Učinite svoju kuhinju još malo zanimljivijom uz stare i poznate namirnice, ali pripremljene na drugačiji način. Ponekad je bolje odlučiti se za lagana i ukusna jela koja će vam pružiti dovoljno energije kako bi mogli funkcionirati. Neka ukusna juha od graška bude jelo koje ćete poslužiti za ručak. Slijedi jednostavan recept za koji ne treba puno vremena.
Provjerite imate li sve potrebne namirnice i krenite s pripremom juhe. Prvo usitnite luk i stavite lonac na zagrijano kolo. U lonac stavite maslac i pričekajte da se otopi, a nakon toga dodajte usitnjeni luk i pirjajte na laganoj vatri sve dok ne primijetite kako je luk postigao željenu mekoću.
U međuvremenu dodajte grašak, malo curryja i temeljca od povrća. Kuhajte nekoliko minuta i zatim usitnite štapnim mikserom. Pred kraj kuhanja dodajte kiselo vrhnje, pustite da juha još jednom zavrije i maknite s vatre.
Za juhu od graška vam je potrebno:
- 80 g kiselog vrhnja
- 300 g graška (može i iz konzerve)
- 1 manja žlica curryja
- 15 g maslaca
- malo soli
- 1 glavica luka
- 750 ml temeljca od povrća
Autor: S.Š., Foto: Elena Schweitzer/Shutterstock