• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Bučnica, ukusno jelo
bučnica
Bučnica, Foto: VikaRayu/Shutterstock

Bučnica, ukusno jelo

Objavljeno: 13.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Buče su divna zdrava namirnica koju ćemo danas uvrstiti u ovaj odličan recept. Zasigurno ste negdje probali bučnicu. Je li vam se svidjela? Možete je načiniti u dvije varijante, slatkoj ili slanoj ali danas ćemo predstaviti onu slanu. Dakle bit će vam potrebna dobra zrela buča. Operite je, razrežite, očistite od sjemenki i naribajte. Posolite i pustite da stoji neko vrijeme.

bučnica
Bučnica, Foto: VikaRayu/Shutterstock

Dok buča stoji načinite kore (dakako, možete ih i kupiti već gotove što će znatno smanjiti vrijeme pripreme).

Za kore zamijesite brašno sol, ulje, mlaku vodu i jaja. Kada je tijesto dobro zamiješano, nauljite ga i ostavite da odstoji malo. Podijelite ga u onoliko dijelova koliko štruca bučnice mislite napraviti. Kada je odstajalo razvucite ga i ostavite da se posuši.

Buče su sada spremne za cijeđenje. Ocijedite ih i pomiješajte s jajima, kravljim sirom i vrhnjem i posolite još ako je potrebno (sve ovisi koliko ste posolili buče kada ste ih naribali). Kistićem namažite svoje kore sa malo maslaca i rasporedite smjesu sa bučom. Svaku zarolajte i postavite u namašćenu posudu za pečenje. Peče se pola sata u pećnici zagrijanoj na 180°C. Kada uhvati lijepu boju na vrhu gotova je. Želimo vam dobar tek!

Sastojci:

Kore

  • 60o g brašna
  • 1 jaje
  • sol
  • voda
  • dvije žlice ulja

Fila

  • 350 g svježeg sira
  • 350 g ocijeđene buče
  • sol
  • 3 dcl kiselog vrhnja
  • 4 jaja

Autor: L.K.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

ledeni vjetar

Ledeni vjetar

Ledeni vjetar slastica je koja osvaja srca svih slatkoljubaca. Ne samo da je impresivan izgledom, nego i okusom. Iako izgleda kompliciran za napraviti, zapravo je vrlo jednostavan. Idealan je kolač za proljetne i ljetne …

Lebdeće činkice (bez jaja, ali s bananom)

Svi znamo za one male bucmaste (takozvane) američke palačinkice… Ako niste sigurni o čemu govorim, to su one male okrugle, one koje u filmovima redovito u idiličnoj, vikend-prazničnoj atmosferi - on njoj, ili ona njemu …

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

Prethodna objava: «krem juha od šparoga Krem juha od šparoga
Sljedeća objava: Zimnica, pripremite se za zimu zimnica»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.