Nećete pogriješiti ako iskombinirate voće i desert. Slatko obogaćeno voćem je pravi dobitak, pa tako pokušajte s pripremom torte od naranči. Ova ukusna slatka torta klasik je na proslavama rođendana, godišnjica, blagdana i drugih slavlja. Sočna je i jednostavna iznimne kombinacije okusa.
Žumanjke i šećer pjenasto umješajte, dodajte naribanu koricu naranče, mrvice piškota i mljevene bademe. U smjesu dodajte prethodno tučeni snijeg od bjelanjaka i lagano sve izmješajte. Smjesu izlijte u namašćeni kalup za torte i pecite na temperaturi od 180°C. Za to vrijeme pripremite glazuru od naranče.
Šećer u šećer prosijajte u lončić pa dodajte bjelanjak (1 -2 bjelanjka, ovisino o veličini jajeta) stavite kuhati dok ne da dobijete gustu tekuću smjesu. Miješajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu (oko 5 min) pa dodajte sok od dvije cijeđene naranče.
Pečenu tortu ohladite pa prelijte glazurom od naranče, po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kriškama naranče.
Sastojci:
- 6 jaja
- 300g šećera
- 60g mrvica od piškota
- 250g badema
- narančina kora
Glazura
- 20g šećera u prahu
- 1 jaje
- sok 2 naranče
Autor. D.K. Foto: successo/Shutterstock