• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Torta od kokosa
Torta od kokosa, Foto: nui7711/Shutterstock

Torta od kokosa

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Za razliku od čokoladne torte ili recimo voćne torte koje su dosta česte na tanjurima prilikom raznih svečanosti, to nije slučaj sa tortom od kokosa. Razlog vjerojatno leži u tome što se radi o torti specifičnog okusa koja ne paše svakome.

Torta od kokosa, Foto: nui7711/Shutterstock

Kokos kao takav je fini dodatak raznim kolačima i tortama za sve one koji vole kokos, jer ako i niste neki ljubitelj tada čisto sumnjamo kako ćete na nekoj od proslava prvo posegnuti baš za tim kolačem. Iako se možda ne radi o torti koju se često može vidjeti, danas postoji velik broj recepata koji vam daju ideju kako napraviti tu slasnu tortu.

Torta od kokosa:

Krema

  • 1 paket želatine
  • 30 g gustina
  • 0,5 l šlaga
  • 6 dcl mlijeka
  • 200 g kokosa
  • 60 g šećera

Uzmete prvo mlijeko i šećer koje ćete staviti da se zagrije na laganoj vatri nakon čega ćete dodati kokos i nakon par minuta gustin. Kada je smjesa gotova potrebno ju je pustiti da se ohladi te otopiti s malo vode. Dobivenu smjesu potom smiksajte s malo šlaga nakon čega ćete dobiti čvrstu kremu za tortu.

Biskvit

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 6 velikih žlica brašna

Za biskvit je potrebno izmješati šećer i jaja dok smjesa ne postane gusta i bijela nakon čega se dodaje žlica brašna. Biskvit je potrebno peći oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Biskvit možete prerezati na pola te svaki dio natopiti s malo vode kako bi lakše mazali kremu.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Parfe od marelica

Pod nazivom parfe mislimo na kremu od tučenog vrhnja sa zaslađenim jajima kojoj se može dodavati razno voće, orašasti plodovi, začini i čokolada. Obzirom da su napravljeni od kremastih materijala, parfe kocke se …

kokos prutici

Kokos prutići

Vrijeme je da počastite svoje nepce pravom poslasticom. Pustite sada sve komplicirane recepte za koje trebaju ne samo iskustvo nego i vrijeme te se okrenite nezaboravnim prutićima. S malo uloženog vremena ovim …

kikiriki kakao torta

Kikiriki kakao torta

Čokolada i kikiriki maslac su baš dobitna kombinacija, još kad su spojeni u jednu finu tortu dobijete pravu eksploziju okusa. Kakao biskvit za ovu tortu, iako je bez jaja, jako je sočan i pun okusa. Krema je na bazi …

Prethodna objava: « Paštašuta
Sljedeća objava: Dizani kolači »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.