Volite li jesti tjesteninu, a smatrate da su morski plodovi najbolji dodatak mnogim jelima? Bit ćete sretni što se spomenute namirnice mogu kombinirati na nekoliko različtih načina prema želji svakog od vas. Bez obzira volite li više špagete, široke rezance, bijele ili zelene rezance te njoke, vaše će jelo jednostavno biti savršeno.
Pašta sa škampima nije komplicirano jelo, a način kako ćete ju spremiti ovisi o tome što više volite. Odlučite li se za ovu morsku čaroliju bit će vam vam potrebno svega nekoliko namirnica.
Potrebno je prvo usitniti luk i staviti da se pirja na vrućem maslinovom ulju. Kada luk požuti dodajete škampe (koje ste prije očistili) i ostavite da se pirjaju te potom stavljate usitnjeni češnjak.
Sve zajedno polijete bijelim vinom i vodom te ostavite da se kuha još neko vrijeme. Polako dodajete sol i papar. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu po želji, a kada je gotova poslužite ju prelivenu ukusnim umakom od škampa.
Za paštu sa škampima vam je potrebno:
- 40 ml maslinovog ulja
- 300 g šakmpa
- 200 ml bijelog vina
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- sol i papar
- malo ružmarina ili bosiljka
- 100 g tjestenine
Autor: S.Š., Foto: Mark Stout Photography/Shutterstock