• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Naravni odrezak s povrćem
naravni odrezak s povrćem

Naravni odrezak s povrćem

Objavljeno: 25.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Naravni odrezak je zahvalan način spremanja jela jer ne traži puno vremena, a meso je sočno i neodoljivo. Radi se o popularnom jelu najviše među onima koji su uvijek u vremenskoj stisci i kod kojih ne dolazi u obzir priprema jela za koju treba od sat vremena pa na više. Naravni odrezak s povrćem je najbolji način da razveselite svoje goste.

naravni odrezak s povrćem

Prije nego krenete spremati meso začinite ga i ostavite u marinadi preko noći na hladnom. Drugi dan izvadite iz hladnjaka i stavite na tavu. Odrezak možete marinirati uz malo vegete, crvene paprike u prahu, češnjaka u prahu, soli, ružmarina i senfa.

Smjesu za marinadu napravite tako da pomiješate sve sastojke, premažete meso i nakon toga pokrijete folijom ili vrećicom za smrzavanje i stanjite s nekoliko udaraca batom. Dolijete ulje na tavu i stavite meso da se peče i nakon samo nekoliko minuta dodate crvenu papriku, koju ste prije toga narezali na tanke trakice. Kada je jelo gotovo poslužite ga uz fino vino.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 4 kom odrezaka (bilo kojeg mesa)
  • 1 velika crvena paprika
  • malo soli
  • malo vegete
  • 3 male žlice senfa
  • ulje
  • malo ružmarina
  • 1 mala žlica češnjaka u prahu
  • 1 mala žlica crvene paprike u prahu

Autor: S.Š., Foto: Fanfo/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Smokvenjak

Ako niste čuli, smokvenjak predstavlja tradicionalnu hranu primorskih krajeva, a posebno razna mjesta na samom otoku Cresu, gdje se već neko vrijeme njeguje tradicija očuvanja onog što su nam ostavili naši …

Zdrava verzija popularnih brownies-a

Tek kada sami sebi priznate da ste ovisnik o šećeru, tek tada možete učiniti nešto po pitanju toga. I ne, NE MORATE se kažnjavati i odricati slatkog. Samo se odreknite nezdravih šećera i namirnica. Jer slatko ne znači …

Salata od krušaka i šljiva s medom

Voćne salate su idealno osvježenje i bogat izvor vitamina i ostalih hranjivih tvari. U ljetnim mjesecima predstavljaju kvalitetan obrok koji osvježava, dok u zimskim mjesecima služi kao zaštita od raznih …

Prethodna objava: «musaka od kelja Musaka od kelja
Sljedeća objava: Namaz od šampinjona namaz od šampinjona»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.