Bukovača je gljiva s pozitivnim učinkom na organizam čovjeka jer sadrži minerale i vitamine koji pomažu kod brojnih tegoba, visokog kolesterola, problema s probavom itd. Osim što su zdrave bukovače su ukusne gljive u čijem posebnom okusu možete uživati ako znate kako ih pripremiti. Možete pokušati s pohanim bukovačama.
Kada ste pronašli savršene bukovače operite i ostavite da se osuše te stavite malo soli. Dok se bukovače suše pripremite smjesu s kojom ćete premazati gljive prije nego ih stavite pohati. Potrebni su vam brašno, jaje i krušne mrvice. Sada kada su bukovače spremne, zagrijte ulje i pohajte sve dok ne porumene.
Za pohane bukovače dobro je imati:
- 400 g bukovača
- brašno
- krušne mrvice
- 2 jaja
- sol
- krušne mrvice
- ulje
Autor: S.Š., Foto: jreika/Shutterstock