Volite li gljive? Ako ste ljubitelj svih vrsta gljiva onda će vam svidjeti šampinjoni posluženi na drugačiji način od onoga na koji ste naviknuli. Za sve ljubitelje pašteta dolazi još jedan recept koji će poslužiti odlično kao predjelo, a pogotovo kada više nemate ideja kako oduševiti ukućane, ali i goste.
Da bi uspjeli napraviti namaz od šampinjona i servirati posebno predjelo, potrebno je da prvo usitnite luk i ostavite ga sa strane. U međuvremenu uzmete šampinjone, operete ih i narežete na manje komadiće.
Kada ste završili s pripremom luka i šampinjona na otopljenom maslacu stavite luk da se dinsta sve dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga dodajete šampinjone i nastavite dinstati na laganoj vatri sve dok voda u potpunosti nestane.
Nakon što su šampinjoni gotovi uzmite posebnu posudu i u njoj pomiješajte šampinjone, malo bosiljka, majoneze i kečapa. Zatim sa štapnim mikserom ustinite sastoje kako bi ih kasnije mogli namazati na šnitu kruha. Dodajte papar, sol i na kraju ostavite u hladnjaku.
Od sastojaka vam treba:
- 300 g šampinjona
- 3 velike žlice kečapa
- 5o g maslaca
- sol i papar
- 30 g majoneze
- malo bosiljka
- 1 veća glavica luka
Autor: S.Š., Foto: Gayvoronskaya_Yana/Shutterstock