• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od kelja
musaka od kelja

Musaka od kelja

Objavljeno: 24.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Kako vi volite jesti musaku? Je li vam draži recept u koji ide mljeveno meso i krumpiri ili ste više ljubitelj kombinacije s povrćem? Ako volite složenac od povrća onda će vam se sigurno svidjeti ukusna i slasna musaka od kelja. Vrijeme je da iskombinirate najbolje i zdravo povrće i sve ujedinite u jelu koje ćete poslužiti svojim najdražima.

musaka od kelja

Uzmite kelj, očistite ga i stavite da se kuha nekoliko minuta u vrućoj vodi. Nakon toga izvadite listove, ocijedite i ostavite sa strane. U međuvremenu pripremite luk tako da ga usitnite i ostavite da se pirja.

Nakon što luk dobije žutu boju dodajte mljeveno meso, posolite, stavite malo papra i nastavite dinstati najviše 40 minuta na slaboj vatri. Kada ste maknuli meso s vatre stavite ružmarina i peršina.

Uzmite posudu za pečenje, ulijte ulja toliko da pokrije dno posude i počnite redati tako što ćete prvo posložiti listove kelja, zatim mljeveno meso, opet kelj i tako sve do kraja. U posebnoj posudite umutite dva jaja i vrhnje te prelijte. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite oko 4o minuta.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 500 g mljevenog junećeg mesa
  • sol i papar
  • malo ružmarina
  • malo peršina
  • 1 veća glavica luka
  • 1 glavica kelja

Autor: S.Š., Foto: Paul Cowan/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

briosi

Brioši

Ponekad za kolače nije potrebna krema da bi mogli uživati nego dodatak drugih namirnica. Tako je i s briošima. Ovaj lagani francuski slatki kruh, mekane je i spužvaste teksture. Izvrsno se slaže uz slatke namaze i tople …

čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Čokolada i višnja je jedna od omiljenih kombinacija, a tako je i kod mene. U ovom receptu sam podlogu radila kao veliki prhki keks, pa se malo teže rezala kad se dođe do tog dijela, a s druge strane sam dobila onu …

bijela torta s marakujom

Bijela torta sa marakujom

Ovo je vrlo ukusna i jednostavna torta koja je gotova u samo pola sata. Marakuja je nešto što ne koristimo često u izradi kolača, ali za ovu tortu će vam biti potrebno samo 2 dcl soka od marakuje kako biste joj dali ono …

Prethodna objava: «hrana iz cateringa Catering za kućne zabave
Sljedeća objava: Naravni odrezak s povrćem naravni odrezak s povrćem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.