• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Salate / Salata od riže
Salata od riže, Foto: Ramon grosso dolarea/Shutterstock

Salata od riže

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Dosada smo se imali priliku susresti sa raznim tipovima salate. Naučili smo kako je salata zapravo prilog jelu koji doprinosi savršenstvu onoga što jedemo. Pritom mislimo na salate kao što je zelena, salata od naribanog kupusa, mrkve, celera.

Salata od riže, Foto: Ramon grosso dolarea/Shutterstock

Osim klasičnih salata koje začinjavamo uljem, octom i soli, tu su i malo konkrentije salate kao što je salata od piletine, salata od puretine, salata od tunjevine i još mnoge druge da ne nabrajamo. To su salate koje se mogu jesti same, jer su dovoljno konkretne, zasitne da nam nije više ništa drugo potrebno.

Postoje salate kao što je francuska, šopska, ruska, salata od riže koje jedemo kao prilog mesu i to uglavnom na pojedinim svečanim događanjima kao što su svadbe, krstitke, rođendani i blagdani. Dakle to su salate koje se mogu jesti zasebno, ali ipak su puno ukusnije u kombinaciji  s još nekim mesom.

Bitno je napomenuti kako su salate u zadnje vrijeme postale ono područje u kulinarstvu gdje se zaista možemo igrati i prije svega kombinirati različite namirnice, a da ne pogriješimo.

Radi se o tome da pravila nema i da ako vi smatrate da se slažu naribana jabuka, celer i mrkva tada sve to iskombinirajte i stavite malo majoneze, kiselog vrhnja.

Želimo reći kako imate veliku slobodu prilikom odabira namirnica kada radite neku od salata koja bi mogla zamijeniti neko od glavnih jela. Salate već duže vrijeme nisu samo one salate koje se začinjavaju sa uljem i octom.

Kad smo već spomenuli salatu od riže tada bi bilo dobro znati kako se sprema konkretno ovaj tip jela.

Salata od riže:

  • 200 g riže
  • malo soli
  • 1 jaje
  • dva kisela krastavca
  • majoneza
  • 150 g graška
  • mrkva

Prvo što ćete napraviti je skuhati rižu, a nakon što je skuhate ostaviti u cjediljci da se procijedi nakon čega ćete staviti kuhati grašak u slanoj vodi. U međuvremenu ćete uzet kisele krastavce i svježu mrkvu te ih narezati na sitno i kad se grašak skuha i procijedi, sve zajedno pomiješati s rižom te dodati tvrdo skuhano jaje narezano na rezance. Na kraju dodajete majonezu i posolite po želji.

Kategorija: Salate

Želite se zasladiti?

Domaće rum pločice

Ukusne domaće rum pločice

Ovo je jedan od recepata koji je jako dugo zapisan u mojim knjižicama recepata. Kako obožavam deserte obogaćene rumom, ovaj mi je jedan od dražih. Brzo gotov, još brže nestane. Recept za domaće rum …

čokoladna torta bez brašna

Bezglutenska čokoladna torta bez brašna

Ako želite očuvati svoje zdravlje i hraniti se zdravo ili ste primorani jesti bez laktoze, bez glutena i bez bijelog šećera, ova ukusna čokoladna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj! Iako nema niti jedan od spomenutih …

puding od limuna

Puding od limuna

Koliko vremena provodite u kuhinji? Jeste li žena koja ne radi nego se kod kuće brine za djecu ili ste jedna od onih zaposlenih majki koja svaki dan oko 8 sati provede izvan svoje kuće. Ako ste majka koja nastoji …

Prethodna objava: «polpete od tikvica Polpete od tikvica
Sljedeća objava: Pizza pizza s tunom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.