• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Kruške u crnom vinu
Kruška u crnom vinu, Foto: Ignatius/Shutterstock

Kruške u crnom vinu

Objavljeno: 20.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Kruške su voće koje nas uvijek podsjete na jesen. Postoje razni recepti u kojima se koristi kruška, a najčešće ju nalazimo u receptima za slatka jela. U ovom ćemo vam receptu ponuditi možda malo čudnu kombinaciju crnog vina i kruške. Bez obzira što nije uobičajen, ovaj recept će biti delikatesni užitak za vaše nepce.

Kruška u crnom vinu, Foto: Ignatius/Shutterstock

Crno vino, s druge strane, predstavlja jedno od pića koja su poznata diljem cijelog svijeta, još od pradavnih vremena. Nekada se ono smatralo pićem bogova, a danas je rasprostranjeno na širokom području i svima dostupno. Ovaj recept je pripremom sličan pripremi kompota, ali okusom se uvelike razlikuje.

Za 6 staklenki krušaka u vinu potrebno vam je:

  • 2 kg krušaka
  • 075 l crnoga vina (odaberite one lakšeg okusa kako slastica ne bi bila prejaka)
  • 2 klinčića i 1 kora cimeta
  • malo korice limuna

Kruške dobro operite pod tekućom vodom, narežite ih na četvrtine i odstranite središnji dio. Obavezno ogulite koru sa krušaka. U adekvatnu posudu ulijte crno vino pa dodajte kruške. Uključite i začine pa stavite kuhati na laganoj vatri oko 5 min.

Kada je smjesa gotova, maknite je s vatre i ostavite da stoji preko noći. Pripremite čiste staklenke a u njih posložite kruške koje ste izvadili iz vina. Pokušajte ih rasporediti tako da u staklenkama ima što manje slobodnog prostora.

Vino koje vam je ostalo ponovno stavite na vatru, a iz njega izvadite začine. Do pola prokuhajte vino pa smjesu prelijte na kruške u staklenci. Staklenke hermetički zatvorite pa ih položite na lim za pečenje.

Na lim dodajte 2 cm vode i stavite peći 20 min na 80 stupnjeva. Kada su gotove otvorite staklenke. Ova se slastica može servirati uz sladoled, ali i neka slana jela.

Autor: S.Š.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

bijela torta s marakujom

Bijela torta sa marakujom

Ovo je vrlo ukusna i jednostavna torta koja je gotova u samo pola sata. Marakuja je nešto što ne koristimo često u izradi kolača, ali za ovu tortu će vam biti potrebno samo 2 dcl soka od marakuje kako biste joj dali ono …

Neodoljivo mirisni keksi od đumbira i cimeta

Vrijeme je prehlade i gripe... Uhvatilo je i mene, ali nema te bolesti koja će me držati podalje od kuhinje i zato vam donosim recept za ove predivne kekse od cimeta i đumbira. Đumbir je bogat gingerolom koji potiče …

banana split

Banana split

Banana split jedna je od onih slastica koje svi pokušaju napraviti čim za nju saznaju. Vrlo je jednostavan desert, gotov u trenu, lijepo izgleda i imate osjećaj da ste pojeli i voćku, a ne samo sladoled. Može se raditi …

Prethodna objava: « Parfe od marelica
Sljedeća objava: Orada (komarča) »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.