• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Rolada od kestena s čokoladom
rolada od kestena

Rolada od kestena s čokoladom

Objavljeno: 19.11.2013. Autor: Dubravka Kalafatić

Kesten je jesenji plod, od kojeg se prave izvrsni kolači. Bogat vitaminom C, malim postotkom masti te vlaknima trebao bi svakodnevno biti na našem meniju. Vrlo je popularan u bezglutenskoj prehrani jer ne sadrži gluten. Ako imate malo volje i vremena zasladite svoje nepce ovim ukusnim desertom s kremom kestena.

rolada od kestena

Najprije odvojite žutanjke od bjelanjaka a potom u visokoj posudi izmiješajte žutanjke sa šećerom. Postepeno smjesi dodajte brašno, krumpirov škrob, kakao, vanilin šećer te prašak za pecivo. U drugoj posudi od bjelanjaka izmutite čvrsti snijeg.

Smjesu lagano kuhačom sjedinite s prvom smjesom, brašna i jaja. Sjedinjenu smjesu ulijte u namašćeni lim i stavite peći 15 minuta u zagrijanu pećnicu na 120oC. U međuvremenu, kuhane i očišćene kestene izmiksajte sa šećerom i rumom dok ne dobijete mekanu kremu.

Pečeni biskvit istresite na vlažnu krpu. Premažite ga kremom kestena te krpom srolajte u roladu i pustite da odstoji sat vremena. Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom. Čokoladu je prethodno potrebno rastopiti na vatri, dodajte listiće maslaca i miješate dok ne dobijete glatku smjesu pa njome zalijete kolač.

Sastojci:

(za biskvit)

  • 4 jaja
  • 150g šećera
  • 50g brašna
  • 80g krumpirova škroba
  • 20g kakaa
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 20g maslaca

(za kremu)

  • 150g kestena
  • 15g šećera
  • 0,3 dl ruma

(za glazuru)

  • 30g čokolade za kuhanje
  • 30g maslaca

Autor: D.K. Foto: MR.MITR SRILACHAI/Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

banana split

Banana split

Banana split jedna je od onih slastica koje svi pokušaju napraviti čim za nju saznaju. Vrlo je jednostavan desert, gotov u trenu, lijepo izgleda i imate osjećaj da ste pojeli i voćku, a ne samo sladoled. Može se raditi …

Prethodna objava: «govedi medaljon Goveđi medaljoni s tartufima
Sljedeća objava: Teleći kotlet sa šampinjonima teleci kotlet sampinjoni»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.