• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Pekarski krumpir

Pekarski krumpir

Objavljeno: 24.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Krumpir je danas postao neizostavna namirnica kada planirano ručak za svoje najmilije, a kako i nebi kad se radi o prilogu kojeg možemo kombinirati uz velik broj jela. Krumpir je inače biljka iz porodice Solanaceae porjeklom sa južnoameričkih Anda, gdje je dobio naziv papa.

Radi se o povrću koje se može pripremati na velik broj načina, pa ga tako možete kuhati, pržiti ili peći. Naime on se isto tako može konzumirati na način da se samo nareže i posoli, ili se može poslužiti kao restani krumpir, pire krumpir ili kao salata. Prženi se naravno najčešće priprema kao pomfrit ili kao mladi krumpir, dok se pečeni priprema kao krumpir ispod peke ili u pećnici. Ovisno s čim raspolažete u svom domaćinstvu.

Kao što možemo primjetiti radi se o zaista raznim načinima pripreme krumpira, pa samim time i različitim receptima, a kad već pričamo o primjeni ovog popularnog priloga, tada treba izdvojiti kako je jedan od načina posluživanja i čuveni pekarski krumpir.

Recept za pekarski krumpir

Sastojci:

  • krumpir (mladi)
  • malo crvenog luka
  • paradajz (svježi)
  • maslinovo ulje
  • panceta
  • vegeta
  • začinsko bilje (po želji)
  • kiselo vrhnje
  • jaje
  • sol

Priprema:

  1. Uzmete krumpir dobro ga operete i pripremite za peći
  2. Pritom je bitno posuti malo vegete, začinskog bilja te ulje i sve dobro izmješati te ostaviti da odstoji barem 20 minuta
  3. Nakon toga uzmete drugu posudu i u nju stavite prethodno narezani špek na trakice, sol, isjeckani paradajz te luk
  4. Sve dobro izmješate s malo maslinovog ulja
  5. U vatrostalnu ili neku drugu posudu stavite krumpir pomiješan sa smjesom luka i svega ostalog što ste pripremali te stavite na 180°C
  6. Nakon 20 minuta provjerite kako se krumpir peče, a kada primjetite da je pri kraju polijte ga smjesom vrhnja i jaja

Foto: Nordling/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

chocolate chip cookies

Veganska inačica chocolate chip cookies

Pored svih torti, kolača i krema obični keksići su kod mene često zanemareni. Danas sam odlučila ispraviti tu nepravdu. Do sad sam radila razne zdrave, bez glutena, sa sušenim voćem verzije ovih keksića ali danas su …

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

američke palačinke s medenom kremom

Američke palačinke s medenom kremom od aronije

Kad vam padne šećer najbolje rješenje za taj problemčić leži upravo u američkim palačinkama. Ja sam za ovu priliku koristila Letifico medenu kremu od aronije i sjeckane bademe i kombinacija je odlična, stoga evo …

Prethodna objava: «njoki bez krumpira Njoki bez krumpira
Sljedeća objava: Punjeni lungić punjeni lungić»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.