• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Piletina s graškom
piletina s graškom

Piletina s graškom

Objavljeno: 11.02.2014. Autor: Sanja Štetić

Piletina je zaista zahvalno meso koje možete spremati na nekoliko različitih načina. Bilo da se odlučite za kuhanje ili pečenje nećete pogriješiti. Važno je samo da pronađete savršeni recept kako bi oduševili svoje ukućane i počastili ih s pravom gurmanskom poslasticom. Jeste li kada probali ukusnu kombinaciju graška i piletine?

piletina s graškom

Radi se o pravom jelu kojim ćete počastiti svoje ukućane za ručak. Prije nego krenete spremati jelo, provjerite imate li sve potrebne sastojke kao što su pileća prsa, grašak i luk.

Prvo što morate napraviti je usitniti luk i popržiti ga na ulju. Kada je luk pri kraju dodajte narezanu mrkvu i sve dobro promiješajte te polijte vodom. Nastavite prijati još kratko vrijeme sve dok smjesa ne postigne određenu mekoću. Na kraju ne zaboravite dodati grašak koji može biti i iz konzerve.

U međuvremenu pripremite pileća prsa koja su morala stajati neko vrijeme u pacu od malo soli, crvene paprike u prahu i par kapi limuna. Kada ste napacali piletinu vrijeme je da ju napunite špinatom i sirom.

Feta sir narežete na sitne kockice i pomiješate zajedno sa špinatom koji ste prije toga očistili te pirjate na maslinovom ulju sve dok ne omekša. Smjesu potom stavite u pileća prsa i krenete peći. Nakon što ste ispekli piletinu servirajte ju zajedno s graškom.

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 1 mrkva
  • 1 manja konzerva graška
  • malo crvene paprike u prahu
  • malo soka od limuna
  • malo soli
  • 1 glavica luka
  • 150 g špinata
  • 50 g feta sira
  • 2 male žlice maslinovog ulja

Autor: S.Š., Foto: Robyn-Mackenzie/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

kokos prutici

Kokos prutići

Vrijeme je da počastite svoje nepce pravom poslasticom. Pustite sada sve komplicirane recepte za koje trebaju ne samo iskustvo nego i vrijeme te se okrenite nezaboravnim prutićima. S malo uloženog vremena ovim …

Flambirane jabuke s orasima

Jabuka je jedno od voća koje se može kombinirati u svim vrstama jela. Najbolja je u raznim slatkim i slanim salatama. Jedna varijanta voćne salate u kojoj jabuka dolazi do najboljeg izražaja je i salata pripremljena od …

knedle sa šljivama

Knedle od šljiva

Knedle od šljiva su zasigurno ukusan desert koji vam je znala poslužiti i vaša baka i bude lijepa sjećanja. Ako ih do sada nikada niste radili donosimo recept u koji ćete se zaljubiti i nećete ga se moći zasititi. Knedle …

Prethodna objava: «pohane banane Pohane banane
Sljedeća objava: Engleska pita od jabuka engleska pita od jabuka»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.