• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Kompot od jabuka
Jabuke u zdjeli, Foto: Anish.rocsta/Wikimedia

Kompot od jabuka

Objavljeno: 19.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Svi smo sigurno barem jednom u životu imali priliku isprobati kompot od jabuka. Neki se nisu previše oduševili, a mnogima je ovo jelo izvrsno osvježenje za vruće ljetne dane.

Jabuke u zdjeli, Foto: Anish.rocsta/Wikimedia

Kompot se može raditi od svježeg ili sušenog voća u gustom ili rijetkom voćnom sirupu, a često se dodaju i začini. Voće se kuha sve dok ne omekša. Može se pripremati kompot od jedne ili više vrsta voća.

Za 10 staklenki kompota od jabuke potrebno vam je:

  • 2 kg jabuka
  • 0,5 l bijelog vina
  • 350 g šećera
  • 10 komada klinčića i anisa
  • 10 komada vanilije u mahuni i cimeta u štapiću
  • malo limunove korice

Jabuke prvo ogulite, očistite središnji dio i narežite na četvrtine. Prepolovite četvrtine, a komade jabuke stavite u staklenke koje ste pripremili. Šećer, vino i 0.5 l vode prokuhajte u posudi i dodajte začine. Pričekajte da se smjesa ohladi pa ju potom ulijte u svaku od staklenki s jabukama.

Limenke s jabukama i smjesom dobro zatvorite i stavite na lim za pečenje. Kada staklenke posložite na lim dolijte oko 2 cm vode. Lim za pečenje sa staklenkama položite na najnižu policu pećnice i odredite temperaturu na 175 stupnjeva.

Kada se unutar staklenki počnu dizati mjehurići isključite pećnicu, a staklenke ostavite još pola sata u zatvorenoj pećnici. Kada pola sata prođe otvorite pećnicu a na rešetkama ostavite staklenke.

Autor: S.Š.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

Punjene palačinke

Palačinke su danas postale nezaobilazan dio na svakom stolu u skoro svakom kućanstvu, a pritom mislimo podjednako na restorane i naravno na privatne domove. Radi se o slastici koja već neko vrijeme mami uzdahe …

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Dizani kolači

Koliko vas je imalo priliku dosada probati neki od dizanih kolača? Koliko se sjećamo velik dio nad dok je odrastao nije baš oduševljeno gledao na taj tip kolača gdje nismo moglu vidjeti ukusnu kremu, ili šlag. Naravno …

Prethodna objava: « Nabujak od kestena i tjestenine
Sljedeća objava: Okruglice od šljiva »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.