• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od kelja
musaka od kelja

Musaka od kelja

Objavljeno: 24.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Kako vi volite jesti musaku? Je li vam draži recept u koji ide mljeveno meso i krumpiri ili ste više ljubitelj kombinacije s povrćem? Ako volite složenac od povrća onda će vam se sigurno svidjeti ukusna i slasna musaka od kelja. Vrijeme je da iskombinirate najbolje i zdravo povrće i sve ujedinite u jelu koje ćete poslužiti svojim najdražima.

musaka od kelja

Uzmite kelj, očistite ga i stavite da se kuha nekoliko minuta u vrućoj vodi. Nakon toga izvadite listove, ocijedite i ostavite sa strane. U međuvremenu pripremite luk tako da ga usitnite i ostavite da se pirja.

Nakon što luk dobije žutu boju dodajte mljeveno meso, posolite, stavite malo papra i nastavite dinstati najviše 40 minuta na slaboj vatri. Kada ste maknuli meso s vatre stavite ružmarina i peršina.

Uzmite posudu za pečenje, ulijte ulja toliko da pokrije dno posude i počnite redati tako što ćete prvo posložiti listove kelja, zatim mljeveno meso, opet kelj i tako sve do kraja. U posebnoj posudite umutite dva jaja i vrhnje te prelijte. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite oko 4o minuta.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 500 g mljevenog junećeg mesa
  • sol i papar
  • malo ružmarina
  • malo peršina
  • 1 veća glavica luka
  • 1 glavica kelja

Autor: S.Š., Foto: Paul Cowan/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

panna cotta

2 recepta za desert koji oduševljava: Panna cotta

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije barem jednom uzdahnula pri pogledu na ovaj izgledom savršen desert. Panna Cotta je klasičan talijanski desert koji se priprema od nekoliko sastojaka koje većina nas ima kod kuće. …

Brze i ukusne čokoladne kocke

Čokolada je postala sinonim za nešto fino i ukusno. Postala je sinonim za namirnicu za koju je skoro svaki drugi čovjek zainteresiran. Iako je davno u naš svijet došla kao gorak okus nečeg novog, zahvaljujući dvojici …

Prethodna objava: «hrana iz cateringa Catering za kućne zabave
Sljedeća objava: Naravni odrezak s povrćem naravni odrezak s povrćem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.