• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Orada s rajčicom
orada
Orada, Foto: Sabino Parente/Shutterstock

Orada s rajčicom

Objavljeno: 07.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Ovo ukusno i niskokalorično lagano jelo kao stvoreno je za dane kada živa u termometru poraste i zaželite se nečeg sa mediteranskim notama. Uputite se u ribarnicu i nabavite tri lijepe orade od oko 400 g svaka i možete započeti sa pripremom ovog ljetnog objeda.

orada
Orada, Foto: Sabino Parente/Shutterstock

Zrele i sočne rajčice dobro operite i osušite i zatim ih narežite na kockice. Ribu također očistite od iznutrica i ljuskica i isperite je pod mlazom hladne vode i posušite papirnatim ručnikom kako ne bi prskala kada je položite na tavu u kojoj ste prethodno na malo maslinovog ulja popržili češanj češnjaka. Češnjak ne ostaje unutra već ga je potrebno izvaditi prije no što položite ribu.

Neka se zapeče po nekoliko minuta sa svake strane i tada na nju dolijte vina,  posolite i ubacite nasjeckane rajčice. Ostavite da se krčka još 20-ak minuta i povremeno okrećite ribu pazeći da se ne raspadne. Poslužite ih na toplim tanjurima sa ukrasom od limunove koe prelivene sokom u kojem su se kuhale. Želimo vam dobar tek.

Sastojci (za 6 osoba):

  • 3 orade od po 400 g
  • češanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice bijelog vina
  • 300 g rajčica
  • sol
  • limun

Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Čokoladni raspucanci bez jaja

Raspuknuti keksići ili crinkle cookies kod nas poznati kao raspucanci su zadnjih desetak godina jako popularni u gastro svijetu. Možete ih pronaći na bespućima interneta kod stranih i kod naših food bloggera u raznim …

Slasne rafaelo kocke

Ljubitelj ste kokosa? Sigurno onda volite i rafaelo kocke. Ova je poslastica popularizirana u drugoj polovici 20. stoljeća industrijskom proizvodnjom prefinih Rafaelo okruglica koje možete kupiti u svakom …

coko banana bread

Čoko banana bread

Uvijek gledam da sama napravim bademovo brašno. Kupovna brašna mi nemaju taj neki poseban "gušt". I tako je bilo sve dok nisam dobila Letifico bademovo brašno. Takve savršene teksture i okusa, da bez razmišljanja mogu …

Prethodna objava: «kolač od naranče Kolač od naranče
Sljedeća objava: Lagana hrana za vruće dane riba»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.