• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pečena janjetina
pečena janjetina

Pečena janjetina

Objavljeno: 18.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Rijetko koji ljubitelj mesa ne voli janjetinu, a kako bi to bilo moguće kada se radi o mesu posebnog okusa. Iako nekima smeta zbog mirisa očito je kako se radi o vrhunskoj namirnici koju možete pripremiti na nekoliko načina. Pečena janjetina je najfinija kada je topla i hrskava, a okus se može obogatiti s još ponekim začinom.

pečena janjetina

Doživjaj janjetine je onaj s ražnja i mnogi smatraju upravo takav način spremanja najboljim. Ali ako niste u prilici da odete u restoran i priuštite si sočan komad mesa, nećete pogriješiti odlučite li se na pripremu u pećnici. Okus će isto tako biti dobar, a pojačat ćete ga s prilogom po želji.

Pripremite meso tako što ćete ga narezati na manje komade ili ćete zamoliti mesara da vam to napraviti. Kada su dijelovi odvojeni vrijeme je da začinite meso po želji. Uzmite posudu i dodajte ulje (može i maslinovo), malo ružmarina, soli, papra, usitnjenog češnjaka i limunovog soka.

Nakon što ste pomiješali sve sastojke, uzmite kist i premažite meso. Ostavite marinirano meso u hladnjaku da stoji barem 40 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C i stavite meso. Sos koji vam je preostao dodajete svakih pola sata dok se meso peče.

U međuvremenu pripremite krumpire i narežite ih na manje komadiće te dodajte ružmarin, bosiljak, sol, peršin i ulje. Kada je meso pečeno na pola stavite krumpire u posebnoj posudi da se peku tako da budu gotovi u isto vrijeme. Ako ne želite krumpire uz meso možete poslužiti nekoliko rajčica, sve je stvar izbora.

Od sastojaka vam treba:

  • 1 kg janjećeg buta
  • 700 g krumpira
  • ružmarin
  • peršin
  • sol i papar
  • bosiljak
  • 2 češnja češnjaka
  • ulje
  • pola limuna

Autor: S.Š., Foto: ChameleonsEye/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

pita od oraha

Pita od oraha

Kada su u pitanju poslastice onda ne treba zaboraviti i na ukusne pite. Tako je i s pitom od oraha. Umijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, jaja i kiselog vrhnja te ga pustite da odstoji pokriveno u hladnjaku. Potom …

tiramisu

Recept za klasični talijanski tiramisu

Tiramisu je izvorno talijanski desert koji je s vremenom osvojio svijet i mnogima postao omiljena slastica. Ovu originalnu i jednostavnu kombinaciju kave, jaja, kakaa i kremastog sira jednostavno svi obožavamo. Iako …

Čokoladna torta s bananicama

Čokoladna torta s bananicama

Danas vam donosim recept za jednu odličnu, čokoladnu i brzu torticu/kolač. Možda se čini kao puno teksta i da je komplicirana, ali stvarno je jednostavna i jako ukusna. Recept za čokoladnu tortu s bananicama Sastojci …

Prethodna objava: «pastrva sa žara Pastrva sa žara
Sljedeća objava: Pašta sa škampima špagete sa škampima»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.