Ovo ukusno i niskokalorično lagano jelo kao stvoreno je za dane kada živa u termometru poraste i zaželite se nečeg sa mediteranskim notama. Uputite se u ribarnicu i nabavite tri lijepe orade od oko 400 g svaka i možete započeti sa pripremom ovog ljetnog objeda.
Zrele i sočne rajčice dobro operite i osušite i zatim ih narežite na kockice. Ribu također očistite od iznutrica i ljuskica i isperite je pod mlazom hladne vode i posušite papirnatim ručnikom kako ne bi prskala kada je položite na tavu u kojoj ste prethodno na malo maslinovog ulja popržili češanj češnjaka. Češnjak ne ostaje unutra već ga je potrebno izvaditi prije no što položite ribu.
Neka se zapeče po nekoliko minuta sa svake strane i tada na nju dolijte vina, posolite i ubacite nasjeckane rajčice. Ostavite da se krčka još 20-ak minuta i povremeno okrećite ribu pazeći da se ne raspadne. Poslužite ih na toplim tanjurima sa ukrasom od limunove koe prelivene sokom u kojem su se kuhale. Želimo vam dobar tek.
Sastojci (za 6 osoba):
- 3 orade od po 400 g
- češanj češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice bijelog vina
- 300 g rajčica
- sol
- limun
Autor: L.K.