• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pašta sa škampima
špagete sa škampima

Pašta sa škampima

Objavljeno: 19.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li jesti tjesteninu, a smatrate da su morski plodovi najbolji dodatak mnogim jelima? Bit ćete sretni što se spomenute namirnice mogu kombinirati na nekoliko različtih načina prema želji svakog od vas. Bez obzira volite li više špagete, široke rezance, bijele ili zelene rezance te njoke, vaše će jelo jednostavno biti savršeno.

špagete sa škampima

Pašta sa škampima nije komplicirano jelo, a način kako ćete ju spremiti ovisi o tome što više volite. Odlučite li se za ovu morsku čaroliju bit će vam vam potrebno svega nekoliko namirnica.

Potrebno je prvo usitniti luk i staviti da se pirja na vrućem maslinovom ulju. Kada luk požuti dodajete škampe (koje ste prije očistili) i ostavite da se pirjaju te potom stavljate usitnjeni češnjak.

Sve zajedno polijete bijelim vinom i vodom te ostavite da se kuha još neko vrijeme. Polako dodajete sol i papar. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu po želji, a kada je gotova poslužite ju prelivenu ukusnim umakom od škampa.

Za paštu sa škampima vam je potrebno:

  • 40 ml maslinovog ulja
  • 300 g šakmpa
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar
  • malo ružmarina ili bosiljka
  • 100 g tjestenine

Autor: S.Š., Foto: Mark Stout Photography/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

klasični biskvit

Recept za klasični biskvit s kojim ne možete pogriješiti

Pečenje kolača ili torte ponekad zna biti prava znanost, a jedan od prvih koraka tog procesa je izrada biskvita. Biskvit je osnova svakog kolača ili torte i on mora biti kompaktan, sočan i mekan. Kako bi se to postiglo, …

Kruške u crnom vinu

Kruške su voće koje nas uvijek podsjete na jesen. Postoje razni recepti u kojima se koristi kruška, a najčešće ju nalazimo u receptima za slatka jela. U ovom ćemo vam receptu ponuditi možda malo čudnu kombinaciju crnog …

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

Prethodna objava: «pečena janjetina Pečena janjetina
Sljedeća objava: Pirjana teletina s krumpirima pirjana teletina»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.