• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Namaz od šampinjona
namaz od šampinjona

Namaz od šampinjona

Objavljeno: 11.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li gljive? Ako ste ljubitelj svih vrsta gljiva onda će vam svidjeti šampinjoni posluženi na drugačiji način od onoga na koji ste naviknuli. Za sve ljubitelje pašteta dolazi još jedan recept koji će poslužiti odlično kao predjelo, a pogotovo kada više nemate ideja kako oduševiti ukućane, ali i goste.

namaz od šampinjona

Da bi uspjeli napraviti namaz od šampinjona i servirati posebno predjelo, potrebno je da prvo usitnite luk i ostavite ga sa strane. U međuvremenu uzmete šampinjone, operete ih i narežete na manje komadiće.

Kada ste završili s pripremom luka i šampinjona na otopljenom maslacu stavite luk da se dinsta sve dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga dodajete šampinjone i nastavite dinstati na laganoj vatri sve dok voda u potpunosti nestane.

Nakon što su šampinjoni gotovi uzmite posebnu posudu i u njoj pomiješajte šampinjone, malo bosiljka, majoneze i kečapa. Zatim sa štapnim mikserom ustinite sastoje kako bi ih kasnije mogli namazati na šnitu kruha. Dodajte papar, sol i na kraju ostavite u hladnjaku.

Od sastojaka vam treba:

  • 300 g šampinjona
  • 3 velike žlice kečapa
  • 5o g maslaca
  • sol i papar
  • 30 g majoneze
  • malo bosiljka
  • 1 veća glavica luka

Autor: S.Š., Foto: Gayvoronskaya_Yana/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

domaća granola od banane

Domaća granola od banane

Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više! Recept za domaću …

američke palačinke s medenom kremom

Američke palačinke s medenom kremom od aronije

Kad vam padne šećer najbolje rješenje za taj problemčić leži upravo u američkim palačinkama. Ja sam za ovu priliku koristila Letifico medenu kremu od aronije i sjeckane bademe i kombinacija je odlična, stoga evo …

orahnjača

Tradicionalna orehnjača

Orehnjača (ovisno o podneblju i orahnjača) je još jedan hrvatski tradicionalni kolač koji se sastoji od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Obično se radi u vrijeme blagdana i sve naše bake radile su to slatko dizano …

Prethodna objava: «naravni odrezak s povrćem Naravni odrezak s povrćem
Sljedeća objava: Omlet sa šunkom omlet sa šunkom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.