• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Pića / Alkoholna pića / Liker od trešanja

Liker od trešanja

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Ako ste ljubitelj raznih likera, a pogotovo onih voćnih tada vam savjetujemo par likera koji će vam fino odgovarati za vrijeme vrućih ljetnih dana. Tu naravno mislimo na čuveni liker od trešanja za koji vam nije potrebno neko veliko znanje i umijeće, već samo dobra volja i želja da se napravi nešto novo.

Dosadilo vam je čekati izlazak kako biste uživali u određenim pićima, mi vam savjetujemo da pokušate sami napraviti liker od trešanja. Trešnja je inače poznata kao voće čiji plodovi imaju malu energetsku, a veću hranjivu vrijednost. Plod je bogat supstancama koje djeluju protiv slobodnih radikala. Sadrže 86% vode, 1,1 g proteina, 14 g ugljikohidrata te 0,5 g masti i mineralne soli te vitamine A, B1, B2, B6, C, PP i biotin.

Liker od trešanja

  • 1,5 l vode
  • 5 kg zrelih trešanja
  • 4 l rakije
  • 4 kg smeđeg šećera

Uzmete oprane i ocijeđene trešnje koje prvo zgnječite te stavite u veliku teglu koju potom prelijete rakijom i povežete. Nakon toga ostavite teglu na toplom mjestu otprilike 5 tjedana, nakon čega alkoholni sok procijedite kroz višestruko savijenu gazu.

U vodu dodate šećer, koju potom prokuhate povremeno miješajući kako bi se šećer otopio. Dobivenu tekućinu je potrebno ohladiti, a zašećerenu vodu sjediniti s alkoholnim sokom te promiješati i sipati u čiste boce, koje ćete potom zatvoriti i čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Foto: StockSnap/Pixabay

Kategorija: Alkoholna pića

Želite se zasladiti?

cheesecake

Cheesecake

Iako vam se možda ideja stavljanja sira u slatki kolač čini apsurdnom, to nikako nije tako. Kolač od sira jedan je od najomiljenijih na svijetu i upravo poigravanje zanimljivim okusima kiselkastog sira i slatkoće …

Čokoladna torta s bananicama

Čokoladna torta s bananicama

Danas vam donosim recept za jednu odličnu, čokoladnu i brzu torticu/kolač. Možda se čini kao puno teksta i da je komplicirana, ali stvarno je jednostavna i jako ukusna. Recept za čokoladnu tortu s bananicama Sastojci …

Slasne rafaelo kocke

Ljubitelj ste kokosa? Sigurno onda volite i rafaelo kocke. Ova je poslastica popularizirana u drugoj polovici 20. stoljeća industrijskom proizvodnjom prefinih Rafaelo okruglica koje možete kupiti u svakom …

Prethodna objava: « Čokoladni kuglof
Sljedeća objava: Okus iz bakine kuhinje: Slatki kupus »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.