• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Savijača od sira
Savijača od sira, Foto: Gts/Shutterstock

Savijača od sira

Objavljeno: 21.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Savijača sa sirom još je jedan od načina kako možete razveseliti svoje ukućane i naravno goste. Pritom mislimo na neodoljivu kombinaciju tjesta i sira koji odgovaraju jedno drugom. Dakle radi se o dobitnoj kombinaciji koja prolazi u oba smjera, a pritom mislimo na slatku i slanu savijaču.

Savijača od sira, Foto: Gts/Shutterstock

Znači postoje dvije vrste, a na vama je da se odlučite za jednu od njih.

Savijača od sira:

  • 400 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 100 ml vode

Za nadjev:

  • 3 jaja
  • 500 g sira

Prvo što ćete napraviti je uzeti brašno i u sredini napraviti malo udubljenje gdje ćete razbiti jedno jaje, ili samo žutanjak. Na vama je da izaberete. U to zatim dodate 100 ml vode, malo soli i krenete miješati smjesu.

Tijesto je potrebno miješati sve dok se na njemu ne krenu stvarati mjehurići. Od tog tijesta radite male kruščiće koje ćete premazati uljem i potom ostaviti da malo odstoje do razvlačenja.

Kada je prošlo barem pola sata, uzmete tijesto i krećete ga razvlačiti po stolu gdje slažete male kruščiće koje ste prethodno pripremili. Rub možete pokidati te zatim staviti nadjev od sira i jaja koje ste prethodno pomiješali. Možete dodati malo soli ako nije već dovoljno slano. Savijene kore stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

Breskvice

Breskvice su poznate kao ukusan i prije svega kolač zanimljivog izgleda. Radi se o poznatoj slastici koju su spremale još naše bake u kojoj smo mogli uživati kao djeca. Danas kada smo malo stariji imamo mogućnost sami …

orahnjača

Recept za prhku orahnjaču

Danas imam za vas klasik, prhku orahnjaču koja već godinama osvaja srca svih koji su je probali! Naravno, možete ih raditi i s makom, sirom ili višnjama... ovisi o vašem ukusu, kako god, zasučite rukave i krenite s …

Prethodna objava: « Waldorfska salata
Sljedeća objava: Meso u lisnatom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.