Piletina je zaista zahvalno meso koje možete spremati na nekoliko različitih načina. Bilo da se odlučite za kuhanje ili pečenje nećete pogriješiti. Važno je samo da pronađete savršeni recept kako bi oduševili svoje ukućane i počastili ih s pravom gurmanskom poslasticom. Jeste li kada probali ukusnu kombinaciju graška i piletine?
Radi se o pravom jelu kojim ćete počastiti svoje ukućane za ručak. Prije nego krenete spremati jelo, provjerite imate li sve potrebne sastojke kao što su pileća prsa, grašak i luk.
Prvo što morate napraviti je usitniti luk i popržiti ga na ulju. Kada je luk pri kraju dodajte narezanu mrkvu i sve dobro promiješajte te polijte vodom. Nastavite prijati još kratko vrijeme sve dok smjesa ne postigne određenu mekoću. Na kraju ne zaboravite dodati grašak koji može biti i iz konzerve.
U međuvremenu pripremite pileća prsa koja su morala stajati neko vrijeme u pacu od malo soli, crvene paprike u prahu i par kapi limuna. Kada ste napacali piletinu vrijeme je da ju napunite špinatom i sirom.
Feta sir narežete na sitne kockice i pomiješate zajedno sa špinatom koji ste prije toga očistili te pirjate na maslinovom ulju sve dok ne omekša. Smjesu potom stavite u pileća prsa i krenete peći. Nakon što ste ispekli piletinu servirajte ju zajedno s graškom.
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- 1 mrkva
- 1 manja konzerva graška
- malo crvene paprike u prahu
- malo soka od limuna
- malo soli
- 1 glavica luka
- 150 g špinata
- 50 g feta sira
- 2 male žlice maslinovog ulja
Autor: S.Š., Foto: Robyn-Mackenzie/Shutterstock