Naravni odrezak je zahvalan način spremanja jela jer ne traži puno vremena, a meso je sočno i neodoljivo. Radi se o popularnom jelu najviše među onima koji su uvijek u vremenskoj stisci i kod kojih ne dolazi u obzir priprema jela za koju treba od sat vremena pa na više. Naravni odrezak s povrćem je najbolji način da razveselite svoje goste.
Prije nego krenete spremati meso začinite ga i ostavite u marinadi preko noći na hladnom. Drugi dan izvadite iz hladnjaka i stavite na tavu. Odrezak možete marinirati uz malo vegete, crvene paprike u prahu, češnjaka u prahu, soli, ružmarina i senfa.
Smjesu za marinadu napravite tako da pomiješate sve sastojke, premažete meso i nakon toga pokrijete folijom ili vrećicom za smrzavanje i stanjite s nekoliko udaraca batom. Dolijete ulje na tavu i stavite meso da se peče i nakon samo nekoliko minuta dodate crvenu papriku, koju ste prije toga narezali na tanke trakice. Kada je jelo gotovo poslužite ga uz fino vino.
Potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 4 kom odrezaka (bilo kojeg mesa)
- 1 velika crvena paprika
- malo soli
- malo vegete
- 3 male žlice senfa
- ulje
- malo ružmarina
- 1 mala žlica češnjaka u prahu
- 1 mala žlica crvene paprike u prahu
Autor: S.Š., Foto: Fanfo/Shutterstock