• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Savijača od sira
Savijača od sira, Foto: Gts/Shutterstock

Savijača od sira

Objavljeno: 21.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Savijača sa sirom još je jedan od načina kako možete razveseliti svoje ukućane i naravno goste. Pritom mislimo na neodoljivu kombinaciju tjesta i sira koji odgovaraju jedno drugom. Dakle radi se o dobitnoj kombinaciji koja prolazi u oba smjera, a pritom mislimo na slatku i slanu savijaču.

Savijača od sira, Foto: Gts/Shutterstock

Znači postoje dvije vrste, a na vama je da se odlučite za jednu od njih.

Savijača od sira:

  • 400 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 100 ml vode

Za nadjev:

  • 3 jaja
  • 500 g sira

Prvo što ćete napraviti je uzeti brašno i u sredini napraviti malo udubljenje gdje ćete razbiti jedno jaje, ili samo žutanjak. Na vama je da izaberete. U to zatim dodate 100 ml vode, malo soli i krenete miješati smjesu.

Tijesto je potrebno miješati sve dok se na njemu ne krenu stvarati mjehurići. Od tog tijesta radite male kruščiće koje ćete premazati uljem i potom ostaviti da malo odstoje do razvlačenja.

Kada je prošlo barem pola sata, uzmete tijesto i krećete ga razvlačiti po stolu gdje slažete male kruščiće koje ste prethodno pripremili. Rub možete pokidati te zatim staviti nadjev od sira i jaja koje ste prethodno pomiješali. Možete dodati malo soli ako nije već dovoljno slano. Savijene kore stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Pečene punjene jabuke

Pečene jabuke punjene orasima i lješnjacima

Jabuku s punim pravom nazivamo – kraljicom voća. Mjesto je našla i u brojnim desertima, a ja vam donosim jednostavan i brz recept u kojem jabuka ostaje gotovo cijela, a unutar sebe skriva punjenje od orašastih …

Palačinke s orasima

Brze i ukusne palačinke s orasima

Postoji li netko tko ne voli palačinke? Sumnjamo! Najukusnije su one koje nas vraćaju u djetinjstvo i obuzimaju nas lijepim osjećajima topline i sreće. A jedne od takvih su vječno popularne palačinke s orasima. Mekane, …

Božićni kuglof

Kuglof je s vremenom postao jedan od onih kolača koji predstavljaju nezaobilazni desert na stolu tijekom blagdana. Možemo slobodno reći kako je postao simbolom raznih svečanosti kada smo htjeli ostaviti dojam koliko na …

Prethodna objava: « Waldorfska salata
Sljedeća objava: Meso u lisnatom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.