• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Orada s rajčicom
orada
Orada, Foto: Sabino Parente/Shutterstock

Orada s rajčicom

Objavljeno: 07.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Ovo ukusno i niskokalorično lagano jelo kao stvoreno je za dane kada živa u termometru poraste i zaželite se nečeg sa mediteranskim notama. Uputite se u ribarnicu i nabavite tri lijepe orade od oko 400 g svaka i možete započeti sa pripremom ovog ljetnog objeda.

orada
Orada, Foto: Sabino Parente/Shutterstock

Zrele i sočne rajčice dobro operite i osušite i zatim ih narežite na kockice. Ribu također očistite od iznutrica i ljuskica i isperite je pod mlazom hladne vode i posušite papirnatim ručnikom kako ne bi prskala kada je položite na tavu u kojoj ste prethodno na malo maslinovog ulja popržili češanj češnjaka. Češnjak ne ostaje unutra već ga je potrebno izvaditi prije no što položite ribu.

Neka se zapeče po nekoliko minuta sa svake strane i tada na nju dolijte vina,  posolite i ubacite nasjeckane rajčice. Ostavite da se krčka još 20-ak minuta i povremeno okrećite ribu pazeći da se ne raspadne. Poslužite ih na toplim tanjurima sa ukrasom od limunove koe prelivene sokom u kojem su se kuhale. Želimo vam dobar tek.

Sastojci (za 6 osoba):

  • 3 orade od po 400 g
  • češanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice bijelog vina
  • 300 g rajčica
  • sol
  • limun

Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase. Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da …

kriska-torte

Silvestrovska torta od vanilije s orasima

Razmišljala sam već dugo o ovoj torti i načinu na koji ću je pripremiti. Htjela sam spojiti omiljene sastojke i dobila sam željenu tortu od oraha, kreme od vanilije i višanja. Donosim vam recept za nju, da vam nova …

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

Prethodna objava: «kolač od naranče Kolač od naranče
Sljedeća objava: Lagana hrana za vruće dane riba»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.