• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Schwarzwald torta koja izaziva oduševljenje

Schwarzwald torta koja izaziva oduševljenje

Objavljeno: 04.06.2019. Autor: Sanja Štetić

Sigurno je velik broj vas čuo za ovaj poznati desert koji nas svaki put iznova oduševi, jer ako volite voćni tip kolača tada je ovo zasigurno dobitna kombinacija. Samo ime torte došlo je od jedne od najpoznatijih pokrajina u Njemačkoj, poznato kao šumsko-brdsko područje koje se smjestilo u jugozapadnoj Njemačkoj.

Radi se o prekrasnom prirodnom terenu kojeg je okružila rijeka Rajna s rijekom Neckara, a gdje se nalazi i najviši vrh Feldberg čija visina iznosi 1.463 m. Schwarzwald pokrajina je poznata po satovima s kukavicom, šumskom medu, naravno čuvenoj rakiji te jednoj od najpoznatijih slastica.

Za Schwarzwald tortu velik dio nas je imao priliku saznati jako rano, još dok smo bili djeca. Jednostavno se radi o jednom od tradicionalnih deserata koji oduševljava sve one koji su imali priliku ga probati. Vjerojatno ste više puta poželjeli jesti Schwarzwald tortu, ali vam se nije išlo do slastičarne. Imamo rješenje, možete tortu napraviti sami kod kuće.

Recept za Schwarzwald tortu

Ako ste ljubitelj višanja svakako preporučujemo da isprobate i ovaj kolač s višnjama, malo drugačiju baklavu s višnjama ili famozan cheesecake s višnjama.

Sastojci za kremu

  • 1 vanilin šećer
  • 3 dag šećera u prahu
  • 7 dl rashlađenog slatkog vrhnja
  • 1 vrećica bijele želatine
  • 4 žlice vode (po mogućnosti hladne)

Sastojci za nadjev od višanja

  • 2,5 dl soka od višanja
  • 1 vrećica crvenog preljeva za torte
  • 35 dag ocijeđene mase kompota od višanja
  • 2 dag šećera
  • 3 žlice likera od višanja

Sastojci za biskvit

  • malo cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dag šećera
  • 4 jaja
  • 1 dag brašna
  • 1 dag kakaa za kolače
  • pola žlice praška za pecivo
  • 2 dag gustina

Sastojci za prhko tijesto

  • 1 vanilin šećer
  • 5 dag šećera
  • 13 dag brašna
  • pola žlice gorkog kakaa
  • pola žlice praška za pecivo
  • 8 dag maslaca
  • 1 žlica likera od višnje

Priprema Scwarzwald torte

Prvo se radi prhko tijesto. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i naravno kakao. Izmiješajte žlicom, a zatim dodajte sve ostale sastojke i lagano izmiksajte, prvo pri najmanjoj brzini, dok, na kraju, ne povećate brzinu na najjaču i dok ne dobijete jednoličnu masu.

Tijesto potom razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje te stavite peći na 180ºC na otprilike 15ak minuta. Kada je pečeno pustite da se ohladi.

Nakon tijesta počnite s pripremom biskvita. Prvo umutite jaja te dodajte šećer i vanillin šećer i sve dobro promiješajte. Nakon toga dodajte i lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i cimet.

Smjesu za biskvit stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC na otprilike 30 minuta.

Kad je gotov pustite ga da se ohladi.

U međuvremenu napravite nadjev od višanja. U sok dodajte višnje, šećer i, naravno, višnjevac. Kada budete radili želatinu imajte na umu kako ju treba namočiti s 4 žlice hladne vode i ostaviti da bubri deset minuta nakon čega ju zagrijavajte na vatri dok se potpuno ne ohadi.

Od slatkog vrhnja istucite šlag i dodajte u želatinu. Šećer u prahu pomiješajte s vanillin šećerom i umiješajte u kremu.

Slažite tortu dok ne potrošite sve sastojke i to je to! Savršena, klasična Scwarzwald torta! U slast!

Foto: Couleur/Pixabay; Jouttazeisset/Pixabay

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Muffini, jednostavan desert

Ljubitelj ste slatkog, a niste zainteresirani za spremanje kompliciranih kolača, savjetujemo vam da pokušate s malo jednostavnijim kombinacijama. Među te kombinacije možemo uključiti i muffine koji su jedni od …

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Prethodna objava: «majčina dušica Majčina dušica
Sljedeća objava: Mojito koktel – priprema na 2 načina mojto»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.