• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Jaffa torta u 4 sloja koju će svi obožavati
jaffa torta

Jaffa torta u 4 sloja koju će svi obožavati

Objavljeno: 22.01.2019. Autor: Antoaneta Štefec

Jednom sam na blogu @domacica.sanja pročitala kako je ona od svoje mame stekla jednu lijepu naviku, a to je da kada ima najavljene goste, ukoliko ima vremena, ispeče kolač, a rado ga ponese i u goste. Isto to sam ja stekla od svoje mame. Osim svoje obitelji, volim razveseliti svoje prijatelje tortama za rođendan, a umjesto kutije keksa nosim torte i u goste. Za jednu takvu prigodu nastala je i ova torta.

U ormariću je stajala kutija jaffa keksa pa mi je na pamet došla ideja da bih mogla napraviti jaffa tortu. Ona je kombinacija mojih ideja i nekoliko recepata.

Rezultat je torta u 4 sloja: čokoladni biskvit s naribanom koricom naranče (biskvit je po receptu @mihaela_biteitquick za biskvit torte od čokolade i kokosa kojim sam bila oduševljena kad sam radila tu istu tortu pa sam ga morala ponoviti i kojem sam dodala samo koricu naranče) + žele od naranče + komadići jaffa keksa + čokoladni ganache.

Recept za biskvit:

(Ja sam radila u okruglom kalupu promjera 25 cm)

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 300 g šećera
  • 250 ml grčkog jogurta (ja sam koristila običan jogurt)
  • 120 ml ulja
  • 250 ml tople kave (može i pola kava, pola voda ili samo voda)
  • 300 g glatkog brašna
  • 120 g kakaa (ja sam imala samo 80 g i ispala je lijepo tamna)
  • 2 žličice (ravne, ne u vrh) sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica jedne naranče
  • sok jedne naranče

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao
  3. Pjenasto izmiksajte jaja, šećer, vanilin šećer, naribanu koricu naranče zatim dodajte ulje, jogurt pa kavu ili vodu
  4. Mikserom na sporoj brzini umiješajte suhe sastojke i miksajte sve dok se sve ne sjedini
  5. Pecite na 180 °C oko 30 – 40 minuta, obavezno testirajte čačkalicom (koja mokra mrvica biskvita je ok, samo ne smije biti tekuće smjese)
  6. Pečeni biskvit prelite sokom jedne naranče

Recept za žele od naranče:

Sastojci:

  • 750 ml soka od naranče (iz tetrapaka)
  • 2 pudinga od vanilije
  • 7 žlica šećera

Priprema:

  1. Zagrijte 550 ml soka
  2. U posudi pomiješajte šećer, pudinge i 200 ml soka
  3. Kada sok zakipi dodajte mu puding i mješajte dok se smjesa ne zgusne
  4. Vruće izliti na biskvit
  5. U žele utisnuti komadiće jaffa keksa

jaffa torta priprema

Recept za čokoladni ganache:

Sastojci:

200 g čokolade
500 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Zagrijte vrhnje za šlag gotovo do vrenja
  2. Čokoladu narezanu na kockice prelijte vrhnjem za šlag
  3. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu i prelite preko kolača
  4. Smjesa je rijetka, a stegnuti će se nakon par sati.
  5. Meni su se komadići jaffa keksa dignuli kada sam ulila ganache, ali sam ih vilicom samo utisnula natrag.

Nadam se da će vam se svidjeti koliko je i meni!

Antoaneta Štefec
Antoaneta Štefec

Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Kompot od jabuka

Svi smo sigurno barem jednom u životu imali priliku isprobati kompot od jabuka. Neki se nisu previše oduševili, a mnogima je ovo jelo izvrsno osvježenje za vruće ljetne dane. Kompot se može raditi od svježeg ili …

Slasne rafaelo kocke

Ljubitelj ste kokosa? Sigurno onda volite i rafaelo kocke. Ova je poslastica popularizirana u drugoj polovici 20. stoljeća industrijskom proizvodnjom prefinih Rafaelo okruglica koje možete kupiti u svakom …

krostule

Kroštule – tradicionalna slastica koju ćete obožavati

Kroštule potječu iz Dalmacije, Kvarnera i Istre. Zlatnožute slatke grickalice koje nestanu jednako brzo kako i nastanu. Prhke i hrskave, kroštule su slatkiš kojeg su naše bake pa i sve domaćice radile od jednostavnih …

Prethodna objava: « Domaći zdravi keksi od raženog brašna
Sljedeća objava: Recept za ukusne palačinke od raženog brašna palacinke od razenog brasna»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.