• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Krem juha od šparoga
krem juha od šparoga
Krem juha od šparoga, Foto: Lisovskaya Natalia/Shutterstock

Krem juha od šparoga

Objavljeno: 12.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Šparoge su sjajna namirnica koja našem tijelu čini dobro. Uz bogatstvo hranjivih sastojaka kao što su vitamini, minerali i mikroelementi i niska kalorijska vrijednost, unatoč tome što nije priznata kao ljekovita biljka, ima mnoge blagotvorne učinke na organizam.

krem juha od šparoga
Krem juha od šparoga, Foto: Lisovskaya Natalia/Shutterstock

Ona sadrži mnogo rutina koji je zaslužan za redukciju kolesterola i snižavanje krvnog tlaka. Imate li oslabljene krvne žile potrudite se uvrstiti ovu namirnicu na svoj dnevni meni. No, to nije sve. Unutar ove biljčice nalazimo i glutation koji ima jedno od najsnažnijih antikancerogenih i antioksidantskih djelovanja. Na taj način čuvaju molekule DNA i sprečavaju oštećenja stanica i čak će i pomoći osobama koje trenutno prolaze period u koje se od njih zahtjeva izniman mentalni napor.

Zato brzo po stručak šparoga i načinite ovu ukusnu i hranjivu gustu juhu. Šparoge dobro operite i zatim ih prokuhajte natrgane u posoljenoj vodi u koju ste stavili i nešto maslaca. Pazite li na liniju maslac možete i izostaviti. Zatim ih ocijedite. Odvojite vrhove, a skuhane stabljike izmiksajte.

Dodajte im mlijeko i zatim vratite natrag u vodu u kojoj su se kuhale stabljike. Posolite i popaprite. Kako biste juhu zgusnuli popržite malo brašna na maslacu ili maslinovom ulju,  želite li jači okus na ulju prije toga popržite i sitno nasjeckan češanj češnjaka. Zamiješajte ovu zapršku u juhu i dobro promiješajte. Na kraju ulijte još slatko vrhnje i ostavite da krčka još koju minutu. Juhu poslužite toplu s time da vrhove koje ste prije maknuli iskoristite kao ukras i posipajte parmezanom. Dobar tek!

Sastojci (za 6 osoba):

  • 300 g šparoga
  • 6 žlica krupice
  • 1.2 lite temeljca
  • sol
  • papar
  • 30 g maslaca
  • 6 žlica parmezana

 

Autor: L.K.

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

Kuglof od lješnjaka u novom ruhu

Danas imam za vas ukusan i sočan kolač s lješnjacima u sasvim novom ruhu, stari okusi pretočeni u nešto novo i to vrlo privlačno, nadam se da se slažete sa mnom? Recept za kuglof od lješnjaka Sastojci potrebni za …

torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite. 70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u …

Prekmurska gibanica

Gibanica je vrsta hrvatske slojevite pite, uglavnom nadjevene bijelim kravljim sirom sa uljem i jajima, ili s mesom, krumpirom, ili špinatom. Može se primjetiti kako je gibanica dosta slična piti, no razlika leži u nešto …

Prethodna objava: «fondue Fondue
Sljedeća objava: Bučnica, ukusno jelo bučnica»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.