• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Panna cotta recepti
Panna Cotta, Foto: Spe/Shutterstock

Panna cotta recepti

Objavljeno: 06.11.2012. Autor: Sanja Štetić

Želite li kušati nešto malo drugačije? Imamo pravu poslasticu, poznatu već neko vrijeme, ali možda ne tako proširenu kao ostali deserti. Naravno pričamo o ukusnoj kremi koja svojim nevjerojatnim sastojcima doprinosi pravom osvježenju.

Panna Cotta, Foto: Spe/Shutterstock

Panna Cotta je desert iz Italije, točnije Piedmonta. Radi se o kuhanoj kremi dosta sličnoj pudingu. Naime za potpun doživljaj preporučaju se razni preljevi, a prije svega voćni, kao što je slučaj sa preljevom od malina. Ako želite napraviti ovaj prije svega slastan desert, možemo vam dati par natuknica kako to učiniti.

Dakle potrebno vam je:

  • 1 vrećica želatine
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • malo vanilije
  • 2 žlice hladnog mlijeka
  • 1 žlica šećera u prahu

Prvo trebate uzeti želatinu koju ćete pomiješati sa mlijekom i ostaviti otprilike 10 minuta da nabubri. U međuvremenu ćete zagrijati slatko vrhnje u koje ćete dodati vaniliju i šećer u prahu. Čim vrhnje zavrije umiješajte ga u želatinu. Smjesu je potrebno dobro izmješati, a kada se krene zgušnjavati ulijte ju u kalupe. Kremu je potrebno držati u hladnjaku barem tri sata.

Ako vas zanima možemo vam ponuditi još jedan recept. Znači potrebno vam je:

  • 1 slatko vrhnje
  • malo želatine
  • vanilin šećer
  • 2 dcl mlijeka

Uzmete slatko vrhnje i pomiješajte ga s mlijekom, šećerom u prahu i vanilin šećerom. Čekajte dok smjesa ne zavrije, a kad provrije, kuhajte još desetak minuta na laganoj vatri. U međuvremenu pripremite želatinu koju pustite pritom da nabubri. Čim je vrhnje kuhano, u njega umiješajte želatinu. Smjesu ulijete u predviđene kalupe i ostavite u hladnjaku barem tri sata.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

Londoneri – kolač kojem se uvijek vraćamo

Danas imam za vas londonere, ukusne starinske kolače koje vole sve generacije,posebno jer ga džem od marelica i aromatični orasi čine još prepoznatljivim! Ovo je klasik koji uvijek rado pripremamo za sve proslave i …

lisnato tijesto

Lisnato tijesto sa malinama

Lisnato tijesto je tako slasno. Volimo ga u raznim kombinacijama, i onim slanim i onim slatkima. Danas ćemo vam preporučiti jednu ljetnu voćnu varijantu lisnatog tijesta koju ćete zavoljeti. Svuda oko nas u ovo ljetno …

Čokoladni kuglof

Kuglof je s vremenom postao kolač u kojem smo naučili svi uživati. Radi se o kolaču koji je polako postao simbolom nečeg veselog i blagdanskog, kada se svi okupljamo za stolom i uživamo u svečanim danima. Kuglof …

Prethodna objava: « Hercegovački japrak, tradicionalno jelo Hercegovine
Sljedeća objava: Hlap, morski rak kao specijalitet »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.