• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Pekarski krumpir

Pekarski krumpir

Objavljeno: 24.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Krumpir je danas postao neizostavna namirnica kada planirano ručak za svoje najmilije, a kako i nebi kad se radi o prilogu kojeg možemo kombinirati uz velik broj jela. Krumpir je inače biljka iz porodice Solanaceae porjeklom sa južnoameričkih Anda, gdje je dobio naziv papa.

Radi se o povrću koje se može pripremati na velik broj načina, pa ga tako možete kuhati, pržiti ili peći. Naime on se isto tako može konzumirati na način da se samo nareže i posoli, ili se može poslužiti kao restani krumpir, pire krumpir ili kao salata. Prženi se naravno najčešće priprema kao pomfrit ili kao mladi krumpir, dok se pečeni priprema kao krumpir ispod peke ili u pećnici. Ovisno s čim raspolažete u svom domaćinstvu.

Kao što možemo primjetiti radi se o zaista raznim načinima pripreme krumpira, pa samim time i različitim receptima, a kad već pričamo o primjeni ovog popularnog priloga, tada treba izdvojiti kako je jedan od načina posluživanja i čuveni pekarski krumpir.

Recept za pekarski krumpir

Sastojci:

  • krumpir (mladi)
  • malo crvenog luka
  • paradajz (svježi)
  • maslinovo ulje
  • panceta
  • vegeta
  • začinsko bilje (po želji)
  • kiselo vrhnje
  • jaje
  • sol

Priprema:

  1. Uzmete krumpir dobro ga operete i pripremite za peći
  2. Pritom je bitno posuti malo vegete, začinskog bilja te ulje i sve dobro izmješati te ostaviti da odstoji barem 20 minuta
  3. Nakon toga uzmete drugu posudu i u nju stavite prethodno narezani špek na trakice, sol, isjeckani paradajz te luk
  4. Sve dobro izmješate s malo maslinovog ulja
  5. U vatrostalnu ili neku drugu posudu stavite krumpir pomiješan sa smjesom luka i svega ostalog što ste pripremali te stavite na 180°C
  6. Nakon 20 minuta provjerite kako se krumpir peče, a kada primjetite da je pri kraju polijte ga smjesom vrhnja i jaja

Foto: Nordling/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

zeleni roscici

Slatki zeleni roščići

Dugo se već spremam isprobati kombinaciju bučinih sjemenki i čokolade, a ovaj put je izbor pao na roščiće. Iako se na prvu kombinacija čini nespojivom, rezultat je izvrstan. Zanimljive su boje i nadasve zanimljivog …

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

Prethodna objava: «njoki bez krumpira Njoki bez krumpira
Sljedeća objava: Punjeni lungić punjeni lungić»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.