Za razliku od čokoladne torte ili recimo voćne torte koje su dosta česte na tanjurima prilikom raznih svečanosti, to nije slučaj sa tortom od kokosa. Razlog vjerojatno leži u tome što se radi o torti specifičnog okusa koja ne paše svakome.
Kokos kao takav je fini dodatak raznim kolačima i tortama za sve one koji vole kokos, jer ako i niste neki ljubitelj tada čisto sumnjamo kako ćete na nekoj od proslava prvo posegnuti baš za tim kolačem. Iako se možda ne radi o torti koju se često može vidjeti, danas postoji velik broj recepata koji vam daju ideju kako napraviti tu slasnu tortu.
Torta od kokosa:
Krema
- 1 paket želatine
- 30 g gustina
- 0,5 l šlaga
- 6 dcl mlijeka
- 200 g kokosa
- 60 g šećera
Uzmete prvo mlijeko i šećer koje ćete staviti da se zagrije na laganoj vatri nakon čega ćete dodati kokos i nakon par minuta gustin. Kada je smjesa gotova potrebno ju je pustiti da se ohladi te otopiti s malo vode. Dobivenu smjesu potom smiksajte s malo šlaga nakon čega ćete dobiti čvrstu kremu za tortu.
Biskvit
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 6 velikih žlica brašna
Za biskvit je potrebno izmješati šećer i jaja dok smjesa ne postane gusta i bijela nakon čega se dodaje žlica brašna. Biskvit je potrebno peći oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Biskvit možete prerezati na pola te svaki dio natopiti s malo vode kako bi lakše mazali kremu.