• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Kolač od naranče
kolač od naranče
Kolač od naranče, Foto: Lersom Loungpon/Shutterstock

Kolač od naranče

Objavljeno: 06.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Kolač od naranče sjajan je odabir za ove vruće ljetne dane. To višenamjensko citrusno voće, koje toliko volimo jesti samo ili ga ujutro cijedimo za osvježavajući napitak koji budi organizam, kao stvoreno je za lagani ljetni kolač kojeg se nećete moći zasititi.

Evo kako ćete pripremiti ovaj ukusan desert. Uzmite ribež i okrenite ga na stranu na koju ćete moći sitno naribati koru jedne naranče. Ova kora naći će se u tijestu. Tu istu naranču zatim prerežite i iscijedite sok. Sve ostale naranče narežite na ploške. Ispecite ih na brzinu u mikrovalnoj na najjačem intenzitetu.

Ispečene ploške sada ubacite u lonac i dodajte sok od naranče i limuna kao i malo soli. Pustite da vrije nekoliko minuta. Nakon 7 ili 8 minuta kora bi trebala biti mnogo mekša i tada možete izvaditi ploške, a sok ostaviti da kuha još neko vrijeme. Smjesa je gotova kada ostane 1 dcl ili nešto više soka.

Uključite pećnicu kako bi se zagrijala i namjestite je na  200°C. Vrijeme je za smjesu od maslaca i šećera. Kada je smjesa meka i podatna umiješajte jedno jaje i tak kada se ono prožme dodajte još jedno. Umiješajte i prethodno spremljenu koricu od naranče. U odvojenoj posudi zamiješajte prašak za pecivo, sol i brašno i zatim sljubite ove dvije smjese.

Protvan premažite maslacem u koji ćete rasporediti smjesu. Povrh nje doći će omekšale ploške naranče. Kolač je spreman za pečenje. Nakon 45 minuta ga izvadite i prije no što se ohladi polijte sokom od limuna i naranče. Možete ga poslužiti na sobnoj temperaturi ili ohlađenog kako bi vas rashladio. Ukrasite ga po želji šećerom u prahu ili kriškama svježih naranči i uživajte u ovoj ljetnoj deliciji.

Sastojci:

Tijesto

  • prstohvat soli
  • mala žlica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • šalica brašna
  • 1/2 šalice šećera
  • 7 malih žlica maslaca

Sok

    • sok 1/2 limuna
    • 7 naranči
    • šalica šećera
  • prstohvat soli

Autor: L.K., Foto: Lersom Loungpon/Shutterstock

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

međimurska gibanica

Međimurska gibanica – tradicionalni hrvatski kolač

Međimurska gibanica je slatko jelo nacionalne hrvatske kuhinje, točnije Međimurske. Sastoji se od 12 tankih kora i 4 sloja nadjeva a to su mljeveni mak, svježi kravlji sir, naribane jabuke i mljeveni orasi. U izradi …

Čokoladna torta

Možete li danas zamisliti rođendan bez čokoladne torte koja zapravo na neki način služi kao finale onog što smo silno iščekivali. Već duži niz godina ako malo bolje pogledate skoro svako drugo dijete kad ga pitate koja …

Dizani kolači

Koliko vas je imalo priliku dosada probati neki od dizanih kolača? Koliko se sjećamo velik dio nad dok je odrastao nije baš oduševljeno gledao na taj tip kolača gdje nismo moglu vidjeti ukusnu kremu, ili šlag. Naravno …

Prethodna objava: «torta od sira Cheesecake s višnjama
Sljedeća objava: Orada s rajčicom orada»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.