• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Savijača od sira
Savijača od sira, Foto: Gts/Shutterstock

Savijača od sira

Objavljeno: 21.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Savijača sa sirom još je jedan od načina kako možete razveseliti svoje ukućane i naravno goste. Pritom mislimo na neodoljivu kombinaciju tjesta i sira koji odgovaraju jedno drugom. Dakle radi se o dobitnoj kombinaciji koja prolazi u oba smjera, a pritom mislimo na slatku i slanu savijaču.

Savijača od sira, Foto: Gts/Shutterstock

Znači postoje dvije vrste, a na vama je da se odlučite za jednu od njih.

Savijača od sira:

  • 400 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 100 ml vode

Za nadjev:

  • 3 jaja
  • 500 g sira

Prvo što ćete napraviti je uzeti brašno i u sredini napraviti malo udubljenje gdje ćete razbiti jedno jaje, ili samo žutanjak. Na vama je da izaberete. U to zatim dodate 100 ml vode, malo soli i krenete miješati smjesu.

Tijesto je potrebno miješati sve dok se na njemu ne krenu stvarati mjehurići. Od tog tijesta radite male kruščiće koje ćete premazati uljem i potom ostaviti da malo odstoje do razvlačenja.

Kada je prošlo barem pola sata, uzmete tijesto i krećete ga razvlačiti po stolu gdje slažete male kruščiće koje ste prethodno pripremili. Rub možete pokidati te zatim staviti nadjev od sira i jaja koje ste prethodno pomiješali. Možete dodati malo soli ako nije već dovoljno slano. Savijene kore stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

coca-cola torta

Coca-cola torta

Teško je zamisliti život bez uživanja u pravim poslasticama, koje predstavlju raj za nepce skoro svakog čovjeka. To su slatkiši čije konzumiranje pruža sreću velikom broju pojedinaca, a kako i ne bi kada se radi o …

Čokoladni kolač

Kada malo bolje pogledamo čokolada je postala zaista nezaobilazna namirnica praktički u svim slasticama, a pritom naravno mislimo na brojne kolače, torte, pa čak i napitke. Koliko je popularna svjedoči činjenica da velik …

Cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama koji se topi u ustima

Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem. Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako …

Prethodna objava: « Waldorfska salata
Sljedeća objava: Meso u lisnatom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.