U zadnje se vrijeme zaista možemo pohvaliti velikim brojem recepata koji nam stoje na raspolaganju da ih proučimo i primjenimo u svojoj kuhinji. Naime ako malo bolje pogledate praktički na svakom koraku možete vidjeti bezbroj kombinacija koje se odnose na različita jela kao što su topla predjela, hladna predjela, glavna jela i slastice.
Danas nemamo previše izgovora kada kažemo da nešto ne znamo pripremiti, jer uz malo dobre volje i truda recepti su samo jedan korak od nas. U skladu s današnjim načinom života koji je možda malo ubrzan, ljudi se okreću zanimljivim rješenjima kada je u pitanju izbor hrane za određene svečanosti, pa tako velik dio njih sve više primjenjuje recepte koji se odnose na male sendviče koje možemo smatrati pravom umjetnošću.
Naime, ako malo bolje pogledamo kanapei kada imamo inspiraciju zaista mogu podsjećati na čudesna remek djela, jer ipak se radi o sendvičima koji kombiniraju velik broj namirnica, različite kalupe i naravno boje. Ako se odlučite na spremanje ovakvih poslastica, tada treba znati kako nema pravila, već da jednostavno trebate biti što maštovitiji i trebate samo razmisliti o tome koji sastojci idu zajedno.
Kanapei mogu predstavljati velik broj kombinacija, a mi vam možemo predložiti neke od njih. Naime ako ste ljubitelj zdrave hrane, tada vam savjetujemo da nabavite:
- integralni kruh
- kozji sir
- puretinu
- piletinu
Dakle uzmete kruh i oblikujete ga uz pomoć kalupa na vaš željeni oblik, nakon čega na svaku šnitu slažete piletinu ili puretinu te kozji sir.
Kanapei s dimljenom tunjevinom
Uzmete dimljenu tunjevinu i narežete ju na tanke listove, nakon čega stavite tu istu tunu na već oblikovani kruh pošpricanu s malo maslinovog ulja. Na sam vrh radi radi ukrasa stavite mini rajčicu i listić prešina.
Kanapei s mozzarelom i rajčicom
Na već oblikovani kruh stavimo malo maslinovog ulja te 2 ploške rajčice, na koju potom stavimo malo mozzarele. Sve začinimo solju i paprom te pospemo s origanom i bosiljkom.