• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Kruške u crnom vinu
Kruška u crnom vinu, Foto: Ignatius/Shutterstock

Kruške u crnom vinu

Objavljeno: 20.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Kruške su voće koje nas uvijek podsjete na jesen. Postoje razni recepti u kojima se koristi kruška, a najčešće ju nalazimo u receptima za slatka jela. U ovom ćemo vam receptu ponuditi možda malo čudnu kombinaciju crnog vina i kruške. Bez obzira što nije uobičajen, ovaj recept će biti delikatesni užitak za vaše nepce.

Kruška u crnom vinu, Foto: Ignatius/Shutterstock

Crno vino, s druge strane, predstavlja jedno od pića koja su poznata diljem cijelog svijeta, još od pradavnih vremena. Nekada se ono smatralo pićem bogova, a danas je rasprostranjeno na širokom području i svima dostupno. Ovaj recept je pripremom sličan pripremi kompota, ali okusom se uvelike razlikuje.

Za 6 staklenki krušaka u vinu potrebno vam je:

  • 2 kg krušaka
  • 075 l crnoga vina (odaberite one lakšeg okusa kako slastica ne bi bila prejaka)
  • 2 klinčića i 1 kora cimeta
  • malo korice limuna

Kruške dobro operite pod tekućom vodom, narežite ih na četvrtine i odstranite središnji dio. Obavezno ogulite koru sa krušaka. U adekvatnu posudu ulijte crno vino pa dodajte kruške. Uključite i začine pa stavite kuhati na laganoj vatri oko 5 min.

Kada je smjesa gotova, maknite je s vatre i ostavite da stoji preko noći. Pripremite čiste staklenke a u njih posložite kruške koje ste izvadili iz vina. Pokušajte ih rasporediti tako da u staklenkama ima što manje slobodnog prostora.

Vino koje vam je ostalo ponovno stavite na vatru, a iz njega izvadite začine. Do pola prokuhajte vino pa smjesu prelijte na kruške u staklenci. Staklenke hermetički zatvorite pa ih položite na lim za pečenje.

Na lim dodajte 2 cm vode i stavite peći 20 min na 80 stupnjeva. Kada su gotove otvorite staklenke. Ova se slastica može servirati uz sladoled, ali i neka slana jela.

Autor: S.Š.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

poljupci od oraha

Poljupci od oraha

Bilo u vrijeme blagdana ili za neformalna vikend druženja običaj je da goste koji nas posjete, ponudimo nečim slatkim i ukusnim. Za tu prigodu najpraktičniji su mali sitni kolačići. Ako smo pritom još i u stisci s …

jez torta

Jež torta

Jedna od djeci najomiljenijih torti zasigurno je "jež torta". Ova torta pored toga što pruža pravi užitak za nepce, ujedno je zanimljivog oblika koji će razveseliti i one malo starije. Za pripremu ove jednostavne i brze …

Parfe od marelica

Pod nazivom parfe mislimo na kremu od tučenog vrhnja sa zaslađenim jajima kojoj se može dodavati razno voće, orašasti plodovi, začini i čokolada. Obzirom da su napravljeni od kremastih materijala, parfe kocke se …

Prethodna objava: « Parfe od marelica
Sljedeća objava: Orada (komarča) »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.