• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Slani muffini kojima nećete moći odoljeti
slani muffini

Slani muffini kojima nećete moći odoljeti

Objavljeno: 25.04.2019. Autor: Irena Gavran

Danas vam donosim još jednu ideju za “čišćenje” ostataka hrane nakon Uskrsa. Nakon slanog tarta sa šunkom i sirom slanog tarta sa šunkom i sirom, sjetila sam se slanih muffina koje zaista često pravim za doručak, posebice kad smo zauzeti cijeli dan, a da ne kupujemo po pekarama.

Muffini su također često na meniju i kad mi ostane hrane nakon blagdana i svi su već siti svega, a bacanje hrane strogo izbjegavam. Nadam se da će vam se svidjeti koliko i vama.

Recept za slane muffine

Sastojci za slane muffine

(Za 12 muffina)

  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 250 g kiselog vrhnja
  • 125 gtekućeg jogurta
  • 75 ml ulja
  • 2 jaja (odvojiti žumanjak i bjeljanjak)
  • Sol po želji
  • 250 g šunke i/ili kulena
  • Sjemenke za prosipanje po želji

Priprema slanih muffina

  1. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke (oba brašna, sol i prašak za pecivo).
  2. Bjeljanke umutite u čvrsti snijeg.
  3. Žumanjke sjedinite sa vrhnjem, jogurtom i uljem.
  4. Dodajte suhim sastojcima, pa ubacite i šunku i kulen, odnosno meso koje koristite.
  5. Dobro promiješajte pa lagano špatulom sjedinite sa snijegom od bjelanjka.
  6. Kalupe za muffine dobro namastite, pa uspite smjesu.
  7. Pospite lanenim ili suncokretovim sjemenkama, sezamom, kimom…
  8. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180ºC 20-25 min.

Muffine pustite da se ohlade 10ak min, a onda uz pomoć noža odvojite od rubova kalupa. Poslužite uz vrhnje i mladi luk. Dobar tek!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

kruh od pira s grozdicama i orasima

Desertni kruh od pira s grožđicama i orasima

Ovo je recept posvećen svim siroljupcima, vinoljupcima i onima koji će to tek postati… Ako ste zaljubljeni u miris kruha iz domaće radinosti (a tko nije?), ovo će biti vrhunska poslastica! Ne samo da je ovo domaći …

Torta od jabuka

Jabuka je kao voćka izuzetno zdrava i prije svega korisna za naš organizam. Iako ne liječi niti jednu bolest, opće je poznato kako doprinosi boljoj zaštiti našeg organizma, odnosno doprinosi boljem imunitetu. Smatra se …

dalmatinska rožata

Dalmatinska rožata

Rožata, ponekad poznata i kao rožada, jelo je koje se tradicionalno servira u Dalmaciji kao ukusan desert. Vrlo je slatko i zasitno i jede se hladno nakon ručka. Ovo jelo zahtijeva vještinu spravljanja i dalmatinske …

Prethodna objava: «slani tart Slani tart sa šunkom i sirom
Sljedeća objava: Brzo i ukusno – proljetni omlet »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.