• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Naravni odrezak s povrćem
naravni odrezak s povrćem

Naravni odrezak s povrćem

Objavljeno: 25.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Naravni odrezak je zahvalan način spremanja jela jer ne traži puno vremena, a meso je sočno i neodoljivo. Radi se o popularnom jelu najviše među onima koji su uvijek u vremenskoj stisci i kod kojih ne dolazi u obzir priprema jela za koju treba od sat vremena pa na više. Naravni odrezak s povrćem je najbolji način da razveselite svoje goste.

naravni odrezak s povrćem

Prije nego krenete spremati meso začinite ga i ostavite u marinadi preko noći na hladnom. Drugi dan izvadite iz hladnjaka i stavite na tavu. Odrezak možete marinirati uz malo vegete, crvene paprike u prahu, češnjaka u prahu, soli, ružmarina i senfa.

Smjesu za marinadu napravite tako da pomiješate sve sastojke, premažete meso i nakon toga pokrijete folijom ili vrećicom za smrzavanje i stanjite s nekoliko udaraca batom. Dolijete ulje na tavu i stavite meso da se peče i nakon samo nekoliko minuta dodate crvenu papriku, koju ste prije toga narezali na tanke trakice. Kada je jelo gotovo poslužite ga uz fino vino.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 4 kom odrezaka (bilo kojeg mesa)
  • 1 velika crvena paprika
  • malo soli
  • malo vegete
  • 3 male žlice senfa
  • ulje
  • malo ružmarina
  • 1 mala žlica češnjaka u prahu
  • 1 mala žlica crvene paprike u prahu

Autor: S.Š., Foto: Fanfo/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

kruh od pira s grozdicama i orasima

Desertni kruh od pira s grožđicama i orasima

Ovo je recept posvećen svim siroljupcima, vinoljupcima i onima koji će to tek postati… Ako ste zaljubljeni u miris kruha iz domaće radinosti (a tko nije?), ovo će biti vrhunska poslastica! Ne samo da je ovo domaći …

barbara kolac

Super brzi kolač

Izuzetno jednostavan i sočan kolač koji će se, ako ga samo jednom iskušate, zbog brzine pripreme vrlo često naći na vašem stolu. Što čekate, počastite svoja nepca ovim ukusnim, brzim receptom. Jaja miksajte sa šećerom …

crumble-od-borovnica

Crumble od borovnica

Crumble od borovnica je biskvitni kolač s mrvičastim posipom, a upravo spomenuti crumble podiže biskvitni kolač na jednu novu razinu. Daje joj poseban element hrskavosti pa tako na prvi pogleda dosadan i uobičajen kolač …

Prethodna objava: «musaka od kelja Musaka od kelja
Sljedeća objava: Namaz od šampinjona namaz od šampinjona»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.