• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Brzo i ukusno – proljetni omlet

Brzo i ukusno – proljetni omlet

Objavljeno: 29.04.2019. Autor: Vedrana Orlović

Ovaj omlet je miks proljetnih divota i baš je savršen za potrošiti zadnje ostatke uskrsne šunkice.

U omlet naravno ide i domaći kefir, a recept se nalazi u nastavku.

Recept za omlet sa šunkom i domaćim kefirom

Sastojci za omlet

  • 4 jaja
  • 10 g maslaca
  • Šaka domaće kuhane šunke (narezane na manje komadiće)
  • 3 jušne žlice domaćeg kefira
  • 2 mlada luka (narezani na srednje tanke kolutiće)
  • 4 rotkvice (narezane na srednje tanke kolutiće)
  • Prstohvat himalajske morske soli
  • Čajna žlica Aromatica mješavine začina – Jadranski začin

Priprema omleta

  1. U posudi pjenasto umutite jaja te dodajte kefir, sol i začin uz dodatno miješanje.
  2. U tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri pa dodajte luk, šunku i rotkvice.
  3. Pecite uz miješanje oko 3 minute i zatim prelijte sa smjesom jaja i kefira.
  4. Pecite dok jaja nisu pečena.

Poslužite uz vama najdražu salatu, a ja sam uz ovaj omlet izabrala rajčicu volovsko srce i papriku rog (uz mladi luk naravno 🙂 jer luka nikada dosta) i sir od domaćeg kefira.

A kako napraviti sir od domaćeg kefira? E to je jedna od budućih objava… Zato pratite moje objave na Gastronomija.hr.

Vedrana Orlović
Vedrana Orlović

Ja sam Vedrana Orlović, rođena u Zagrebu, gdje radim i guštam u kreiranju i fotografiranju jela s domaćim kefirom. S obzirom na to da sam intolerantna na gluten i laktozu namirnice biram pažljivo. Dok sam “istraživala” koje mi namirnice odgovaraju, otkrila sam domaći kefir. To je bila ljubav na prvi okus. Istraživajući o kefiru i njegovim benefitima odlučila sam podjeliti svoja iskustva i saznanja. Tako je nastao Kefirolicious, sve o domaćem kefiru uz slasne recepte.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

zdravi keksi srca

Zdravi keksi puni ljubavi

Meni je svaki dan Valentinovo jer sam okružena ljudima koje volim! Valentinovo bi trebalo biti 365 dana u godini, a ne samo taj jedan dan kada želimo pokazati nekome koliko ga volimo! Teško je pokloniti zdravlje, a to …

Monte kolač

Monte kolač – omiljeni mliječni desert

Prije 5, 6 godina nije prošla nedjelja da nismo jeli ovaj kolač. Poslije ručka, mama podijeli svakom po ogromni komad i svejedno nam nije dosta. Idemo u goste, čeka nas Monte. Dolaze gosti, pravi se Monte (pa čak i sami …

tiramisu

Recept za klasični talijanski tiramisu

Tiramisu je izvorno talijanski desert koji je s vremenom osvojio svijet i mnogima postao omiljena slastica. Ovu originalnu i jednostavnu kombinaciju kave, jaja, kakaa i kremastog sira jednostavno svi obožavamo. Iako …

Prethodna objava: «slani muffini Slani muffini kojima nećete moći odoljeti
Sljedeća objava: Zdrava domaća čokolada u muffins košaricama »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.