• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pašta sa škampima
špagete sa škampima

Pašta sa škampima

Objavljeno: 19.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li jesti tjesteninu, a smatrate da su morski plodovi najbolji dodatak mnogim jelima? Bit ćete sretni što se spomenute namirnice mogu kombinirati na nekoliko različtih načina prema želji svakog od vas. Bez obzira volite li više špagete, široke rezance, bijele ili zelene rezance te njoke, vaše će jelo jednostavno biti savršeno.

špagete sa škampima

Pašta sa škampima nije komplicirano jelo, a način kako ćete ju spremiti ovisi o tome što više volite. Odlučite li se za ovu morsku čaroliju bit će vam vam potrebno svega nekoliko namirnica.

Potrebno je prvo usitniti luk i staviti da se pirja na vrućem maslinovom ulju. Kada luk požuti dodajete škampe (koje ste prije očistili) i ostavite da se pirjaju te potom stavljate usitnjeni češnjak.

Sve zajedno polijete bijelim vinom i vodom te ostavite da se kuha još neko vrijeme. Polako dodajete sol i papar. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu po želji, a kada je gotova poslužite ju prelivenu ukusnim umakom od škampa.

Za paštu sa škampima vam je potrebno:

  • 40 ml maslinovog ulja
  • 300 g šakmpa
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar
  • malo ružmarina ili bosiljka
  • 100 g tjestenine

Autor: S.Š., Foto: Mark Stout Photography/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete …

Čokoladni raspucanci bez jaja

Raspuknuti keksići ili crinkle cookies kod nas poznati kao raspucanci su zadnjih desetak godina jako popularni u gastro svijetu. Možete ih pronaći na bespućima interneta kod stranih i kod naših food bloggera u raznim …

dalmatinska rožata

Dalmatinska rožata

Rožata, ponekad poznata i kao rožada, jelo je koje se tradicionalno servira u Dalmaciji kao ukusan desert. Vrlo je slatko i zasitno i jede se hladno nakon ručka. Ovo jelo zahtijeva vještinu spravljanja i dalmatinske …

Prethodna objava: «pečena janjetina Pečena janjetina
Sljedeća objava: Pirjana teletina s krumpirima pirjana teletina»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.