• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Salate / Salata od riže
Salata od riže, Foto: Ramon grosso dolarea/Shutterstock

Salata od riže

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Dosada smo se imali priliku susresti sa raznim tipovima salate. Naučili smo kako je salata zapravo prilog jelu koji doprinosi savršenstvu onoga što jedemo. Pritom mislimo na salate kao što je zelena, salata od naribanog kupusa, mrkve, celera.

Salata od riže, Foto: Ramon grosso dolarea/Shutterstock

Osim klasičnih salata koje začinjavamo uljem, octom i soli, tu su i malo konkrentije salate kao što je salata od piletine, salata od puretine, salata od tunjevine i još mnoge druge da ne nabrajamo. To su salate koje se mogu jesti same, jer su dovoljno konkretne, zasitne da nam nije više ništa drugo potrebno.

Postoje salate kao što je francuska, šopska, ruska, salata od riže koje jedemo kao prilog mesu i to uglavnom na pojedinim svečanim događanjima kao što su svadbe, krstitke, rođendani i blagdani. Dakle to su salate koje se mogu jesti zasebno, ali ipak su puno ukusnije u kombinaciji  s još nekim mesom.

Bitno je napomenuti kako su salate u zadnje vrijeme postale ono područje u kulinarstvu gdje se zaista možemo igrati i prije svega kombinirati različite namirnice, a da ne pogriješimo.

Radi se o tome da pravila nema i da ako vi smatrate da se slažu naribana jabuka, celer i mrkva tada sve to iskombinirajte i stavite malo majoneze, kiselog vrhnja.

Želimo reći kako imate veliku slobodu prilikom odabira namirnica kada radite neku od salata koja bi mogla zamijeniti neko od glavnih jela. Salate već duže vrijeme nisu samo one salate koje se začinjavaju sa uljem i octom.

Kad smo već spomenuli salatu od riže tada bi bilo dobro znati kako se sprema konkretno ovaj tip jela.

Salata od riže:

  • 200 g riže
  • malo soli
  • 1 jaje
  • dva kisela krastavca
  • majoneza
  • 150 g graška
  • mrkva

Prvo što ćete napraviti je skuhati rižu, a nakon što je skuhate ostaviti u cjediljci da se procijedi nakon čega ćete staviti kuhati grašak u slanoj vodi. U međuvremenu ćete uzet kisele krastavce i svježu mrkvu te ih narezati na sitno i kad se grašak skuha i procijedi, sve zajedno pomiješati s rižom te dodati tvrdo skuhano jaje narezano na rezance. Na kraju dodajete majonezu i posolite po želji.

Kategorija: Salate

Želite se zasladiti?

torta od jagoda

Torta od jagoda

Postoji li osoba koja bi mogla odoljeti ovako ukusnoj torti od jagoda? Mi je ne znamo jer ovo ukusno voće oduševljava jednako i mlade i stare. Ovaj atraktivan recept jednostavan je za pripremu i zahtjeva vrlo malo …

Husarski ustipci - naslovna

Savršeno prhki Husarski uštipci

Nešto vam miriši? Da, to su ovi kolačići zvani Huskarski uštipci. Na što vas prvo asociraju kad ih ugledate? Ili vam pogled bježi na marmeladu? Preukusni su i ovo je, po meni, idealan spoj okusa. Pripremite na …

tart s bobicasim vocem

Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem

Iako nije sezona bobičastog voća, želim s vama podijeliti ovaj recept jer mi se čini kao zgodna ideja za Valentinovo. Jagode obično tada preplave naše trgovine, istina uvozne, ali po povoljnim cijenama. :) Možete …

Prethodna objava: «polpete od tikvica Polpete od tikvica
Sljedeća objava: Pizza pizza s tunom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.