Teško je zamisliti uživanje u vrhunskim namazima bez jedne namirnice. Kruh je važna namirnica koja se jede kao dodatak mnogim jelima. On danas više nije samo kombinacija brašna, kvasca i ostalih sastojaka. Danas postoje razne varijacije kruha s dodacima koji predstavljaju pravi raj za nepce. Vrijeme je da probate kruh sa češnjakom.
Ako su vam polako dosadila uobičajena peciva koja imaju isti okus, onda bi bilo dobro da se okušate u receptu koji nije kompliciran. Pokažite volju za promjenom i razveselite se novom delicijom.
Češnjak prvo ogulite i usitnite ga. Kada ste usitnili češnjak izmiješajte ga s maslacem i ne zaboravite dodati i malo peršina. Nakon što ste dobili gustu smjesu ili namaz, narežite šnite kruha (bilo bi najbolje da uzmete francuz ako želite male šnite) i na svaki krišku namažite smjesu od češnjaka i peršina.
U međuvremen zagrijte pećnicu na 200 °C i pecite kruh između 10 i 15 minuta. Uživajte u ovom jelu za čiju pripremu ne treba puno vremena.
Za kruh sa češnjakom vam je potrebno:
- 1 francuski kruh ili bilo koji drugi kruh
- 80 g maslaca
- 2,5 režnja češnjaka
- malo usitnjenog peršina
Autor: S.Š., Foto: Kasia Bialasiewicz/Shutterstock