Vrijeme da kušate nešto novo i egzotično. Pohane banane možda nekima nisu novost, ali puno je onih koji još uvijek nisu imali priliku kušati ovu poslasticu. Pohane banane su desert čarobnog okusa koji se najviše poslužuje u restoranima iz čuvene kineske ponude jela.
Prvo što morate učiniti je oguliti banane i narezati ih na komade duge nekoliko centimetara. Prije toga pripremite brašno, jaja koja ste prethodno razmutili i kokosove mrvice.
Nakon toga zagrijte ulje. Narezane komade banana uvaljajte u brašno i u razmućena jaja te u kokosove mrvice. Potrebno ih je pržiti na vrućem ulju dok ne poprime zlatno smeđu boju. Banane nakon što ste spohali morate staviti na papirnati ručnik koji će upiti suvišnu masnoću.
U posudi rastopite maslac i dodajte med te sok od limuna. Sve dobro promiješajte i maknite s vatre. Pohane banane posložite na tanjure i prelijte ih preljevom od meda. Uživajte u ovom posebnom desertu.
Sastojci za 8 osoba:
- 2 limuna
- 8 banana
- 200 g brašna
- 4 jaja
- 100 g meda
- 200 g kokosovih mrvica
- ulje za prženje
- 60 g maslaca
Autor: S.Š., Foto: bonchan/Shutterstock