• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Kruh sa češnjakom
kruh sa češnjakom

Kruh sa češnjakom

Objavljeno: 10.04.2014. Autor: Sanja Štetić

Teško je zamisliti uživanje u vrhunskim namazima bez jedne namirnice. Kruh je važna namirnica koja se jede kao dodatak mnogim jelima. On danas više nije samo kombinacija brašna, kvasca i ostalih sastojaka. Danas postoje razne varijacije kruha s dodacima koji predstavljaju pravi raj za nepce. Vrijeme je da probate kruh sa češnjakom.

kruh sa češnjakom

Ako su vam polako dosadila uobičajena peciva koja imaju isti okus, onda bi bilo dobro da se okušate u receptu koji nije kompliciran. Pokažite volju za promjenom i razveselite se novom delicijom.

Češnjak prvo ogulite i usitnite ga. Kada ste usitnili češnjak izmiješajte ga s maslacem i ne zaboravite dodati i malo peršina. Nakon što ste dobili gustu smjesu ili namaz, narežite šnite kruha (bilo bi najbolje da uzmete francuz ako želite male šnite) i na svaki krišku namažite smjesu od češnjaka i peršina.

U međuvremen zagrijte pećnicu na 200 °C i pecite kruh između 10 i 15 minuta. Uživajte u ovom jelu za čiju pripremu ne treba puno vremena.

Za kruh sa češnjakom vam je potrebno:

  • 1 francuski kruh ili bilo koji drugi kruh
  • 80 g maslaca
  • 2,5 režnja češnjaka
  • malo usitnjenog peršina

Autor: S.Š., Foto: Kasia Bialasiewicz/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

kesten-pire

Recept za kesten pire

Kesten pire jedan je od simbola hladnih dana. Čim jesenski dani prijeđu u zimske i osjeti se svježina hladnoće na obrazima, a miris pečenog kestena počne se širiti ulicama, vrijeme je i za kesten pire. Ovo je jedna …

torta od malina

Neodoljivo brza torta od malina

Vjerojatno ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije probala nešto slatko, a pritom najviše mislimo na kolače i torte. Probali bi sve te slatke divote, no kad se maline spoje s pregrštom osvježavajuće kreme i …

Pečene punjene jabuke

Pečene jabuke punjene orasima i lješnjacima

Jabuku s punim pravom nazivamo – kraljicom voća. Mjesto je našla i u brojnim desertima, a ja vam donosim jednostavan i brz recept u kojem jabuka ostaje gotovo cijela, a unutar sebe skriva punjenje od orašastih …

Prethodna objava: «juha od graška Juha od graška
Sljedeća objava: Kuhana govedina s povrćem kuhana govedina»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.