• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Kanapei
Kanapei, Foto: photo oasis/Shutterstock

Kanapei

Objavljeno: 01.03.2012. Autor: Sanja Štetić

U zadnje se vrijeme zaista možemo pohvaliti velikim brojem recepata koji nam stoje na raspolaganju da ih proučimo i primjenimo u svojoj kuhinji. Naime ako malo bolje pogledate praktički na svakom koraku možete vidjeti bezbroj kombinacija koje se odnose na različita jela kao što su topla predjela, hladna predjela, glavna jela i slastice.

Kanapei, Foto: photo oasis/Shutterstock

Danas nemamo previše izgovora kada kažemo da nešto ne znamo pripremiti, jer uz malo dobre volje i truda recepti su samo jedan korak od nas. U skladu s današnjim načinom života koji je možda malo ubrzan, ljudi se okreću zanimljivim rješenjima kada je u pitanju izbor hrane za određene svečanosti, pa tako velik dio njih sve više primjenjuje recepte koji se odnose na male sendviče koje možemo smatrati pravom umjetnošću.

Naime, ako malo bolje pogledamo kanapei kada imamo inspiraciju zaista mogu podsjećati na čudesna remek djela, jer ipak se radi o sendvičima koji kombiniraju velik broj namirnica, različite kalupe i naravno boje. Ako se odlučite na spremanje ovakvih poslastica, tada treba znati kako nema pravila, već da jednostavno trebate biti što maštovitiji i trebate samo razmisliti o tome koji sastojci idu zajedno.

Kanapei mogu predstavljati velik broj kombinacija, a mi vam možemo predložiti neke od njih. Naime ako ste ljubitelj zdrave hrane, tada vam savjetujemo da nabavite:

  • integralni kruh
  • kozji sir
  • puretinu
  • piletinu

Dakle uzmete kruh i oblikujete ga uz pomoć kalupa na vaš željeni oblik, nakon čega na svaku šnitu slažete piletinu ili puretinu te kozji sir.

Kanapei s dimljenom tunjevinom

Uzmete dimljenu tunjevinu i narežete ju na tanke listove, nakon čega stavite tu istu tunu na već oblikovani kruh pošpricanu s malo maslinovog ulja. Na sam vrh radi radi ukrasa stavite mini rajčicu i listić prešina.

Kanapei s mozzarelom i rajčicom

Na već oblikovani kruh stavimo malo maslinovog ulja te 2 ploške rajčice, na koju potom stavimo malo mozzarele. Sve začinimo solju i paprom te pospemo s origanom i bosiljkom.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

beze baiser kore

Recept za beze kore

Beze (baiser) kore čest su temelj raznih kolača, torti i drugih slastica. Kolači poput Ledenog vjetra ili Pavlove torte ne bi bili tako neobični ni ukusni da nema ove vrste kora. Odlična su suprotnost klasičnim …

kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate. Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova …

Prethodna objava: « Sirnica (pita od sira)
Sljedeća objava: Hobotnica ispod peke »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.