• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od kelja
musaka od kelja

Musaka od kelja

Objavljeno: 24.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Kako vi volite jesti musaku? Je li vam draži recept u koji ide mljeveno meso i krumpiri ili ste više ljubitelj kombinacije s povrćem? Ako volite složenac od povrća onda će vam se sigurno svidjeti ukusna i slasna musaka od kelja. Vrijeme je da iskombinirate najbolje i zdravo povrće i sve ujedinite u jelu koje ćete poslužiti svojim najdražima.

musaka od kelja

Uzmite kelj, očistite ga i stavite da se kuha nekoliko minuta u vrućoj vodi. Nakon toga izvadite listove, ocijedite i ostavite sa strane. U međuvremenu pripremite luk tako da ga usitnite i ostavite da se pirja.

Nakon što luk dobije žutu boju dodajte mljeveno meso, posolite, stavite malo papra i nastavite dinstati najviše 40 minuta na slaboj vatri. Kada ste maknuli meso s vatre stavite ružmarina i peršina.

Uzmite posudu za pečenje, ulijte ulja toliko da pokrije dno posude i počnite redati tako što ćete prvo posložiti listove kelja, zatim mljeveno meso, opet kelj i tako sve do kraja. U posebnoj posudite umutite dva jaja i vrhnje te prelijte. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite oko 4o minuta.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 500 g mljevenog junećeg mesa
  • sol i papar
  • malo ružmarina
  • malo peršina
  • 1 veća glavica luka
  • 1 glavica kelja

Autor: S.Š., Foto: Paul Cowan/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

krostule

Kroštule – tradicionalna slastica koju ćete obožavati

Kroštule potječu iz Dalmacije, Kvarnera i Istre. Zlatnožute slatke grickalice koje nestanu jednako brzo kako i nastanu. Prhke i hrskave, kroštule su slatkiš kojeg su naše bake pa i sve domaćice radile od jednostavnih …

Čokoladni kuglof

Kuglof je s vremenom postao kolač u kojem smo naučili svi uživati. Radi se o kolaču koji je polako postao simbolom nečeg veselog i blagdanskog, kada se svi okupljamo za stolom i uživamo u svečanim danima. Kuglof …

muffini sa zobenim pahuljicama

Ukusni i zdravi muffini sa zobenim pahuljicama

Kao dio našeg poziva da nam čitatelji pokažu svoje muffine, objavljujemo prvi u nizu - ukusne i zdrave muffine sa zobenim pahuljicama naše drage Ane čiji su nam muffini bili iznimno zanimljivi na …

Prethodna objava: «hrana iz cateringa Catering za kućne zabave
Sljedeća objava: Naravni odrezak s povrćem naravni odrezak s povrćem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.