• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Panna cotta recepti
Panna Cotta, Foto: Spe/Shutterstock

Panna cotta recepti

Objavljeno: 06.11.2012. Autor: Sanja Štetić

Želite li kušati nešto malo drugačije? Imamo pravu poslasticu, poznatu već neko vrijeme, ali možda ne tako proširenu kao ostali deserti. Naravno pričamo o ukusnoj kremi koja svojim nevjerojatnim sastojcima doprinosi pravom osvježenju.

Panna Cotta, Foto: Spe/Shutterstock

Panna Cotta je desert iz Italije, točnije Piedmonta. Radi se o kuhanoj kremi dosta sličnoj pudingu. Naime za potpun doživljaj preporučaju se razni preljevi, a prije svega voćni, kao što je slučaj sa preljevom od malina. Ako želite napraviti ovaj prije svega slastan desert, možemo vam dati par natuknica kako to učiniti.

Dakle potrebno vam je:

  • 1 vrećica želatine
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • malo vanilije
  • 2 žlice hladnog mlijeka
  • 1 žlica šećera u prahu

Prvo trebate uzeti želatinu koju ćete pomiješati sa mlijekom i ostaviti otprilike 10 minuta da nabubri. U međuvremenu ćete zagrijati slatko vrhnje u koje ćete dodati vaniliju i šećer u prahu. Čim vrhnje zavrije umiješajte ga u želatinu. Smjesu je potrebno dobro izmješati, a kada se krene zgušnjavati ulijte ju u kalupe. Kremu je potrebno držati u hladnjaku barem tri sata.

Ako vas zanima možemo vam ponuditi još jedan recept. Znači potrebno vam je:

  • 1 slatko vrhnje
  • malo želatine
  • vanilin šećer
  • 2 dcl mlijeka

Uzmete slatko vrhnje i pomiješajte ga s mlijekom, šećerom u prahu i vanilin šećerom. Čekajte dok smjesa ne zavrije, a kad provrije, kuhajte još desetak minuta na laganoj vatri. U međuvremenu pripremite želatinu koju pustite pritom da nabubri. Čim je vrhnje kuhano, u njega umiješajte želatinu. Smjesu ulijete u predviđene kalupe i ostavite u hladnjaku barem tri sata.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

Pohane jabuke

Želite li probati nešto drugačije što dosada još nise uspjeli spremiti, savjetujemo vam da pokušate s pohanim jabukama. Vjerovali ili ne radi se o jednoj posve neobičnoj, ali prije svega ukusnoj slastici, koja će …

Monte kolač

Monte kolač – omiljeni mliječni desert

Prije 5, 6 godina nije prošla nedjelja da nismo jeli ovaj kolač. Poslije ručka, mama podijeli svakom po ogromni komad i svejedno nam nije dosta. Idemo u goste, čeka nas Monte. Dolaze gosti, pravi se Monte (pa čak i sami …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i boja, u ovom ukusnom kolaču možemo uživati i u druge dane. Možemo slobodno reći da se radi o poprilično zahvalnoj slastici …

Prethodna objava: « Hercegovački japrak, tradicionalno jelo Hercegovine
Sljedeća objava: Hlap, morski rak kao specijalitet »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.