• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Okus iz bakine kuhinje: Slatki kupus

Okus iz bakine kuhinje: Slatki kupus

Objavljeno: 29.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Varivo od mladog kupusa je ručak koji nam je poznat iz kuhinje naših baka, a svi ga znamo kao slatki kupus. Zapravo se radi o čušpajzu koji se vrlo jednostavno i lako priprema, a posebnu slatkoću mu daju rajčica i slatka, mljevena crvena paprika.

Također se smatra kako slatki kupus djeluje blagotvorno na sam organizam, jer potiče izbacivanje viška tekućine i radi se o jelu niske kaloričnosti. Dakle, ako se želite prisjetiti okusa bakine kuhinje, u nastavku se nalazi provjereni recept za pripremu slatkog kupusa.

Slatki kupus

Sastojci

  • 1 glavica kupusa srednje veličine
  • malo brašna
  • list peršina
  • 1 mala žlica mljevene crvene paprike
  • 700 g juneće plećke
  • 4 malo veća krumpira
  • malo kuhane rajčice (soka od rajčice)
  • 2 glavice luka

Priprema

  1. Prvo uzmite kupus i očistite ga te ga potom isjecite na četvrtine.
  2. Nakon toga odstranite korijen te ga tako narezan stavite u malo veći lonac, polijte ga vodom i pustite da prokuha.
  3. Kada voda proključa pustite da se kuha još par minuta, nakon čega procijedite vodu.
  4. U međuvremenu uzmite meso i isjecite ga na kockice.
  5. U lonac ulijete ulje i čim se zagrije stavite meso koje dinstajte na laganoj vatri kako ne bi zagorjelo.
  6. Nakon otprilike 10ak minuta dodajte luk i malo šećera te promiješajte.
  7. U lonac zatim dodajte i par narezanih krumpira te kuhajte sve zajedno
  8. Dodajete malo brašna (ili gustina) tek toliko da vaše varivo dobije željenu gustoću.
  9. Isto tako potrebno je dodati malo soka od rajčice.
  10. Kada varivo ponovno proključa dodajte kupus i kuhajte ga sve dok ne bude mekan.

Ovakvo ukusno i lagano jelo idealno je za pripremu tijekom hladnih, zimskih dana jer je brzo gotovo, a po samom sastavu je lagan, a dovoljno bogat obrok. Ono što je također odlično kod ovog jela je to što ga možete skuhati dan ranije i jednostavno, na brzinu podgrijati kad se vratite s posla. Dobar tek!

Foto: Vlad Ageshin/Shutterstock

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

tiramisu

Recept za klasični talijanski tiramisu

Tiramisu je izvorno talijanski desert koji je s vremenom osvojio svijet i mnogima postao omiljena slastica. Ovu originalnu i jednostavnu kombinaciju kave, jaja, kakaa i kremastog sira jednostavno svi obožavamo. Iako …

banana split

Banana split

Banana split jedna je od onih slastica koje svi pokušaju napraviti čim za nju saznaju. Vrlo je jednostavan desert, gotov u trenu, lijepo izgleda i imate osjećaj da ste pojeli i voćku, a ne samo sladoled. Može se raditi …

Zobeni kolačići

Zobeni kolačići – zdravi snack za plažu

Pripremamo se za godišnji odmor i naš plan je zasigurno izležavanje na plaži i upijanje pozitivne energije sunca i mora. Pazite da pijete dovoljno tekućine i da sa sobom uvijek imate nešto za prigristi. Službeno mogu …

Prethodna objava: « Liker od trešanja
Sljedeća objava: Pašticada od tune »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.