Ovaj omlet je miks proljetnih divota i baš je savršen za potrošiti zadnje ostatke uskrsne šunkice.
U omlet naravno ide i domaći kefir, a recept se nalazi u nastavku.
Recept za omlet sa šunkom i domaćim kefirom
Sastojci za omlet
- 4 jaja
- 10 g maslaca
- Šaka domaće kuhane šunke (narezane na manje komadiće)
- 3 jušne žlice domaćeg kefira
- 2 mlada luka (narezani na srednje tanke kolutiće)
- 4 rotkvice (narezane na srednje tanke kolutiće)
- Prstohvat himalajske morske soli
- Čajna žlica Aromatica mješavine začina – Jadranski začin
Priprema omleta
- U posudi pjenasto umutite jaja te dodajte kefir, sol i začin uz dodatno miješanje.
- U tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri pa dodajte luk, šunku i rotkvice.
- Pecite uz miješanje oko 3 minute i zatim prelijte sa smjesom jaja i kefira.
- Pecite dok jaja nisu pečena.
Poslužite uz vama najdražu salatu, a ja sam uz ovaj omlet izabrala rajčicu volovsko srce i papriku rog (uz mladi luk naravno 🙂 jer luka nikada dosta) i sir od domaćeg kefira.
A kako napraviti sir od domaćeg kefira? E to je jedna od budućih objava… Zato pratite moje objave na Gastronomija.hr.
Ja sam Vedrana Orlović, rođena u Zagrebu, gdje radim i guštam u kreiranju i fotografiranju jela s domaćim kefirom. S obzirom na to da sam intolerantna na gluten i laktozu namirnice biram pažljivo. Dok sam “istraživala” koje mi namirnice odgovaraju, otkrila sam domaći kefir. To je bila ljubav na prvi okus. Istraživajući o kefiru i njegovim benefitima odlučila sam podjeliti svoja iskustva i saznanja. Tako je nastao Kefirolicious, sve o domaćem kefiru uz slasne recepte.