• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Namaz od šampinjona
namaz od šampinjona

Namaz od šampinjona

Objavljeno: 11.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li gljive? Ako ste ljubitelj svih vrsta gljiva onda će vam svidjeti šampinjoni posluženi na drugačiji način od onoga na koji ste naviknuli. Za sve ljubitelje pašteta dolazi još jedan recept koji će poslužiti odlično kao predjelo, a pogotovo kada više nemate ideja kako oduševiti ukućane, ali i goste.

namaz od šampinjona

Da bi uspjeli napraviti namaz od šampinjona i servirati posebno predjelo, potrebno je da prvo usitnite luk i ostavite ga sa strane. U međuvremenu uzmete šampinjone, operete ih i narežete na manje komadiće.

Kada ste završili s pripremom luka i šampinjona na otopljenom maslacu stavite luk da se dinsta sve dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga dodajete šampinjone i nastavite dinstati na laganoj vatri sve dok voda u potpunosti nestane.

Nakon što su šampinjoni gotovi uzmite posebnu posudu i u njoj pomiješajte šampinjone, malo bosiljka, majoneze i kečapa. Zatim sa štapnim mikserom ustinite sastoje kako bi ih kasnije mogli namazati na šnitu kruha. Dodajte papar, sol i na kraju ostavite u hladnjaku.

Od sastojaka vam treba:

  • 300 g šampinjona
  • 3 velike žlice kečapa
  • 5o g maslaca
  • sol i papar
  • 30 g majoneze
  • malo bosiljka
  • 1 veća glavica luka

Autor: S.Š., Foto: Gayvoronskaya_Yana/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Torta od jabuka

Jabuka je kao voćka izuzetno zdrava i prije svega korisna za naš organizam. Iako ne liječi niti jednu bolest, opće je poznato kako doprinosi boljoj zaštiti našeg organizma, odnosno doprinosi boljem imunitetu. Smatra se …

kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate. Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova …

madarica

Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati

Kraljica kolača. Zapravo, usudila bih se reći još jedan bezvremenski kolač. Obožavam vrijeme koje nam dolazi. Već sada, u zraku se osjeti onaj božićni duh koji nam govori da je došlo vrijeme bezuvjetne ljubavi i …

Prethodna objava: «naravni odrezak s povrćem Naravni odrezak s povrćem
Sljedeća objava: Omlet sa šunkom omlet sa šunkom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.