Kupovni musli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije.
Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg onda možete koristiti više dana. Granolu možete kombinirati s jogurtom ili mlijekom, možete dodati i kefir. Ja osobno najviše volim s mlijekom.
U ovu granolu sam dodala Organica Vita maslac od lješnjaka koji ima posebnu notu s tim da treba pripaziti na količinu jer je pomalo gorak, ali to je potpuno očekivano s obzirom na to da je proizveden od čiste jezgre lješnjaka iz organskog uzgoja.
Stoga u nastavku pročitajte osnovni recept.
Recept za domaću granolu
Sastojci
- 60 grama zobenih pahuljica
- 50 grama sjeckanih lješnjaka
- 40 grama grožđica
- 40 grama sjeckane tamne čokolade 70%
- 2 žlice maslaca od lješnjaka Organica Vita
- 5 žlica meda
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 140°C.
- Med i maslac otopite na laganoj vatri te prelijte preko mješavine zobenih pahuljica, lješnjaka i grožđica. Promiješajte.
- Smjesu stavite u manji kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte.
- Pecite dok ne porumeni.
- Pred kraj pospite čokoladom.
- Nakon pečenja musli razlomite i stavite u staklenku.
Dobar vam tek!
Ja sam Nevena, vlasnica bloga Mama Drama. Obožavam kuhati i jednostavno provoditi vrijeme u kuhinji. Ljubav prema slasticama dogodila se slučajno, kada sam iz dosade napravila svoj prvi kolač i shvatila da želim isprobavati različite recepte i spajati nespojivo. Stoga, svaki slodoban trenutak koristim za izradu kolača i torti pa se nadam da ćete uživati u njima koliko i ja. Naravno, u početku nisam znala puno, učila sam i još učim, pa moje prve recepte promatrajte kao relativno uspješne eksperimente 🙂 Drago mi je kada dobijem neka pitanja i kada mogu pomoći prijateljici kuharici, jer sam i ja to isto morala naučiti. Inače, po zanimanju sam grafički dizajner, stoga je fotografija moja druga ljubav. Spojiti fotografiju i slastice moja je dobitna kombinacija.