• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Juha od graška
juha od graška

Juha od graška

Objavljeno: 03.04.2014. Autor: Sanja Štetić

Učinite svoju kuhinju još malo zanimljivijom uz stare i poznate namirnice, ali pripremljene na drugačiji način. Ponekad je bolje odlučiti se za lagana i ukusna jela koja će vam pružiti dovoljno energije kako bi mogli funkcionirati. Neka ukusna juha od graška bude jelo koje ćete poslužiti za ručak. Slijedi jednostavan recept za koji ne treba puno vremena.

juha od graška

Provjerite imate li sve potrebne namirnice i krenite s pripremom juhe. Prvo usitnite luk i stavite lonac na zagrijano kolo. U lonac stavite maslac i pričekajte da se otopi, a nakon toga dodajte usitnjeni luk i pirjajte na laganoj vatri sve dok ne primijetite kako je luk postigao željenu mekoću.

U međuvremenu dodajte grašak, malo curryja i temeljca od povrća. Kuhajte nekoliko minuta i zatim usitnite štapnim mikserom. Pred kraj kuhanja dodajte kiselo vrhnje, pustite da juha još jednom zavrije i maknite s vatre.

Za juhu od graška vam je potrebno:

  • 80 g kiselog vrhnja
  • 300 g graška (može i iz konzerve)
  • 1 manja žlica curryja
  • 15 g maslaca
  • malo soli
  • 1 glavica luka
  • 750 ml temeljca od povrća

Autor: S.Š., Foto: Elena Schweitzer/Shutterstock

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

banana split

Banana split

Banana split jedna je od onih slastica koje svi pokušaju napraviti čim za nju saznaju. Vrlo je jednostavan desert, gotov u trenu, lijepo izgleda i imate osjećaj da ste pojeli i voćku, a ne samo sladoled. Može se raditi …

salenjaci

Salenjaci

Salenjaci su tradicionalni hrvatski kolači znani iz kuharica naših baka i prabaka. Neki ih još nazivaju i hrvatskim kroasanima jer se pripremaju slično kao originalni kroasani. Riječ je malenim kolačićima s tisuću …

Prethodna objava: «dagnje na buzaru Dagnje na buzaru
Sljedeća objava: Kruh sa češnjakom kruh sa češnjakom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.