• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Okus iz bakine kuhinje: Slatki kupus

Okus iz bakine kuhinje: Slatki kupus

Objavljeno: 29.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Varivo od mladog kupusa je ručak koji nam je poznat iz kuhinje naših baka, a svi ga znamo kao slatki kupus. Zapravo se radi o čušpajzu koji se vrlo jednostavno i lako priprema, a posebnu slatkoću mu daju rajčica i slatka, mljevena crvena paprika.

Također se smatra kako slatki kupus djeluje blagotvorno na sam organizam, jer potiče izbacivanje viška tekućine i radi se o jelu niske kaloričnosti. Dakle, ako se želite prisjetiti okusa bakine kuhinje, u nastavku se nalazi provjereni recept za pripremu slatkog kupusa.

Slatki kupus

Sastojci

  • 1 glavica kupusa srednje veličine
  • malo brašna
  • list peršina
  • 1 mala žlica mljevene crvene paprike
  • 700 g juneće plećke
  • 4 malo veća krumpira
  • malo kuhane rajčice (soka od rajčice)
  • 2 glavice luka

Priprema

  1. Prvo uzmite kupus i očistite ga te ga potom isjecite na četvrtine.
  2. Nakon toga odstranite korijen te ga tako narezan stavite u malo veći lonac, polijte ga vodom i pustite da prokuha.
  3. Kada voda proključa pustite da se kuha još par minuta, nakon čega procijedite vodu.
  4. U međuvremenu uzmite meso i isjecite ga na kockice.
  5. U lonac ulijete ulje i čim se zagrije stavite meso koje dinstajte na laganoj vatri kako ne bi zagorjelo.
  6. Nakon otprilike 10ak minuta dodajte luk i malo šećera te promiješajte.
  7. U lonac zatim dodajte i par narezanih krumpira te kuhajte sve zajedno
  8. Dodajete malo brašna (ili gustina) tek toliko da vaše varivo dobije željenu gustoću.
  9. Isto tako potrebno je dodati malo soka od rajčice.
  10. Kada varivo ponovno proključa dodajte kupus i kuhajte ga sve dok ne bude mekan.

Ovakvo ukusno i lagano jelo idealno je za pripremu tijekom hladnih, zimskih dana jer je brzo gotovo, a po samom sastavu je lagan, a dovoljno bogat obrok. Ono što je također odlično kod ovog jela je to što ga možete skuhati dan ranije i jednostavno, na brzinu podgrijati kad se vratite s posla. Dobar tek!

Foto: Vlad Ageshin/Shutterstock

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

cokoladni pereci

Čokoladni pereci

Svakog će čokoljupca ova poslastice posebno razveseliti a posebno jer je za pripremu dovoljno svega 20 minuta. Razveselite stoga svoje ukućane ili goste ovim ukusnim čokoladnim perecima i zaradite sve same petice za …

svedski kolac

Švedski kolač

Zahvaljujući raznim kulturama i načinu življenja tako postoje i razni recepti iz svih krajeva svijeta. Švedski kolač je primjer koliko i strana kuhinja može biti dobra. Ovaj jednostavan  i ukusan kolač tipičan je za …

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada je jedan od kolača koji je svaka mama pa čak i baka napravila barem pet puta u životu. Doduše one su ih radile većinom s pekmezom, ali zna se, s domaćim! Mekani biskvit i nježno punjenje savršena je kombinacija …

Prethodna objava: « Liker od trešanja
Sljedeća objava: Pašticada od tune »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.