti jaka ili malo vrhnja za kuhanje.

Polpete od tikvica

  • 4 jaja
  • 5 velikih žlica brašna
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 1/2 kg tikvica
  • sol
  • papar

Uzmete tikvice, ogulite ih i zmiksate u multipraktiku nakon čega ih posolite i pustite da odstoje 15 minuta nakon čega ih ocijedite. U međuvremenu uzmete luk i češnjak te ih sitno narežete i popržite na malo maslinovog ulja.

Umutite jaja, dodate brašno posolite i malo popaprite. U tekuće tijesto koje mora biti gušće od onog za palačinke dodate tikvice te poprženi luk i češnjak. U dubljoj tavi zagrijete ulje te stavite peći polpete dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Foto: Joerg Beuge/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Čokoladna torta

Možete li danas zamisliti rođendan bez čokoladne torte koja zapravo na neki način služi kao finale onog što smo silno iščekivali. Već duži niz godina ako malo bolje pogledate skoro svako drugo dijete kad ga pitate koja …

Neodoljiva i lagana torta s jagodama

Stigle su prve jagode, a s njima i mirisni recepti. Iako uživam u izradi torti, drage su mi i ovakve "brzopotezne". Jedan običan biskvit narezan na kockice, jedna mjerica jagoda i jedna krema koja se vruća lijeva. Može …

cobbler od nektarina

Cobbler s nektarinama

Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme. Zato vam pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Ali ja koristim sve načine da ubrzam vrijeme …

Prethodna objava: « Hobotnica ispod peke
Sljedeća objava: Salata od riže »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.