• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od kelja
musaka od kelja

Musaka od kelja

Objavljeno: 24.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Kako vi volite jesti musaku? Je li vam draži recept u koji ide mljeveno meso i krumpiri ili ste više ljubitelj kombinacije s povrćem? Ako volite složenac od povrća onda će vam se sigurno svidjeti ukusna i slasna musaka od kelja. Vrijeme je da iskombinirate najbolje i zdravo povrće i sve ujedinite u jelu koje ćete poslužiti svojim najdražima.

musaka od kelja

Uzmite kelj, očistite ga i stavite da se kuha nekoliko minuta u vrućoj vodi. Nakon toga izvadite listove, ocijedite i ostavite sa strane. U međuvremenu pripremite luk tako da ga usitnite i ostavite da se pirja.

Nakon što luk dobije žutu boju dodajte mljeveno meso, posolite, stavite malo papra i nastavite dinstati najviše 40 minuta na slaboj vatri. Kada ste maknuli meso s vatre stavite ružmarina i peršina.

Uzmite posudu za pečenje, ulijte ulja toliko da pokrije dno posude i počnite redati tako što ćete prvo posložiti listove kelja, zatim mljeveno meso, opet kelj i tako sve do kraja. U posebnoj posudite umutite dva jaja i vrhnje te prelijte. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite oko 4o minuta.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 500 g mljevenog junećeg mesa
  • sol i papar
  • malo ružmarina
  • malo peršina
  • 1 veća glavica luka
  • 1 glavica kelja

Autor: S.Š., Foto: Paul Cowan/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Punjene palačinke

Palačinke su danas postale nezaobilazan dio na svakom stolu u skoro svakom kućanstvu, a pritom mislimo podjednako na restorane i naravno na privatne domove. Radi se o slastici koja već neko vrijeme mami uzdahe …

Čokoladni raspucanci bez jaja

Raspuknuti keksići ili crinkle cookies kod nas poznati kao raspucanci su zadnjih desetak godina jako popularni u gastro svijetu. Možete ih pronaći na bespućima interneta kod stranih i kod naših food bloggera u raznim …

Čoko-orange muffins

Navučeni na čokoladne muffine s čokoladom, a nakon eksplozije okusa muffina s malinama, nastavljamo u istom tonu s malom promjenom u okusima - dodatku soka od naranče. Recept za ove ukusne ljepotice naše čitateljice …

Prethodna objava: «hrana iz cateringa Catering za kućne zabave
Sljedeća objava: Naravni odrezak s povrćem naravni odrezak s povrćem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.