Buče su divna zdrava namirnica koju ćemo danas uvrstiti u ovaj odličan recept. Zasigurno ste negdje probali bučnicu. Je li vam se svidjela? Možete je načiniti u dvije varijante, slatkoj ili slanoj ali danas ćemo predstaviti onu slanu. Dakle bit će vam potrebna dobra zrela buča. Operite je, razrežite, očistite od sjemenki i naribajte. Posolite i pustite da stoji neko vrijeme.

Dok buča stoji načinite kore (dakako, možete ih i kupiti već gotove što će znatno smanjiti vrijeme pripreme).
Za kore zamijesite brašno sol, ulje, mlaku vodu i jaja. Kada je tijesto dobro zamiješano, nauljite ga i ostavite da odstoji malo. Podijelite ga u onoliko dijelova koliko štruca bučnice mislite napraviti. Kada je odstajalo razvucite ga i ostavite da se posuši.
Buče su sada spremne za cijeđenje. Ocijedite ih i pomiješajte s jajima, kravljim sirom i vrhnjem i posolite još ako je potrebno (sve ovisi koliko ste posolili buče kada ste ih naribali). Kistićem namažite svoje kore sa malo maslaca i rasporedite smjesu sa bučom. Svaku zarolajte i postavite u namašćenu posudu za pečenje. Peče se pola sata u pećnici zagrijanoj na 180°C. Kada uhvati lijepu boju na vrhu gotova je. Želimo vam dobar tek!
Sastojci:
Kore
- 60o g brašna
- 1 jaje
- sol
- voda
- dvije žlice ulja
Fila
- 350 g svježeg sira
- 350 g ocijeđene buče
- sol
- 3 dcl kiselog vrhnja
- 4 jaja
Autor: L.K.